Connect with us

Uncategorized

Van thuiskantoor tot Tozo: tien vragen over de belastingaangifte | NU

Published

onHet is de week van de belastingaangifte op NU.nl. Op reactieplatform NUjij beantwoordde Bernard Devilee, fiscaal expert bij de Belastingdienst, afgelopen vrijdag al jullie vragen hierover. We zetten de tien interessantste en meestgestelde vragen en antwoorden op een rij.

yeah42: Dit jaar werk ik veel thuis. Daarom heb ik mijn garage moeten verbouwen tot thuiskantoor. Wat zijn de mogelijke belastingfaciliteiten/aftrekposten voor een thuiskantoor als je in loondienst bent?

“Het is voor een werknemer niet mogelijk om in de aangifte inkomstenbelasting (verbouwings)kosten in aftrek te brengen die verband houden met een thuiskantoor en/of thuiswerken.”

King_kahn: Ik krijg geen studiefinanciering meer, maar ik heb nog wel recht op een lening. Waarom kan ik mijn studiekosten niet als kostenpost opgeven als ik geen lening heb afgesloten?

“Je kan geen studiekosten aftrekken als je recht hebt op studiefinanciering. Het kunnen aanvragen van een lening valt ook onder studiefinanciering. Het maakt daarbij niet uit of je wel of geen gebruik maakt van die mogelijkheid; omdat je er gebruik van kan maken, mag je de studiekosten niet aftrekken.”

Nietalleszomaaraannemen: Ik vroeg me af hoe je om moet gaan met de waarde van je crypto’s. De waarde fluctueert enorm. Welke peildatums zijn hierbij van belang?

“Voor alle bezittingen geldt dat de waarde op de peildatum van belang is. Voor cryptovaluta betekent dit dat de waarde in het economisch verkeer op 1 januari van het jaar moet worden opgegeven. De koers die je moet hanteren is de koers op peildatum van het gebruikte omwisselplatvorm.”

Willie_Roosen: Als je een aftrekpost vergeet, kan je die dan volgend jaar nog invoeren?

“Als je vergeten bent een aftrekpost in te voeren, dan kan je dat nu alsnog doen. Als de aanslag nog niet is vastgesteld dan kan je de aangifte over dat jaar opnieuw indienen en de aftrekpost in de aangifte verwerken. Als de aanslag wel al is vastgesteld, dan kan je een verzoek indienen om alsnog met de aftrekpost rekening te houden.”

“Het uiterste termijn waarbinnen dit moet gebeuren is 5 jaar na het jaar waarover de aanslag gaat.”

Mohamed_Moussaoui_cebaca: Hoe zit het als men een bankrekening heeft in het buitenland? Moet men hiermee iets doen bij de aangifte?

“Alle bezittingen in binnen- en buitenland moeten worden opgegeven in box 3. Dus ook het saldo van een spaarrekening in het buitenland.”

Josjen: Mag ik mijn studielening als lening opvoeren om minder vermogensbelasting te betalen?

“Het bedrag dat je moet terugbetalen van een levenlanglerenkrediet en een bedrag dat je hebt geleend volgens de Wet studiefinanciering mag je als schuld opnemen in box 3. Bij deze laatste geldt wel de voorwaarde dat deze studieschuld niet meer kan worden omgezet in een gift.”

Maarten_S: Mijn vriendin en ik wonen samen. We hebben geen gezamenlijke bankrekening en ook geen geregistreerd partnerschap. We zijn volgens de belastingdienst geen fiscaal partners, maar wel toeslagpartners. Kan dit?

“Dat kan inderdaad het geval zijn. Voor de huurtoeslag zijn medebewoners bijvoorbeeld ook van belang, ook als dit niet je fiscaal partner is.”

Gokce_Turer_Varol: Zijn de kosten gerelateerd aan rentemiddeling aftrekbaar?

“De kosten die je hebt betaald aan de bank in verband met de rentemiddeling zijn aftrekbaar. Je kan deze kosten in de je aangifte opgeven bij de hypotheekschuld onder het kopje financieringskosten.”

Brabantia: Ik moet voor het eerst mijn aangifte zelf invullen en ik snap niks van het begrip loonheffing. Kunt u in Jip en Janneke taal uitleggen wat ‘loonheffing’ inhoudt?

“Loonheffing is de verzamelnaam van de belasting en premies die van je bruto salaris worden ingehouden. Dit bedrag wordt van je bruto salaris afgetrokken samen met eventuele andere heffingen, zoals je pensioenbijdrage. Wat overblijft is je netto salaris, het bedrag dat je werkgever overmaakt op jouw bankrekening.”

Henk_Goede: Ik heb de Tozo 1 gekregen. Nu wordt mijn partner belast, terwijl zij geen Tozo heeft gehad. Klopt dat?

“Tozo 1 is een uitkering die wordt verstrekt door het ministerie van Sociale Zaken op grond van de Participatiewet. Op grond van de Participatiewet moet de Tozo 1-uitkering voor de helft worden toegerekend aan beide partners.”

“Door de toerekening aan de partner kan het in sommige situaties zo zijn dat ten onrechte de loonheffingskorting is toegepast op dat deel van de Tozo 1-uitkering dat aan de partner is toegerekend. Daardoor kan er te weinig loonbelasting zijn ingehouden. Dat wordt in de aangifte inkomstenbelasting gecorrigeerd waardoor minder wordt teruggekregen of moet worden bijbetaald.”

Bjarne_Mulder: Hoeveel geld kun je maximaal bijverdienen bij een tweede baan zonder hier belasting over te moeten betalen?

“Er is geen ‘harde’ grens. Als je een tweede baan hebt, hangt het af van hoeveel je met beide banen in totaal verdient of je wel of niet moet bijbetalen. Ik heb wel een tip: zorg dat je maar een keer de algemene heffingskorting laat toepassen, omdat je anders zeker moet bijbetalen! De algemene heffingskorting pas je toe bij de baan waarmee je het meest verdient.”

Omdat deze week in het teken staat van de belastingaangifte, staan er elke dag artikelen op NU.nl die jou kunnen helpen bij het doen van de belastingaangifte.

Lees verder:


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending