Connect with us

Uncategorized

Speciale banden voor elektrische auto’s? Dat kan nuttig zijn | NU

Published

onBanden voor elektrische auto’s moeten over bijzondere talenten beschikken. Daarom brengen steeds meer fabrikanten banden op de markt die speciaal voor elektrische auto’s zijn ontwikkeld.

Bij een elektrische auto kan de juiste band bijdragen aan een verlaging van het stroomverbruik en daarmee aan het vergroten van de actieradius. Het accent ligt op een lage rolweerstand, reden dat de ‘elektrobanden’ vaak grote diameters en een smal loopvlak hebben.

De rolweerstand kan ook worden verminderd via de rubbersamenstelling en de structuur van de band. “Zo kan een lagere rolweerstand tot wel 3 à 4 procent meer rijbereik opleveren”, zegt Burkhard Wies, hoofd ontwikkeling bij Continental. Bij een Renault ZOE met een bereik van ongeveer 240 kilometer zou dat 10 kilometer zijn, terwijl een Tesla Model S met een bereik van ongeveer 500 kilometer pakweg 20 kilometer meer zou halen.

Een ander aandachtspunt is het relatief hoge gewicht van elektrische auto’s, vooral veroorzaakt door het accupakket dat zij meezeulen. De banden hebben dus simpelweg meer te dragen. Bovendien zijn er nog de bijzondere eigenschappen van elektromotoren, die ertoe leiden dat je meteen heel veel trekkracht hebt zodra je het stroompedaal aanraakt. Beide factoren kunnen ervoor zorgen dat banden van elektrische auto’s sneller slijten dan die van benzine- of dieselauto’s. Dat is slecht nieuws voor het milieu én voor de portemonnee.

Hoge mate van bandenslijtage speelt een grotere rol bij zwaardere EV’s

“Het is hier wel belangrijk om onderscheid te maken”, meent Stefan Küster van bandenfabrikant Kumho. “Die hoge mate van bandenslijtage speelt een grotere rol bij EV’s die meer dan twee ton wegen en veel trekkracht hebben dan bijvoorbeeld bij een compacte Renault ZOE. Daarnaast is de rijstijl van de bestuurder een belangrijke factor als het om de bandenslijtage gaat.” Hoe slijtvast een band uiteindelijk is, hangt vooral af van de gebruikte rubbersamenstelling.

“De rijstijl van de bestuurder is een belangrijke factor.”

Stefan Küster, bandenfabrikant Kumho

Zoals gezegd stelt het extra gewicht van elektrische auto’s eisen aan het draagvermogen van de banden. Daarom is het bij het kiezen van de juiste band belangrijk om te letten op de zogenoemde load index. Deze is te achterhalen door het maximaal toegestane gewicht van je auto, te vinden op het kentekenbewijs, te delen door vier. Vervolgens zie je in een speciale tabel, die je online kan vinden, wat de bijbehorende load index is. Uiteraard zal een goede bandenleverancier of autodealer je hier eveneens over kunnen informeren.

Bandengeruis is duidelijker hoorbaar doordat de motor stiller is

Een heel ander aspect is het geluid. Doordat de elektromotor stiller is dan een verbrandingsmotor, is bandengeruis duidelijker hoorbaar. Geluidsarme loopvlakken zijn daarom van grote invloed op het totale rijcomfort.

Trillingen in de holle ruimte van de band spelen een belangrijke rol bij de geluidsontwikkeling: ze worden doorgegeven aan het interieur. Schuimrubberen inzetstukken aan de binnenzijde van het loopvlak van de band kunnen deze trillingen absorberen. Er zijn bandenfabrikanten die dergelijke polyurethaansponzen al gebruiken. Pirelli noemt deze oplossing bijvoorbeeld Noise Cancelling System en Continental houdt het op ContiSilent.

En dan is er nog de veiligheid. Kan een band die is geoptimaliseerd voor lage rolweerstand tegelijkertijd maximale grip en een korte remweg bieden? “Vanuit technisch oogpunt is er een conflict tussen de doelstellingen voor lage rolweerstand en optimale grip”, legt Wies uit. “Bij de ontwikkeling van banden is een goed compromis tussen beide eigenschappen nodig, wat dankzij de vooruitgang in rubbermengsels zeer goed lukt.”

Küster is het eens met Wies. “Er is de afgelopen twee decennia enorm veel bereikt op het gebied van rubbersamenstellingen. Daardoor is het mogelijk nu een energiezuinige band te produceren die een zeer goede grip biedt.”

Toch slagen bandenfabrikanten er niet altijd goed in om deze evenwichtsoefening te volbrengen. Het EU-bandenlabel geeft enige indicatie over de kwaliteiten, maar zegt niet alles. Nog informatiever zijn de resultaten van onafhankelijke bandentests, zoals AutoWeek die regelmatig publiceert. Daarin kun je vergelijken hoe de banden in de verschillende categorieën echt presteren.

Alle resultaten van de bandentests die AutoWeek in meer dan tien jaar heeft gepubliceerd vind je in dit overzicht. Handig is ook deze prijsvergelijker voor autobanden. De antwoorden op heel veel vragen over banden vind je in dit speciale dossier van de AutoWeek-redactie.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Selectie van serviceproviders: 5 bewezen tips om succes te verzekeren

Published

on

By

Heeft u de middelen om alle bedrijfssystemen adequaat te ondersteunen? Waarschijnlijk niet. Het is gewoon te duur voor de meeste MKB’s. Maar uw bedrijfssystemen zijn de hoeksteen van uw bedrijf. Ze moeten betrouwbaar, veilig en kosteneffectief zijn. En ze moeten elke dag op het hoogst mogelijke niveau presteren. Dit maakt het kiezen van een serviceprovider van het grootste belang bij het uitbesteden van services, vooral als u technische ondersteuning uitbesteedt of van plan bent helpdeskactiviteiten uit te besteden.

Er is geen vervanging voor het hebben van de juiste provider.

Maar de juiste kiezen is lastig. U wilt een provider die het werk kan doen en uw belang voor ogen heeft.

Dat is een hele opgave.

Onderstaande tips kunnen helpen. Ze besparen u tijd en geld bij het evalueren van providers. En ze helpen u te garanderen dat u een provider kiest die bij uw bedrijf past:

 1. Kies een serviceprovider

Zoek naar een dienstverlener die bewezen en deskundig is. Idealiter zouden ze uw producten, diensten, technologie, industrie, enzovoort moeten kennen.

En hoewel u niet van hen kunt verwachten dat ze de fijnere details van uw bedrijf kennen, moeten ze uw werkgebied volledig begrijpen.

 1. Definieer duidelijk uw vereisten

  Als u niet weet wat uw vereisten zijn, hoe kunt u dit dan aan uw provider vertellen? Beter nog, hoe kunnen ze hen ontmoeten?

Definieer de vereisten, pijnpunten en specifieke problemen die u wilt aanpakken. Geef ze vervolgens prioriteit en laat het uw provider weten.

 1. Ontwikkel realistische verwachtingen

  Veel klant/leverancier-relaties overstijgen de verwachtingen. Vaak zijn de verwachtingen van de klant gewoon te hooggespannen. Alleen omdat een provider goed is in wat hij doet, wil dat nog niet zeggen dat hij de maan kan leveren.

Vergeet niet dat het een partnerschap is. Bedrijven die ervoor kiezen om outsourcingpartners als een integraal onderdeel van het corporate team te zien, vergroten hun kansen op succes enorm.

Stel realistische verwachtingen om er het maximale uit te halen. Bied vervolgens maximale ondersteuning om de provider te helpen hieraan te voldoen.

 1. Kies capaciteit boven kosten

  Vergis je niet. Prijzen en ROI zijn van cruciaal belang. Maar u moet geen aanbieder kiezen omdat deze de goedkoopste is. Selecteer een beproefde leverancier met de ervaring en mogelijkheden om de klus als eerste te klaren.

Stel hiervoor vragen als:

Biedt u aanpasbare ondersteuningsplannen met een 24x7x365-helpdesk?
Wordt er wereldwijd ondersteuning geboden in meerdere talen?
Bieden uw ondersteuningsdiensten aangepaste plannen voor productupgrades?
Heb jij ervaring met organisaties van onze omvang?
Wie zijn uw strategische partners en waar bevinden ze zich?
Houd er ook rekening mee dat dingen verwarrend kunnen zijn als je te maken hebt met wereldwijde leveranciers die sterk verschillende prijsstructuren, bedrijfsculturen, enz. kunnen hebben.

Doe eerst je onderzoek. Kies dan een provider op basis van capaciteit en niet op kosten. Dat is wat slimme managers doen.

 1. Motiveer uw outsourcingpartner/serviceprovider

  Het motiveren van je provider staat voorop. Begin met hen te zien als werknemers die toevallig ergens anders wonen/werken. Behandel ze dan als interne medewerkers.

Luister en let op wat ze te zeggen hebben, geef ze verantwoordelijkheid, promoot hun successen en zorg ervoor dat ze weten dat je feedback op prijs stelt.

Kortom, behandel ze als gelijken. En communiceren, communiceren, communiceren.

Het vinden van de juiste dienstverlener is een uitdaging. Stel dus veel vragen en bekijk het trackrecord zorgvuldig.

Zoek vooral naar een dienstverlener die niet alleen binnen uw budget past, maar ook deskundig, bewezen en ervaren is in uw branche. Als je tijd wilt besparen en een professionele dienstverlener nodig hebt, bekijk dan de Loodgieter die je kunt krijgen.

Technische ondersteuning en helpdeskactiviteiten zijn essentiële bedrijfssystemen – te belangrijk om uit te besteden aan zomaar iemand. Zorg ervoor dat ze worden uitbesteed aan een capabele, bewezen serviceprovider.

Continue Reading

Uncategorized

Waarom de lunchroom op kantoor belangrijker?

Published

on

By

is dan de directiekamer Is het je ooit opgevallen hoe de keuken het sociale middelpunt van een huis is?

De keuken is waar het gezin, en vaak Wapenveld Its a place in the Netherlands bezoekers, de neiging hebben om samen te komen, en waar alle interactie plaatsvindt. Voorbij zijn de dagen dat keukens waren weggestopt en puur functioneel. Nu staan ​​ze vooraan en in het midden. Het hart van het huis. En vandaag gaan kantoorkeukens en lunchrooms dezelfde kant op. Waarom? Omdat er een goed begrepen verband is tussen informele interacties en innovatie. Dus als de keuken thuis de plek is waar alle interactie plaatsvindt, waarom probeert u dan niet hetzelfde op het werk te laten gebeuren? Volgens een artikel in The Harvard Business Review suggereren prestatiegegevens die zijn verzameld van duizenden werkruimten dat persoonlijke interacties de belangrijkste activiteit zijn in elke kantoorruimte. Deze toevallige ontmoetingen en ongeplande interacties verbeteren in feite de prestaties. Dus misschien is de eenvoudige lunchroom, perfect voor ongeplande ongeplande interacties, belangrijker dan de directiekamer? In het artikel van vandaag kijken we naar de top 5 redenen waarom lunchrooms belangrijk zijn en 5 must-have features voor jouw lunchroom.

5 redenen waarom lunchrooms belangrijk zijn

1. Stimuleer samenwerking De lunchroom is niet alleen een plek om je boterham te eten of de restjes van gisteravond op te warmen. Het is een plek voor toevallige ontmoetingen en on-the-fly discussies terwijl je eet. Het gaat om het maken van persoonlijke connecties en het aangaan van gesprekken die tot creatieve ideeën kunnen leiden. En dat is, zoals we al hebben besproken, goud.

2. Laat zien dat je medewerkers waardeert U hoeft niet de meest geavanceerde lunchroom ter wereld te hebben om uw medewerkers tevreden te houden en te laten zien dat ze gewaardeerd worden. Als u echter de moeite neemt om een ​​plek te creëren waar uw werknemers zich echt kunnen ontspannen en opfrissen, zullen ze u belonen met beter werk en meer voldoening.

3. Verhoog het moreel Net als de keuken thuis kan de lunchroom het hart van de ruimte worden. Hier vier je mijlpalen van het personeel en schreeuw je ochtendthee voor een goed stuk werk. Het moet een plek zijn met een goede vibe.

4. Verleng de werkdag Onvriendelijke (of niet-bestaande) keukens hebben het effect dat werknemers tijdens de maaltijd de voordeur uit worden geduwd. Door een voorziening te bieden die mensen graag gebruiken, zullen ze deze gebruiken, en hun collega’s ook. En wat gebeurt er dan? Casual werkbesprekingen en ideeën delen tijdens lunch- en pauzetijden.

5. Zorg voor meer alternatieve ruimte-opties Als je de lunchroom goed inricht, wordt deze voor meer dan alleen lunch gebruikt. Het kan een informele ruimte worden om samen te werken en te brainstormen; informele bijeenkomsten te houden; een ruimte waar mensen alleen kunnen gaan werken, of gewoon even weg kunnen van hun bureau. Deze ‘uitbraak’ is belangrijk voor productiviteit en welzijn.​

Continue Reading

Uncategorized

Are you looking for a buyer in Limburg?

Published

on

By

Ben jij op zoek naar een opkoper in Limburg? RED TRADE is dé opkoper in Nederland. Wij zijn een actieve speler in de markt van het opkopen van overproductie, assortiment wissels en restpartijen. Ook de aankoop van voorraden die zijn ontstaan uit faillissementen en/of tijdelijke liquiditeit problemen horen bij dit profiel.

Door ons grote netwerk van bedrijven, zowel handelend als producerend in merk- en merkloze artikelen, is het snel wisselende aanbod geschikt voor groothandels, e-commerce aanbieders, grote en kleine winkelbedrijven, marktkooplui, intermediairs en exporteurs.

Bij RED TRADE kunnen wij jou helpen met het opkopen van producten/artikelen. Bij het invullen van een RED TRADE waarde-bepaling-formulier nemen wij binnen 24 uur contact met jou op om het formulier te bespreken. Tijdens het gesprek doen we een aanbieding of komen we persoonlijk bij je langs.

Indien we een overeenkomst hebben betalen we binnen 24 uur. Dit is zeker prettig wanneer je in een situatie zit waarin u snel liquide middelen nodig heeft. Na de betaling ontzorgen wij de klant door de restanten op te halen en waar nodig is te demonteren. Daarnaast zorgen wij voor het proces rondom het project.

Continue Reading

Trending