Connect with us

Uncategorized

Waarom prikken we mannen niet? Antwoord op jullie vragen over AstraZeneca | NU

Published

onDemissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maakte donderdag bekend dat alleen nog zestigplussers met het AstraZeneca-vaccin gevaccineerd worden. Op ons reactieplatform NUjij hadden jullie daar vragen over. Hier zijn de antwoorden op de belangrijkste.

Krijgen zestigminners die al een eerste dosis van het AstraZeneca-vaccin hebben gehad nog een tweede?

Het coronavaccin van AstraZeneca bestaat uit twee doses die vier tot twaalf weken na elkaar worden toegediend. Als je jonger dan zestig bent en al een eerste dosis van het AstraZeneca-vaccin hebt gehad, dan kun je de tweede prik zoals gepland halen.

Volgens de Gezondheidsraad zijn er nog geen meldingen geweest van mensen die na de tweede vaccinatie de zeldzame vorm van trombose in combinatie met een tekort aan bloedplaatjes hebben ontwikkeld. Wereldwijd hebben enkele miljoenen mensen een tweede AstraZeneca-prik gehad.

Wat heeft dit voor gevolgen voor de vaccinatieplanning?

Er wordt op dit moment door het ministerie van Volksgezondheid en het RIVM gewerkt aan een nieuwe vaccinatieplanning. Volgens het RIVM gaat het besluit om mensen jonger dan zestig niet te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin voor enige vertraging zorgen.

Hoeveel vertraging is vooral afhankelijk van of de vaccins van Pfizer en Janssen op tijd gaan worden geleverd. “Als alle vaccins komen zoals gepland, dan moet het ook zonder AstraZeneca lukken om iedereen begin juli een eerste prik te geven”, zei een RIVM-woordvoerder tegen NU.nl.

Hoe zit het met de risicogroepen die op dit moment gevaccineerd werden met AstraZeneca?

Een deel van de mensen uit de hoogrisicogroepen werd gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. Dit zijn mensen met het syndroom van Down, mensen met morbide obesitas en niet mobiele mensen met neurologische aandoeningen met aangetaste ademhaling.

Nog niet iedereen uit deze groep is gevaccineerd. Mensen die tot deze groep behoren en jonger zijn dan 60 krijgen een ander vaccin. Welk vaccin dit wordt en vanaf wanneer dit gaat gebeuren is nu nog onduidelijk. Dat moet blijken uit de vaccinatieplanning die begin volgende week wordt verwacht.

Ook voor zorgmedewerkers en mensen die wonen in een GGZ-instelling, jonger zijn dan 60 en nog geen vaccinatie hebben gehad is nog niet duidelijk wanneer ze worden gevaccineerd en met welk vaccin.

Waarom vaccineren we mannen onder de 60 niet gewoon?

Het Europees Medicijnagentschap (EMA) schreef woensdag dat ernstige trombose en een tekort aan bloedplaatjes na vaccinatie vooral is gezien bij vrouwen jonger dan 60 jaar. Ton de Boer, voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, legde uit dat dit niet automatisch betekent dat mannen minder risico lopen op deze bijwerking.

Bij mannen komt het ziektebeeld na vaccinatie namelijk ook voor – en mannen zijn tot nu toe minder vaak gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin dan vrouwen. Dit komt doordat veel zorgmedewerkers zijn geprikt met AstraZeneca en er relatief veel vrouwen in de zorg werken.

Heb je een hoger risico op de bijwerking van het AstraZeneca-vaccin als je al eens trombose hebt gehad?

Dat weten we niet. Er zijn tot 4 april wereldwijd 222 gevallen van ernstige trombose in combinatie met een tekort aan bloedplaatjes gemeld na vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin. Omdat het aantal gevallen relatief laag is, is niet vast te stellen wie er het meeste risico loopt op deze bijwerking. Het is dus ook onduidelijk of mensen die ooit trombose hebben gehad een groter risico lopen op deze bijwerking.

Waarom veroorzaakt juist het AstraZeneca-vaccin deze bijwerking?

De reden dat het AstraZeneca-vaccin in zeer zeldzame gevallen ernstige trombose in combinatie met een tekort aan bloedplaatjes veroorzaakt is nog niet duidelijk. Of dit probleem alleen bij het AstraZeneca-vaccin speelt is dus ook niet helemaal zeker.

De EMA benadrukte woensdag dat er geen aanwijzingen zijn dat de vaccins die nu ook veel worden gebruikt in Europa, de vaccins van Pfizer of Moderna, deze bijwerking ook hebben. Er wordt op dit moment wel gekeken naar het vaccin van Janssen.

Op zeker 4,5 miljoen gezette Janssen-prikken zijn er nu vier gevallen van ernstige trombose in combinatie met een tekort aan bloedplaatjes gemeld. Of bij deze vier mensen dit ziektebeeld ook het gevolg was van vaccinatie is onduidelijk. Ook zonder coronavaccins komt ernstige trombose in combinatie met een tekort aan bloedplaatjes namelijk heel soms voor.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Voordeel van een online winkel

Published

on

By

Veel retailers experimenteren met verschillende manieren om een ​​bedrijf te runnen, of het nu gaat om groothandel, een reeks nieuwe producten of in een andere branche. En wanneer u online gaat, worden deze weddenschappen succesvoller. Onder retailers die online verkopen, is de online verkoop nu goed voor gemiddeld 58% van hun omzet. Een op de zes ondervraagde retailers zegt dat alle inkomsten afkomstig zijn van online verkoop, en 36% zegt dat het zeer waarschijnlijk is dat dit tegen 2021 zal zijn. En later zullen ze gewoon een online winkel zijn.

Hier zijn enkele e-mails: Voordelen van winkelbeheer:

Koop 24/7: de meeste e-mails. Op handelssites kunnen shoppers producten beoordelen en aankoopbeslissingen nemen op elk moment, dag en nacht. Dit vergemakkelijkt de aankoop van aankopen en een dergelijke aanpak is een groot concurrentievoordeel. Als bedrijfseigenaar kunt u ook verkopen aantrekken terwijl u niets anders doet (zelfs als u slaapt).
Ontmoet klanten waar ze zijn: met een online winkel kun je meer kanalen krijgen om met klanten te communiceren. Integreer met sociale media en laat mensen aankopen doen bij uw bron, help klanten u te vinden op Google Zoeken en te kopen zodra ze klaar zijn, en stuur nieuwsbrieven naar klanten met de producten die ze nodig hebben op basis van hun geschiedenisaankopen.webshop laten maken Eindhove
Uitgebreid bereik: Een fysieke winkel kan alleen worden verkocht aan klanten die zich op die locatie bevinden. Veel e-mailmarketingsites breiden hun bedrijf uit naar mensen in het hele land of over de hele wereld, waardoor het aantal klanten en de potentiële inkomsten aanzienlijk toenemen. Online verkopen bieden ook een mogelijkheid om de voorraad uit te breiden of te vergroten – het is niet nodig om het aantal artikelen dat een bedrijf online kan verkopen te beperken op dezelfde manier als een fysieke winkel, wat een overweging kan zijn om de geldstroom te vergroten.
Duidelijkheid over kanaalaankoop: het is nu bijna onmogelijk om bij te houden hoe vaak een klant naar een fysieke winkel komt om te zoeken voordat hij een beslissing neemt. Een online winkel kan echter de klikken van elke klant volgen, waardoor waardevolle inzichten worden verkregen in het koopproces en de weg wordt vrijgemaakt voor marketingmogelijkheden (zoals achtergelaten e-mails over winkelwagentjes) om klanten die mogelijk op het punt staan ​​een aankoop te doen, aan te moedigen.

Continue Reading

Uncategorized

Expats, wij helpen u bij het opzetten van uw Dutch Utilities!

Published

on

By

Op veel locaties energy providers netherlands hebben bewoners maar één keuze als het gaat om de energieleverancier. Maar in sommige gebieden is de energievoorziening gedereguleerd, wat betekent dat onafhankelijke bedrijven kunnen strijden om uw bedrijf. Als u het geluk heeft in een gebied te wonen waar één enkel bedrijf geen monopolie op de markt heeft, moet u energieleveranciers in uw gebied vergelijken om er zeker van te zijn dat u de beste deal krijgt.

Het vergelijken van elektriciteits- en gasaanbieders heeft veel voordelen, zoals:

-Verlaag uw elektriciteits- of gasrekening door opties voor hernieuwbare energie te verkennen. Als je energieleveranciers vergelijkt, kan het zijn dat sommige bedrijven meer duurzame energie gebruiken dan andere. Bovendien kunt u alternatieve stroombronnen vinden die u geld besparen en tegelijkertijd het milieu helpen.

-U kunt uw leverancier kiezen op basis van de idealen die voor u belangrijk zijn. Als u milieubewust bent, wilt u misschien het bedrijf gebruiken dat de schoonste, hernieuwbare bronnen gebruikt. Als geld besparen het belangrijkst voor je is, kun je zien welk bedrijf de laagste tarieven biedt. Als u uit meerdere leveranciers kunt kiezen, kunt u elk bedrijf onderzoeken om te bepalen welke het beste voor u is op basis van hun idealen of de manier waarop zij zaken doen. Aangezien u mogelijk een contract voor bepaalde tijd moet tekenen, moet u ervoor zorgen dat u tevreden bent met de leverancier die u kiest.

-Zoek de leverancier die bij u past op basis van uw gebruik. Sommige bedrijven geven kortingen aan degenen die het grootste deel van hun stroom buiten de piekuren gebruiken, dus als u een nachtbraker bent of op niet-traditionele uren werkt, komt u mogelijk in aanmerking voor een lager tarief van een ander bedrijf.

-U heeft de macht om de beste voorwaarden voor uw huishouden te kiezen. Sommige bedrijven eisen dat u zich aan bepaalde contractvoorwaarden bindt, aanbetalingen of kredietcontroles vereist of kosten voor vroegtijdige beëindiging in rekening brengt. Wanneer u rondkijkt, heeft u tijd om al deze details te onderzoeken om erachter te komen welke leverancier het beste voor u is. Vergeet niet aan elk bedrijf te vragen wat uw maandelijkse besparingen zullen zijn als u overstapt naar hun service!

Een extra voordeel van het kunnen vergelijken van energieleveranciers is dat het heel eenvoudig is om te doen! Als u in een gebied woont waar de markt is gedereguleerd, vindt u websites waarmee u de actuele tarieven voor elk bedrijf kunt bekijken. En als u besluit van leverancier te veranderen, is dat ook gemakkelijk te doen zonder onderbreking van uw huidige service. Veel winkelplezier en geniet van die besparingen!

Bespaar veel geld en word je eigen energieleverancier. De energiekosten zijn tegenwoordig zo hoog dat het een aanslag is op het maandbudget van de meeste mensen. Misschien is dit vanwege onze afhankelijkheid van moderne apparaten en apparatuur dat we ten prooi vallen aan het gebruik van elektriciteit, en zitten we nu met het dilemma dat we geen concessies willen doen aan comfort en kosten.

Er zijn verschillende alternatieve energiebronnen die u kunt aanboren die u zullen helpen besparen in termen van elektrische kosten en ook gunstig zijn voor het milieu. Stroombronnen, zoals zon en wind, worden het meest gebruikt in huishoudelijke toepassingen, hoewel u waterkracht kunt gebruiken als u zich in de buurt van een sterke rivier bevindt.

Het gebruik van vernieuwende energiebronnen heeft verschillende voordelen. Een daarvan is dat ze niet kunnen worden uitgeput; een andere is dat ze geen bijproduct creëren dat het milieu kan schaden. Ten slotte vereist de apparatuur die nodig is om deze energieën te oogsten zeer weinig onderhoud.

Laten we eens kijken hoe apparaten op zonne-energie werken. Om energie van de zon op te vangen, heb je zonnepanelen of een reeks zonnecellen nodig. Deze energie wordt vervolgens opgeslagen in batterijen voor toekomstig gebruik. Als je apparaten hebt die op gelijkstroom werken, kun je deze eenvoudig rechtstreeks op de batterijbron aansluiten. Als u de reguliere AC-apparaten gebruikt, heeft u een omvormer nodig om het vermogen in de batterij om te zetten voor gebruik met die apparaten. Het is niet bekend dat zonnecellen zo gemakkelijk kapot gaan en ze worden zelden vervangen. Het enige reguliere onderhoud zou zijn in de batterijcellen, waarvoor u deze moet nivelleren met gedestilleerd water om de cellen actief te houden.

Windenergiegeneratoren hebben een initiële constructie nodig voor de toren en ventilatorbladen. Energie die uit de wind wordt verzameld, wordt ook opgeslagen in batterijen en op dezelfde manier afgetapt. Je kunt ook een soortgelijk apparaat gebruiken om water op te pompen. Er is alleen een ontkoppelingsmechanisme om zichzelf van de waterpomp te scheiden voor het geval uw watertank al vol is.

Elk van deze systemen kan worden aangesloten op het hoofdstroomnet van het elektriciteitsbedrijf in uw regio. Zij zullen betalen voor dit gebruik van macht. In tijden dat u meer stroom opwekt dan u nodig heeft, wordt het overtollige vermogen teruggeleverd aan het net zodat andere verbruikers ze kunnen gebruiken. Mocht er iets mis zijn met uw systeem en u ervaart een stroomstoring, dan voorziet het net u van stroom van het energiebedrijf zelf.

Waarom zou u uzelf en uw gemeenschap niet helpen? Wees uw eigen energieleverancier, bespaar geld en verdien hiermee geld.

Continue Reading

Uncategorized

Waarom is Outlook zo belangrijk voor veel werk in Nederland?

Published

on

By

Het is een feit dat het vandaag de dag van groot belang is dat je over de nodige technische kennis beschikt als je bij wilt blijven op de rest. Dit brengt met zich mee dat je bekend moet zijn met diverse programma’s op de computer. Een van de dingen die je echt onder de knie moet hebben is Outlook. Ben je benieuwd waarom ook jij een Online Outlook cursus zou moeten volgen? Lees dan snel verder, we hebben in dit artikel dé belangrijkste redenen voor het kennen van Microsoft Outlook Nederlands voor jou op een rijtje gezet!

  • Microsoft werkt altijd samen met Outlook

Een van de belangrijkste redenen om ook een Online Outlook cursus te volgen is het feit dat het vaak van belang is voor de mensen die een server hebben die op Microsoft Exchange draait. Ze gaan samen en werken dan ook echt optimaal samen. Gebruikers hoeven absoluut niets te weten om verbinding te maken. Je hoeft alleen Outlook op te starten en je e-mailadres in te voeren. Vervolgens worden Outlook en Exchange gekoppeld om samen te werken. Dit brengt met zich mee dat een Microsoft Outlook Nederlands zo gek nog niet is als jouw bedrijf met Microsoft werkt. 

  • Outlook kan gebruikt worden met SharePoint

SharePoint is een samenwerkingsplatform dat tools biedt voor het bouwen en beheren van websites, intranetten en werkruimten. Maar Microsoft beseft dat veel gebruikers niet de tijd of de energie hebben om in te loggen op weer een andere server om forumdiscussies te controleren of gedeelde documenten te onderzoeken. Outlook gebruikers kunnen er daarom voor kiezen om meldingen van nieuwe of gewijzigde inhoud per e-mail te ontvangen, en vervolgens door te klikken naar SharePoint.

Het mag duidelijk zijn dat het van groot belang is dat je over de nodige kennis omtrent Outlook beschikt. Mocht je dit nog niet hebben dan stelt een Online Outlook cursus je in staat om hier zelf verandering in te brengen. Door middel van een Microsoft Outlook Nederlands cursus zal ook jij in staat zijn om altijd weer bij te blijven op het gebied van de laatste technologie. 

Continue Reading

Trending