Connect with us

Uncategorized

Twee maanden COVAX: 43 miljoen vaccins voor arme landen, maar ook vertraging | NU

Published

on


Precies twee maanden geleden ontving Ghana als eerste land gratis coronavaccins via het COVAX-programma van onder meer de gezondheidsorganisatie WHO. Sindsdien zijn via dit programma zo’n 43 miljoen prikken naar 119 landen verscheept. Ondanks opgelopen vertraging denken de organisaties nog steeds voor het eind van het jaar de beoogde twee miljard vaccins te hebben geleverd.

De impact van de coronacrisis is enorm: niet alleen in Nederland, maar ook in de armere landen. “Soms niet zozeer in het aantal slachtoffers, maar ook in de coronamaatregelen, die effect hebben op de economie in het land en de armoede kunnen versterken”, zegt Sabine de Jong, coördinator internationale programma’s bij UNICEF Nederland. Ze is als programmaleider betrokken bij COVAX.

Wereldwijd snel inenten is belangrijk, ook voor Nederland. Wanneer andere landen te traag vaccineren, kunnen daar namelijk nieuwe varianten van het virus opduiken, zegt onder meer de WHO. Mogelijk werken de vaccins niet goed tegen zo’n variant. Als zo’n variant dan naar Nederland komt, is onze (weliswaar ingeënte) bevolking daar dan niet immuun voor. Hoe meer vaccinaties wereldwijd, hoe kleiner het risico op zulke varianten.

Wat is het COVAX-programma?

  • COVAX moet alle landen ter wereld helpen aan goede en veilige toegang tot vaccins.
  • Aan het programma werkt onder meer UNICEF mee. Die heeft ervaring met grootschalige vaccinatieprogramma’s en helpt bijvoorbeeld met onderhandelen en verschepen van de prikken.
  • In totaal hebben 92 armere landen recht op gratis vaccins. Nog eens 97 rijkere landen krijgen hulp om de vaccins zelf te kopen.

Eind april zouden er ongeveer 55 miljoen doses van het vaccin geleverd moeten zijn via COVAX. Dat dat minder snel verliep dan gehoopt heeft vooral te maken met een door India ingelaste exportstop van AstraZeneca-prikken. Een groot deel daarvan zou naar COVAX gaan, dat daardoor de eerste twee maanden vertraging opliep.

Volgens De Jong is rekening gehouden met dit soort tegenslagen. “Als je kijkt naar het einddoel, verwachten we de vertraging nog wel in te halen.”

De aankoop van meer en andere prikken moet deze achterstand inhalen. COVAX heeft naast AstraZeneca-vaccins ook doses van farmaceuten Pfizer/BioNTech, Janssen en Novavax gekocht.

Ghana ontving op 24 februari als eerste een levering gratis coronavaccins.


Ghana ontving op 24 februari als eerste een levering gratis coronavaccins.

Ghana ontving op 24 februari als eerste een levering gratis coronavaccins.

Foto: ANP

‘Mensen moeten het vaccin ook willen’

Twee maanden leveren aan landen brengt ook de bijbehorende obstakels aan het licht. Met één daarvan werd al rekening gehouden: de vaccins moesten bezorgd worden in moeilijk te bereiken gebieden, zoals hooggelegen bergdorpen of conflictgebieden. Daarvoor worden onder meer drones en ezels ingezet.

Ander struikelblok bleek het wantrouwen in sommige landen tegen de vaccins. “Dit zagen we, en zien we, nog steeds”, aldus De Jong. “Dat is wel zorgelijk, want je kunt wel vaccins beschikbaar hebben, maar mensen moeten het ook willen.”

UNICEF is naar eigen zeggen druk bezig met voorlichtingscampagnes in deze landen. “Wat er op sociale media bijvoorbeeld rondgaat aan onjuiste informatie, daar proberen we objectieve informatie tegenover te zetten.”

Landen die gratis vaccins hebben aangevraagd en hebben gekregen

© Bart-Jan Dekker/LocalFocus

Landen moeten het straks grotendeels zelf afkunnen

Hoewel COVAX de vaccins levert en materiaal beschikbaar stelt, is het aan de landen zelf om te zorgen dat de prikken daadwerkelijk worden gezet. Nog niet alle landen die vaccins hadden besteld, hebben deze ontvangen. Dit omdat ze bijvoorbeeld nog niet genoeg zorgverleners hebben opgeleid: een voorwaarde die het programma stelt voordat het vaccins levert.

Uiteindelijk moet 20 procent van de bevolking in deze landen via COVAX worden ingeënt. Op de vraag in hoeverre het programma nuttig is, wanneer ‘maar’ een vijfde van de bevolking een prik krijgt, beaamt De Jong dat het klinkt als weinig.

Toch denkt ze dat het nut heeft: “Eigenlijk wil je dat iedereen direct is ingeënt. Maar de realiteit is gewoon dat dit ook vanwege fondsentekorten én de grootte van de logistieke operatie niet gaat lukken. Daarom is uiteindelijk gezegd: we streven naar 20 procent, dan hebben we de meest kwetsbare mensen en zorgverleners geprikt.”

COVAX dient als een “kapitaalinjectie” in de gezondheidssystemen in deze landen, legt De Jong uit. Na 2021 kunnen deze landen het hopelijk grotendeels zelf af, zegt ze. “Hoewel ook daar wel hulp bij nodig zou zijn.”


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Tips voor het zoeken naar een baan die zo eenvoudig zijn dat mensen ze vergeten

Published

on

By

Maar tegelijkertijd is er zoveel beschikbaar (waarvan sommige volledig in tegenspraak zijn met andere adviezen die u zult vinden) dat het u gemakkelijk kan overweldigen. Wat in feite waarschijnlijk precies het tegenovergestelde resultaat is waarnaar u op zoek bent als u in de eerste plaats op zoek gaat naar echt nuttige raad.

Dus laten we dit doen: laten we het samenvatten tot een korte lijst met degelijke, tijdloze tips voor het zoeken naar een baan die u zullen helpen uw strategie te verfijnen, zodat u door het proces kunt zeilen (of op zijn minst een deel van de onnodige tijd en frustratie).

1. Maak van jezelf een voor de hand liggende pasvorm

Wanneer u solliciteert via een online sollicitatieproces, is het zeer waarschijnlijk dat uw cv eerst wordt gescreend door een sollicitantenvolgsysteem en vervolgens (ervan uitgaande dat u deze eerste stap maakt) naar menselijke oogbollen gaat. De eerste menselijke oogbollen die uw cv beoordelen, zijn vaak die van een HR-medewerker of recruiter op een lager niveau, die al dan niet alle nuances van de baan waarop u solliciteert, begrijpt.

Het betaamt je dus om het voor zowel de computer als de mens heel eenvoudig te maken om hun “Hier is wat we zoeken” snel te verbinden met je “Hier is wat je door onze deuren kunt lopen en bezorgen.”

2. Beperk jezelf niet tot online sollicitaties tijdens je zoektocht naar een baan

Wil je dat die zoektocht naar een baan lang duurt? Welnu, blijf dan uitsluitend vertrouwen op het indienen van online sollicitaties. Wil je deze stoute jongen versnellen? Stop niet als je eenmaal online hebt gesolliciteerd voor die functie. Begin met het vinden en vertederen van mensen die bij dat bedrijf werken. Plan informatieve interviews met potentiële collega’s. Benader een interne recruiter en stel een paar vragen. Ga op de radar van de mensen die van invloed kunnen zijn op het krijgen van een interview.

3. Onthoud dat je cv (en LinkedIn-profiel) geen tatoeage is

Ja, je nieuwe cv is prachtig. Je LinkedIn-profiel, adembenemend. Als ze je echter niet positioneren als een directe match voor een bepaalde rol waar je naar op zoek bent, wees dan niet bang om de formulering aan te passen, belangrijke termen om te wisselen en opsommingstekens in en uit te wisselen. Je cv is geen tatoeage, evenmin als je LinkedIn-profiel. Behandel ze als levende, ademende documenten tijdens je zoektocht naar een baan (en carrière).

4. Accepteer dat je nooit iemand zult vervelen om jou in dienst te nemen

Begrijp me niet verkeerd – je moet absoluut gepolijst, welbespraakt en professioneel overkomen tijdens je zoektocht naar een baan. Veel mensen vertalen dit echter in: Moet. Zijn. Saai. Ik stel voor dat je de renego gebruikt, dit is het beste voor het vinden van een baan.

Fout, fout, fout. Realiseer je dat maar weinig mensen worden aangenomen omdat ze perfecte witruimte op hun sollicitatiebrieven hadden, alle “juiste” interviewvragen uit het hoofd leerden of ongelooflijk veilige, veelvoorkomende bewoordingen (d.w.z. clichés) in hun cv’s gebruikten. Al deze correctheid zal ervoor zorgen dat je er geënsceneerd en niet-echt uitziet. Geef jezelf in plaats daarvan toestemming om zowel gepolijst als vertederend te zijn. Memorabele, sympathieke kandidaten zijn bijna altijd degenen die ver gaan.

Continue Reading

Uncategorized

Flange Guards – A Shield To Create A Risk-Free Environment

Published

on

By

A Flange Guard is a device, which is specially designed Stainless steel flange guards to protect the manpower and material from uncontrolled spray outs from a failing valve or pipe joint. These can be used in any piping system for controlling the leak and protecting the manpower and machinery from coming into chemical contact, which in result saves you from a huge loss of life, time and money as well. These safety shields are available in eight different styles and in six different materials so, one can buy as per the need of their application. It helps to eliminate the problem at the source and reduce the chances of any big loss, which in result reduce your maintenance cost.

No doubt, spray out can occur in any connection and therefore, these flange guards available in diverse sizes, diameters, and material to match different industry requirement. These are UV, Water, and Air and Temperature resistance and have the capability to withstand even with critical condition. Therefore, you can install it in the indoor as well as outdoor settings. These are installed around piping where most of these hazardous chemicals are present. These may generally prevent spray outs by interposing a barrier between the chemical flowing and external environment.

These may generally get manufactured with a special kind of material, which can easily tolerate exposure to temperature and pressures up to -70°F to +500°F. It is a one-piece design that comes with translucent material, which allows leak detection. This material allowed visual inspection of a flange, which helps to take necessary action for its avoidance timely. It mainly protects the bolts inside the flange and can be used over and over again even after dismantling. Therefore, it has a long working life, which helps it to perform its function wisely.

Along with this, it also stops the rust from developing on the joints, which makes it corrosion free. It has a PH indication patch which helps to identify leak to reduce its effects immediately. It gives you enough time to make proper repairs. In a nutshell, Flange Guards work as a safety shield for your workplace. It helps to maintain a risk-free production process by preventing from the sudden spray outs in the flange joints. Every chemical, petrochemical, food, cosmetic, pharmaceutical industry, where more than 100 hundred of chemicals used on different applications must install this product to maintain a risk-free environment. So, what are you waiting for? Install it now before it’s too late.

Continue Reading

Uncategorized

Tips voor het kiezen van de juiste scooter

Published

on

By

Scooters zijn in de loop van de tijd geëvolueerd, voornamelijk als gevolg van technologische vooruitgang. Het is algemeen bekend dat scooters er in de eerste plaats zijn voor kinderen om plezier te hebben in hun vrije tijd. Nou, scooters zijn er in verschillende maten voor volwassenen en kinderen. Ze hebben misschien hetzelfde uiterlijk, maar de functionaliteit is niet hetzelfde. Veel volwassenen kunnen scooters kopen om lange afstanden af ​​te leggen. Er zijn verschillende scooters waarvoor ze elektrische ventilatoren zijn. Sportscooters hebben enkele medische voordelen laten zien omdat ze dienen als een vorm van lichaamsbeweging. Bij het kopen van een scooter moet u echter rekening houden met een aantal leefstijlfactoren. Hier zijn vier tips voor het kiezen van de juiste scooter voor volwassenen:

# 1 platformhoogte

Bij het kopen van een scooter kun je verschillende merken tegenkomen die een andere vorm op het dek hebben, maar ook verschillende hoogtes. Dit is waar u uw voeten plaatst tijdens het rijden of de afstand tussen het oppervlak en de scooter. Voor een scooter voor volwassenen is het belangrijk dat u de afstand tot het oppervlak controleert, aangezien dit bepaalt hoe comfortabel uw rit zal zijn.

In de meeste gevallen wordt het aanbevolen om een ​​lager platform te nemen, omdat het comfortabel is om de scooter te duwen zonder noodzakelijkerwijs de knie te buigen. Op deze manier kunt u tijdens het rijden de stabiliteit op uw scooter behouden. U kunt ook overwegen om het materiaal te controleren dat is gebruikt om het platform te maken. Dit bepaalt de sterkte en duurzaamheid.

#2 beveiliging

Dit is een fundamenteel essentieel onderdeel om te overwegen bij het kiezen van een scooter voor een volwassene. Onderzoek is de beste manier om de informatie te verzamelen die nodig is om te bepalen of uw scooter veilig is. Remmen en lichten bepalen voor een groot deel hoe veilig je bent. snelle scootmobiel zijn ontworpen om snelheid te winnen, afhankelijk van de ondergrond en de hoeveelheid kracht die je uitoefent. Daarom zijn remmen essentieel om u te helpen de volledige controle over uw scooter te behouden en ongevallen te voorkomen. Verlichting is vooral nodig bij het rijden op donkere plaatsen.

#3 Wielmaat

Bij het kiezen van een scooter moet je in alle aspecten geïnteresseerd zijn. In dit geval bepaalt het wiel hoe snel en comfortabel uw scootmobiel zal zijn. Hoe groter het wiel, hoe sneller de scooter zal zijn. Verschillende scooters voor volwassenen hebben verschillende wielmaten en het gebruikte materiaal. Dit is afhankelijk van uw voorkeur en het merk. Dus als u een sportscooter koopt, kunt u overwegen om deze met een groter wiel te nemen. Het zachte rubber op je wiel zorgt ervoor dat je scooter meer grip heeft.

# 4 lagers

In het licht hiervan moet een scooter voor volwassenen vloeiend zijn om gemakkelijk te besturen te zijn. Dit maakt het voor u comfortabel om lange afstanden te reizen. De maat van uw lager bepaalt de vloeibaarheid van de scooter. Dit is iets waar je op moet letten voordat je een scooter koopt. Hoe lager de lagerclassificatie, hoe langzamer de scooter zal zijn. Dus als je een snelle scooter wilt, is het sterk aan te raden om hogere cijfers te halen. De maat van het wiel is in dit geval erg belangrijk. Als u eenmaal een klein wiel heeft, betekent dit dat uw scootmobiel lagere lagerclassificaties zal hebben.

Continue Reading

Trending