Connect with us

Uncategorized

WAAROM DE ENGELSE TAAL GROEIT

Published

on

Engels is de meest gesproken taal ter wereld en het is praktisch een gemonopoliseerde mondiale cultuur. Maar als de geschiedenis een iets andere wending had genomen, hadden we misschien allemaal een drastisch andere taal gesproken: een taal die mensen nu ‘Engels’ hebben genoemd. En ondanks wat iemand misschien had voorspeld of verwacht, neemt zijn populariteit toe.

Laten we eens kijken naar de oorsprong van deze ongewone taal en waarom zoveel mensen geïnteresseerd zijn.

Wat is Engels?

Wat we de Engelse taal noemen, is eigenlijk een hybride van woordenschat die is geleend van andere talen, voornamelijk Duits, Latijn en Frans, samen met wat Grieks.

Anglish is echter in wezen een Germaanse taal en er ontstond een extra vocabulaire toen andere groepen Groot-Brittannië binnenvielen. Het is dus nog steeds mogelijk om Engels te spreken (zo genoemd omdat het zich alleen richt op de Angelsaksische wortels van het Engels) zonder gebruik te maken van de recentere toevoegingen uit niet-Germaanse landen. Deze vorm van de taal is nu aangeduid als “Engels”.

Engels spreken is een vorm van taalpurisme, omdat het gelooft dat de Germaanse wortels de “zuiverste” versie van de taal zijn en al het andere wil elimineren. Dit wordt bereikt door het gebruik van Engelse woorden uit andere talen te vermijden, door Oud-Engelse of Germaanse woorden op te halen of aan te passen, en zelfs door nieuwe woorden te creëren op basis van de stamtalen.

oorsprong

De term werd voor het eerst satirisch bedacht door Paul Jennings in een drietal artikelen voor Punch in 1966. Hoewel de naam van de taal relatief nieuw is, is het concept zelf dat niet: intellectuelen en denkers hebben nagedacht over de noodzaak van een nieuwere taal. Engels voor eeuwen.

De eerste was misschien een monnik uit Lincolnshire die een boek schreef met een minimum aan Franse en Latijnse woorden.

De groei van het Engels

De gemiddelde persoon weet misschien niet veel over taalpurisme of de geschiedenis van de Engelse taal, maar dat weerhoudt het Engels er niet van terrein te winnen en een trouwe aanhang te krijgen.

Anglish heeft nu een eigen krant, The Anglish Times, die nieuws uitsluitend in het Engels schrijft. Dit is een geweldige plek voor beginners (of iedereen die nieuwsgierig is) om een ​​idee te krijgen van hoe de taal eruit ziet.

Het heeft ook zijn eigen subreddit, met bijna 8.000 leden, een groeiende Discord-community en heeft zelfs de aandacht getrokken van populaire YouTube-kanalen zoals Langfocus.

de engelse gemeenschap

Gezien de reputatie van zogenaamde grammatica-nazi’s, zou je verwachten dat de verdedigers van het Engels op zijn best pedant of in het slechtste geval nationalistisch zijn, maar geen van beide veronderstellingen is zeker. De meeste Engelse enthousiastelingen zijn erg gastvrij en genieten van een nieuwe interesse in hun obscure gemeenschap.

En ondanks veelvoorkomende misvattingen gaat Engels niet over het haten van Franse, Latijnse of ‘buitenlandse’ woorden. Het is meer gericht op het ontwikkelen van een bewustzijn van de wortels van de Engelse taal, het leren over geschiedenis en genieten van de schoonheid van deze vervlogen tijden.

De Engelse subreddit neemt het volgende citaat van Ernest Hemingway: “Hij denkt dat ik de tien dollar woorden niet ken. Ik ken ze goed. Maar er zijn oudere, eenvoudigere, betere woorden, en dat zijn de woorden die ik gebruik.”

Denk na voordat je praat

Zelfs de meest hardcore Engelsenthousiastelingen maken zich geen illusies dat hun geliefde taal het Engels binnenkort zal onttronen als ‘s werelds lingua franca (of zelfs de radar van veel mensen zal passeren). Maar dat weerhoudt haar passie niet, wat op zich al mooi is.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uncategorized

Wat is een Derila-kussen?

Published

on

By

De Derila is een steunkussen van traagschuim dat de consument helpt om ‘s nachts beter te slapen. Het verbetert ook de ondersteuning voor iedereen die op hun buik of zij slaapt en degenen die op hun rug slapen, ondersteunt de nek van de gebruiker en zorgt ervoor dat ze de hele nacht pijnloos slapen.

Wanneer iemand ‘s nachts gaat slapen, verwachten ze ‘s ochtends verfrist wakker te worden. Maar zelfs met de beste natuurlijke slaapmiddelen en de perfecte temperatuur, kan een slechte houding ‘s nachts elke schijn van een goede nacht verpesten. Slaap speelt een belangrijkere rol in mentale scherpte en comfort dan de meeste https://ipsnews.net/business/2022/08/03/derila-kussen-beoordelingen-nederland-en-belgie-koop-derila-kussen-niet-totdat-u-dit-leest/ mensen beseffen, daarom is het zo belangrijk om een ​​kussen als The Derila Pillow te krijgen.

Consumenten kunnen hun houding aanzienlijk verbeteren na één nacht slapen op The Derila Pillow. De meeste mensen slapen slechter met een slechte houding en ondersteuning, en herstellen van dit probleem is veel ingewikkelder dan het voorkomen ervan. Hoewel consumenten niets kunnen doen aan de slaap die ze in het verleden hebben gehad, kunnen ze nu beginnen met het corrigeren ervan.

De Derila-kussens maken gebruik van geavanceerde traagschuimtechnologie om de pijn en hoofdpijn te verminderen die de meeste mensen krijgen als ze de hele nacht rugpijn en spanning hebben. Beter slapen heeft een diepgaande invloed op de stemming, alertheid en meer, en dat is wat The Derila zo belangrijk maakt. Het houdt de ruggengraat van de gebruiker in de juiste uitlijning om de rustgevende slaap te krijgen die ze willen. Als de gebruiker een gewoon kussen heeft, zal hij in de verkeerde houding meer druk uitoefenen op zijn lichaam, maar de Derila is ideaal voor iedereen die zijn snurken wil verminderen en zijn luchtwegen wil openen.

Wat zit er in het Derila-kussen?
De binnenconstructie van The Derila Pillow is wat het zo speciaal maakt. Ten eerste biedt het geheugenschuim met hoge dichtheid gebruikers een vorm voor hun natuurlijke gewicht en silhouet. Gebruikers vinden vlindervleugels langs elke kant van het Derila-kussen, waardoor het mogelijk is om aan elke kant comfortabel te slapen.

Met deze ondersteuning houdt dit kussen de gebruiker op het juiste niveau om de juiste slaaphouding te behouden. Het wiegt ook het hoofd van de gebruiker, waardoor de drang om ‘s nachts rusteloos te zijn wordt verminderd. Bovendien bevat het geheugensteunkussen een verkoelende buitenlaag die de temperatuur van de gebruiker geregeld houdt.

Derila kopen
Dit eersteklas Derila-kussen is beschikbaar op de officiële website en biedt zijn klanten 50% korting op alle pakketten. Hoewel sommige promoties een tijdje duren, is dit een beperkte verkoop, waardoor consumenten een korte kans krijgen om een ​​deal te sluiten met alle aangeboden opties. Gebruikers kunnen het Derila-kussen nergens anders kopen en de promotie duurt slechts zo lang als de inventaris.

Hoewel de makers redelijk zeker zijn van hun kussen, bieden ze een tevredenheidsgarantie van 30 dagen en een terugbetaling voor iedereen die niet de steun krijgt waarop ze hopen.

Veelgestelde vragen over Derila
V. Zal het gebruik van The Derila Pillow gebruikers helpen hun rug- en nekpijn te verlichten?
A. Mogelijk. De meeste mensen met aanzienlijke slaappijn kunnen dit toeschrijven aan een slechte houding. Omdat dit kussen is ontworpen om nek- en rugpijn te verlichten, hoeft de gebruiker alleen maar het ongemak weg te slapen.

V. Wat als de gebruiker een lichte slaper is?
A. De meeste mensen slapen slechts licht omdat ze gestrest zijn, snurken of zich niet op hun gemak voelen. Met The Derila kunnen consumenten een comfortabele slaaphouding bereiken die hen helpt om meer rust te krijgen.

V. Is de Derila bedoeld om te reizen?
A. Absoluut. Ondanks de ongelooflijke ondersteuning is dit kussen door zijn lichtgewicht structuur gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Het is perfect voor reizen door de lucht, maar het is ook geschikt om in hotels te slapen of uit te rusten in een auto. Ongeacht de slaaphouding kunnen gebruikers de ontspanning krijgen die ze nodig hebben.

V. Is de Derila een goed cadeau?
A. Ja. Door op de website te winkelen, kunnen gebruikers een aanzienlijke korting krijgen als ze er meer dan één bestellen, zodat gebruikers geld besparen door een kussen voor hun vrienden te kopen.

A. Wat is het verschil tussen The Derila en een standaard kussen?
V. De meeste standaard kussens zijn niet gemaakt om het lichaam of de houding te ondersteunen, dus het is gemakkelijk om tijdens het slapen een onnatuurlijke ronding te krijgen. Deze curve veroorzaakt ongemak en verslechtert de slaap. De Derila daarentegen maakt gebruik van geheugenschuimtechnologie om gebruikers te helpen hun ruggengraat gezond en minder gespannen te houden.

Overzicht
De Derila helpt consumenten hun gezondheid te verbeteren en te stoppen met zo ongemakkelijk slapen. Het werkt effectiever dan een standaard kussen en gebruikers kunnen een aanzienlijke korting krijgen als ze nu kopen. Gebruikers kunnen meerdere Derila-kussens tegelijk kopen en nog meer besparen.

Continue Reading

Uncategorized

Hoe u badkamerkleuren en afwerkingsmaterialen kiest

Published

on

By

Materialen selecteren voor een badkamerrenovatie

Wanneer een huiseigenaar overweegt om vandaag een badkamerrenovatie uit te voeren, is hun eerste stap bij het overwegen van mogelijke herontwerpideeën om te selecteren met wat voor soort materialen ze hun nieuwe badkamer willen afwerken – moet ik zandsteen, graniet, keramiek of marmeren vloeren hebben? Moeten de muren worden behangen of betegeld? Moet de tegel op de muren dezelfde zijn als die op de vloeren?

Veel huiseigenaren gaan snel naar hun plaatselijke Home Depot of designmagazine voor materiaalaanbevelingen, om vervolgens geschokt terug te deinzen voor de enorme hoeveelheid beschikbare materialen. Opzichtige Betegelbare Doucheplaten advertenties vergezellen elk afwerkingsmateriaal en elk afwerkingsmateriaal beweert dat dit het meest kosteneffectief is. Zoveel materialen – vooral de talrijke ontworpen, gewijzigde of synthetische materialen – beweren de beste waarde te bieden voor een beperkt budget, en het is begrijpelijkerwijs erg moeilijk voor de verbijsterde huiseigenaar om met het materiaalkeuzeproces te beginnen. Welke materialen bieden echt de beste waarde, duurzaamheid en schoonheid tegen de laagste kosten?

Het eerlijke antwoord is het antwoord dat de meeste mensen niet graag horen – je krijgt echt “waar je voor betaalt”. Ja, een linoleumafwerking is buitengewoon betaalbaar en vrij eenvoudig te plaatsen, maar verwacht geen blijvende voordelen van de magere investering. Zoals met de meeste andere “waardevolle” materialen, zal het in de loop van de tijd snel vervagen, vergelen, vlekken en krullen – waarom zou u om de paar jaar ongeveer $ 800 uitgeven om een ​​muur of vloer met een goedkoop oppervlak te vervangen als een schijnbaar hogere initiële investering van, laten we zeggen , $ 4000 op een vloerafwerking van hogere kwaliteit zal resulteren in vele jaren bevredigende prestaties?

Onze aanbeveling voor het selecteren van badkamermaterialen is om de synthetische en technische materialen snel te verwijderen. Kies natuurlijke afwerkingen waar u zich ze kunt veroorloven – de initiële investering zal hoog zijn, maar u zult nog vele jaren betrouwbare service krijgen. Synthetische en gemanipuleerde afwerkingen zijn – zoals de naam al aangeeft – specifiek ontworpen om slechts een bepaalde tijd mee te gaan voordat ze defect raken en vervangen moeten worden. Hoewel natuurlijke materialen zeker niet immuun zijn voor voortijdige schade – dit gebeurt meestal als ongeschoolde of onjuiste installatieprocedures worden gebruikt – hebben ze de neiging veel langer mee te gaan en, belangrijker nog, ze verouderen gracieus. Een geconstrueerd materiaal ziet er na slijtage lelijk uit, integendeel, een natuurlijk materiaal zal in de loop van de decennia een warm patina krijgen – waarom wordt bijvoorbeeld historische architectuur anders zo gekoesterd? De natuurlijke materialen die in dergelijke architectuur worden gebruikt – steen, baksteen, keramiek, hardhout – verouderen in de loop van de tijd prachtig en zien er beter uit naarmate ze ouder worden.

dRemodeling raadt de huiseigenaar daarom aan om verschillende stenen voor badkameroppervlakken te gebruiken – graniet, marmer, zandsteen en soortgelijke stenen zijn extreem duurzaam en zullen tientallen jaren betrouwbare service bieden als ze op de juiste manier worden geïnstalleerd en onderhouden. Keramische tegels van hoge kwaliteit zijn ook geschikt.

Blader gerust door enkele badkamerontwerpideeën voor ideeën over het coördineren van materialen in verschillende stijlen en soorten badkamers.

Continue Reading

Uncategorized

Laten we de beste Personal Trainer in Haarlem vinden

Ben je op zoek naar een personal trainer in Haarlem? Als dat zo is, kan het voor u moeilijk zijn om de juiste te kiezen. In deze blogpost helpen we je bij het kiezen van de Beste Personal Trainer van Haarlem voor jou!

Published

on

By

Ben je op zoek naar een Personal Trainer in Haarlem (Nederland), zoek dan niet verder dan Train2Release. Train2Release is de beste professionele personal training service in Haarlem die jou kan helpen bij het behalen van je fitnessdoelen. Of je nu wilt afvallen, strakker wilt worden of gewoon beter in vorm wilt komen, Train2Release kan je helpen je doelen te bereiken. Neem vandaag nog contact op met uw beste persoonlijke trainer voor meer informatie over de diensten en hoe ze u kunnen helpen uw fitnessdoelen te bereiken.

Train2Release is de Beste Personal Holistic Gym van Haarlem en biedt talloze mogelijkheden op het gebied van training, voeding en Oosterse Zen coaching. Deze sportschool biedt zowel persoonlijke training als trainingen in kleine groepen. Als je een compleet assortiment nodig hebt op weg naar een gezonde, gelukkige levensstijl en mindset, haast je dan en bezoek nu Train2Release.

Wat maakt Train2Release de beste sportschool van Haarlem? Het begint natuurlijk met de hoogwaardige, moderne fitnessapparatuur, rustige omgeving, netheid en onderhoud en bekwaam en behulpzaam personeel. Deze sportschool behoort tot de top 10 van beste sportscholen en is bekroond met de Fitness Dutch Award voor zijn buitengewone prestaties.

Train2Release is een exclusieve en betaalbare privé sportschool gevestigd in Haarlem (Stephensonstraat 4, 2014 KD Haarlem, Nederland) voor maximaal 100 doelgerichte sporters met een missie. Bij deze privé gym word je individueel of in kleine groepen getraind en begeleid door zeer ervaren gecertificeerde personal trainers. Het kleine aantal leden zorgt ervoor dat er meer begeleiding en contact met de trainers is, zodat jouw doel makkelijker bereikt kan worden. Het concept is zo ontwikkeld dat het voor velen toegankelijker is geworden om met een personal trainer aan de slag te gaan.

Opgewonden??? Kijk dan eens bij deze Beste Privé Gym van Haarlem om je fitnessdromen waar te maken.

Continue Reading

Trending