Connect with us

Uncategorized

Young Boys legt zich neer bij suprematie Ajax: ‘Geen enkele kans gehad’ | NU

Published

on


BSC Young Boys-trainer Gerardo Seoane zocht donderdag niet naar excuses na de kansloos met 3-0 verloren heenwedstrijd tegen Ajax in de achtste finales van de Europa League. Hij hoopt desondanks nog op een klein wonder in de return.

“We hebben geen moment grip op Ajax kunnen krijgen. We hebben geen enkele kans weten te creëren. Dat is zeer teleurstellend”, zei Seoane.

“En toch is het na tachtig minuten nog maar 1-0 voor Ajax. Dan moeten we zorgen dat we die tussenstand tot het laatste fluitsignaal op het scorebord houden. We mogen in de laatste tien minuten geen twee doelpunten meer tegen krijgen.”

Young Boys had in de vorige ronde nog veel indruk gemaakt door tweemaal te winnen van Bayer Leverkusen. De regerend kampioen en huidige koploper in de Zwitserse Super League lijkt tegen Ajax niet voor een nieuwe stunt te kunnen zorgen.

“Een nederlaag van 3-0 is fors. Toch gaan we ons zo goed mogelijk voorbereiden op de return. We geven het niet op. Maar het zal wel heel anders moeten”, besloot Seoane.

Miralem Sulejmani tijdens de wedstrijd tegen Ajax.


Miralem Sulejmani tijdens de wedstrijd tegen Ajax.

Miralem Sulejmani tijdens de wedstrijd tegen Ajax.

Foto: Pro Shots

Sulejmani: ‘Aanvallend weinig laten zien’

Miralem Sulejmani sprak soortgelijke woorden als Seoane. “Dit was een zware wedstrijd voor ons. Ajax was heel goed in vorm. Het was voor ons moeilijk om een weg naar ons eigen spel te vinden”, vertelde hij tegen RTL 7.

“We zijn heel teleurgesteld. Je verwacht niet van tevoren dat je hier met 3-0 gaat verliezen. Wat ik kan zeggen over mijn eigen spel? Ik heb mijn best gedaan. Vooral verdedigend. Aanvallend heb ik weinig laten zien.”

Sulejmani genoot wel van zijn terugkeer in de Johan Cruijff ArenA, waar hij tussen 2008 en 2013 voor Ajax speelde. “Het was een geweldig gevoel om hier terug te zijn. Ik ben blij iedereen weer gezien en gesproken te hebben.”

De return tussen Young Boys en Ajax is volgende week donderdag in Bern. De ploeg van Seoane kan dan mogelijk weer beschikken over doelman David von Ballmoos, die in Amsterdam ontbrak vanwege een hersenschudding.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Europa League


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Jeffree Star samen met een vriend gewond geraakt bij auto-ongeluk | NU

Published

on

By


Make-upartiest en YouTuber Jeffree Star is vrijdag gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Star zat samen met een vriend in een auto die over de kop sloeg, wordt op zijn Twitter gemeld.

“Een paar uur geleden zijn Jeffree en Daniel (Lucas, red.) bij een ernstig auto-ongeluk drie keer over de kop gevlogen nadat ze over ijzel heen reden”, valt te lezen. “We zullen een update geven als de dokter meer informatie heeft. We zijn dankbaar dat ze allebei nog in leven zijn.”

Bij de post is een foto te zien waarop de twee in een ziekenhuis zijn. Star ligt op een bed met een brace om zijn hals. Het ongeluk vond plaats in Casper in de staat Wyoming, bevestigt de plaatselijke Highway Patrol.

De 35-jarige make-upartiest besloot vorig jaar van Californië naar Wyoming te verhuizen om daar aan zijn autobiografie te werken.
Continue Reading

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Trending