Connect with us

Uncategorized

Uitstel Roland Garros slecht nieuws voor Libéma Open: ‘Wordt complexe puzzel’ | NU

Published

on


Toernooidirecteur Marcel Hunze houdt ondanks de nieuwe datum voor Roland Garros hoop dat het Libéma Open begin juni door kan gaan. Het Grand Slam-toernooi in Parijs is met een week verplaatst en valt nu samen met het grastoernooi van Rosmalen.

“We zijn nu in nauw overleg met alle bonden over de gevolgen van dit besluit”, zegt Hunze donderdag in gesprek met NU.nl. “Alle opties liggen nog op tafel. Het zou kunnen dat we opschuiven naar een andere week en het zou ook kunnen dat het toernooi niet door kan gaan. Het wordt een complexe puzzel.”

Door het grote aantal coronabesmettingen in Frankrijk kondigde de regering afgelopen weekend een nieuwe lockdown af. Aangezien er waarschijnlijk halverwege mei versoepelingen mogelijk zijn, is besloten om Roland Garros naar 24 mei-13 juni te verplaatsen. Van 5 tot en met 13 juni staat het Libéma Open op het programma.

“Het nieuws viel niet echt rauw op ons dak. We waren op de hoogte dat er opties op tafel lagen om Roland Garros te verplaatsen. Het is jammer dat het in onze week valt, maar het is wel begrijpelijk en het kwam niet echt als een verrassing”, aldus Hunze.

Toernooidirecteur Marcel Hunze weet nog niet of zijn Libéma Open door kan gaan.


Toernooidirecteur Marcel Hunze weet nog niet of zijn Libéma Open door kan gaan.

Toernooidirecteur Marcel Hunze weet nog niet of zijn Libéma Open door kan gaan.

Foto: ANP

‘Ontzettend belangrijk dat een Grand Slam door kan gaan’

Een eventuele afgelasting van het Libéma Open zou een domper zijn voor de organisatie, want vorig jaar kon het grastoernooi (ATP én WTA) niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Voor de komende editie hebben onder anderen Kiki Bertens en Daniil Medvedev hun deelname al toegezegd.

“We hebben wel het volste begrip voor het besluit om Roland Garros te verplaatsen”, zegt Hunze. “We zitten in een ongelooflijk bizar jaar waarin we allemaal geraakt worden door de coronacrisis, maar de Grand Slam-toernooien zijn natuurlijk van het grootste belang. Het belangrijkste is dat die door kunnen gaan.”

Het is nog niet duidelijk wanneer er een besluit wordt genomen over het doorgaan van het Libéma Open. Ook in Nottingham (WTA) en Stuttgart (ATP) staan in de laatste week van Roland Garros grastoernooien op het programma.

“Op dit moment is het echt nog te vroeg om iets te zeggen over de consequenties. Het zal denk ik geen weken duren, maar vandaag komt er in ieder geval geen nieuws meer”, aldus Hunze.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Nomadland grote winnaar van Britse BAFTA Awards | NU

Published

on

ByNomadland is de grote winnaar geworden tijdens de 74e uitreiking van de BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen. Het drama won zondag vier prijzen waaronder die van beste film en beste regie (Chloé Zhao). Hoofdrolspeelster Frances McDormand werd uitgeroepen tot beste actrice.

Nomadland, die favoriet was met zeven nominaties, gaat over een vrouw die weduwe en werkloos is geworden en besluit met een busje door de Verenigde Staten te trekken. Onderweg bouwt ze een band op met andere ‘nomaden’. Naast McDormand en acteur David Strathairn worden de meeste andere rollen gespeeld door mensen uit de echte reizigersgemeenschap.

Andere films die zondag meerdere keren in de prijzen vielen waren The Father, Soul en Promising Young Woman. De drie titels wonnen allemaal tweemaal. Zaterdag werden al winnaars in acht kleinere categorieën aangekondigd. Toen kreeg Ma Rainey’s Black Bottom ook twee prijzen.

The Father won onder meer dankzij hoofdrolspeler Anthony Hopkins, die de BAFTA voor beste acteur mocht ophalen. De Disney-film Soul won naast de award voor beste animatie ook in de categorie beste filmmuziek.

De Bosnische film Quo Vadis, Aida?, waarin enkele Nederlandse acteurs spelen, greep ondanks twee nominaties naast de prijzen. Druk, een Deense tragikomedie waaraan het Nederlandse productiebedrijf Topkapi Films meewerkte, ging wel met een award naar huis. De film won in de categorie beste niet-Engelstalige film.


Continue Reading

Uncategorized

Priesters en nonnen in Haïti ontvoerd door gewapende bende | NU

Published

on

ByZeven katholieke geestelijken, onder wie twee personen met de Franse nationaliteit, zijn zondag ontvoerd in Haïti. Dat heeft een woordvoerder van de lokale Bisschoppenconferentie gezegd.

Vijf priesters en twee nonnen werden zondagochtend ontvoerd in Croix-des-Bouquets, een gemeente ten noordoosten van de hoofdstad Port-au-Prince. De geestelijken waren op dat moment onderweg naar de aanstelling van een nieuwe priester voor de parochie.

De kidnappers zouden volgens een ouderling van de katholieke kerk 1 miljoen dollar (ongeveer 840 miljoen euro) losgeld eisen in ruil voor hun vrijlating.

Volgens de lokale autoriteiten zit een gewapende bende genaamd “400 Mawozo” achter de ontvoeringen. Die bende houdt zich geregeld bezig met ontvoeringen op het eiland.

Aantal ontvoeringen neemt toe

Het is al tijden onrustig in Haïti. De afgelopen maanden is het aantal ontvoeringen voor losgeld in Port-au-Prince en andere provincies toegenomen, wat wijst op de groeiende invloed van gewapende bendes.

In maart riep de regering van het Caribische eiland een noodtoestand van een maand uit om het staatsgezag te herstellen in de gebieden waar de bendes actief zijn. De maatregel werd ingevoerd vanwege de acties van gewapende bendes “die mensen kidnappen voor losgeld, daar openlijk voor uitkomen, publiek en privé-eigendom bestelen en beroven en de openbare veiligheidstroepen openlijk uitdagen”, aldus een presidentieel decreet over de noodtoestand.


Continue Reading

Uncategorized

Ook prijzen nieuwbouwwoningen in vierde kwartaal hard gestegen | NU

Published

on

ByKopers betaalden voor nieuwbouwwoningen in het laatste kwartaal van vorig jaar maar liefst 8,7 procent meer dan een jaar eerder. Dat was minder dan in het derde kwartaal, toen sprake was van een stijging van 10 procent. Dat blijkt maandag uit cijfers van het CBS. Tevens blijkt dat in het vierde kwartaal de prijzen op de Nederlandse woningmarkt harder zijn gestegen dan in de meeste EU-landen.

In de laatste drie maanden van vorig jaar zijn er 10.744 nieuwbouwwoningen verkocht. Dat was 53,5 procent meer dan in het laatste kwartaal van 2019. Voor die woningen is dus gemiddeld 8,7 procent meer betaald, wat ongeveer hetzelfde is als de stijging bij bestaande koopwoningen in die periode: 8,8 procent.

In tegenstelling tot nieuwbouwwoningen, steeg de prijs van bestaande koopwoningen in het vierde kwartaal wel harder dan in het kwartaal ervoor. Dat was al voor de vierde keer op rij.

Vergeleken met andere Europese landen stegen de prijzen van Nederlandse koopwoningen in het vierde kwartaal zeer hard. Om de landen te vergelijken wordt de huizenprijsindex gebruikt en volgens die index stegen de woningprijzen (nieuwbouw en bestaande woningen samen) in Europa gemiddeld 5,7 procent.

Op de ranglijst van 26 EU-landen (Griekenland ontbreekt) staat Nederland zesde. Alleen in Luxemburg, Denemarken, Litouwen, Tsjechië en Polen was de stijging nog wat groter. Luxemburg spande de kroon; de woningen werden daar in het vierde kwartaal gemiddeld 16,7 procent duurder. In geen enkel land daalden de prijzen.


Continue Reading

Trending