Connect with us

Uncategorized

Talkshow Sharon Osbourne stopt tijdelijk na haar uitspraken over racisme | NU

Published

onHet Amerikaanse praatprogramma The Talk wordt deze week niet opgenomen na een ruzie tussen Sharon Osbourne en een van de andere presentatrices afgelopen week. Die ontstond nadat Sharon in een uitzending presentator Piers Morgan had verdedigd na zijn uitspraken over Meghan Markle.

Morgan, die jaren geleden samen met Osbourne in de jury van talentenjacht America’s Got Talent zat, haalde uit naar Markle na het interview van de vrouw van de Britse prins Harry met Oprah Winfrey. Osbourne liet op Twitter weten dat ze achter Morgan stond omdat hij “betaald wordt om zijn mening te geven”.

The Talk-collega Sheryl Underwood vroeg Osbourne in de uitzending wat mensen er van moeten denken dat het er op leek dat zij racistische uitspraken goedkeurde.

Daarop ontstond een verhitte discussie waarbij de vrouw van muzikant Ozzy Osbourne ter discussie stelde of de uitspraken en zijzelf racistisch waren. Daarbij schoot ze flink uit haar slof en vloekte ook. Vervolgens bood ze via Twitter uitgebreid haar excuses aan.

Zender CBS liet op woensdag weten een onderzoek in te stellen naar het incident. Dit weekend meldde de zender aan Deadline geen liveshows van The Talk uit te zenden.

Morgan trok Markles ontboezemingen over haar suïcidale gedachten in twijfel. Daarop kreeg hij veel kritiek, ook van zijn collega’s bij het door hem gepresenteerde programma Good Morning Britain. Kort daarna stopte hij per direct als presentator van het ochtendprogramma.

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Jeffree Star samen met een vriend gewond geraakt bij auto-ongeluk | NU

Published

on

By


Make-upartiest en YouTuber Jeffree Star is vrijdag gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Star zat samen met een vriend in een auto die over de kop sloeg, wordt op zijn Twitter gemeld.

“Een paar uur geleden zijn Jeffree en Daniel (Lucas, red.) bij een ernstig auto-ongeluk drie keer over de kop gevlogen nadat ze over ijzel heen reden”, valt te lezen. “We zullen een update geven als de dokter meer informatie heeft. We zijn dankbaar dat ze allebei nog in leven zijn.”

Bij de post is een foto te zien waarop de twee in een ziekenhuis zijn. Star ligt op een bed met een brace om zijn hals. Het ongeluk vond plaats in Casper in de staat Wyoming, bevestigt de plaatselijke Highway Patrol.

De 35-jarige make-upartiest besloot vorig jaar van Californië naar Wyoming te verhuizen om daar aan zijn autobiografie te werken.
Continue Reading

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Trending