Connect with us

Uncategorized

Rutte zwaar beschadigd na debat over Omtzigt-notitie, nieuw premierschap onzeker | NU

Published

onVVD-leider en demissionair premier Mark Rutte heeft nog net voldoende steun in de Tweede Kamer om aan te blijven, maar het parlement heeft hem voorlopig vleugellam gemaakt. Een ruime meerderheid steunde donderdagnacht de oproep van D66 en het CDA dat Rutte niet zomaar het vertrouwen en het voortouw krijgt in de verdere formatie.

Rutte liep donderdag grote politieke schade op vanwege zijn rol in de notitie waarop ‘positie Omtzigt, functie elders’ stond. Een motie van wantrouwen, waarbij een bewindspersoon wordt opgeroepen te vertrekken, haalde maar liefst 72 stemmen.

Dat betekent dat Rutte kan blijven zitten, maar de vraag is in welke hoedanigheid. Want D66 en CDA, samen met de VVD en CU de enige partijen die het vertrouwen in Rutte niet opzegden, zien het nog nauwelijks in de VVD-leider zitten.

“Ik keur af dat Rutte over Omtzigt heeft gesproken. Ik heb mijn twijfels over de ontkenning en over de verdediging vandaag”, zei D66-leider Sigrid Kaag. Het vertrouwen van haar in Rutte heeft “een forse deuk” opgelopen. “De afstand tussen hem en mij is groter geworden.”

“Wat een blamage, van A tot Z”, vatte CDA-voorman Wopke Hoekstra de situatie samen. “Het is een buitengewoon onbevredigend debat.”

Daarom dienden Kaag en Hoekstra een motie van afkeuring in tegen Rutte. Het zware parlementaire middel, dat tegen een motie van wantrouwen aan schuurt, werd op Ruttes VVD na door iedereen gesteund.

D66 en CDA hadden Rutte naar huis kunnen sturen

De partijen hadden Rutte ook naar huis kunnen sturen als zij de motie van wantrouwen van PVV-leider Geert wilders hadden gesteund, maar dat was net een brug te ver. Toch kreeg de oproep steun van veel partijen, onder andere van Lilian Marijnissen (SP), Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilianne Ploumen (PvdA). Allemaal mogelijke coalitiepartners van Ruttes VVD.

CU-leider Gert-Jan Segers steunde de oproep alleen niet omdat we in een crisis zitten. “Dat weegt zwaarder”, zei Segers. Uiteindelijk kreeg Rutte steun van de ‘oude’ coalitiepartijen en kroop zo door het oog van de naald.

Rutte haalde woede Kamer op de hals

Sinds Kajsa Ollongren, oud-verkenner en demissionair D66-minister van Binnenlandse Zaken, vorige week donderdag werd gefotografeerd met een notitie onder haar arm waarop stond ‘positie Omtzigt, functie elders’, is de formatie op een zijspoor beland.

Rutte haalde zich de woede van de Kamer op de hals vanwege zijn rol hierin.

Partijen wilden opheldering over de betreffende zin over Omtzigt, want verkenners, lijsttrekkers of ambtenaren gaan niet over de positie van gekozen volksvertegenwoordigers.

Hoewel alle lijsttrekkers en de oud-verkenners vorige week bezwoeren dat zij hier niets mee te maken hadden, bleek dit donderdagmiddag opeens anders te liggen.

Rutte had het in zijn gesprek met de verkenners namelijk wél over Omtzigt gehad. “Je moet wat met Omtzigt: minister maken”, stond er in het gespreksverslag tussen de VVD-leider en de oud-verkenners.

Verkeerde herinnering

De Kamer was woest. Op camera benadrukte Rutte eerder dat hij het niet over Omtzigt heeft gehad.

De documenten kwamen sowieso met veel moeite boven water, onder andere vanwege het tegenstribbelen van Rutte. Deed de VVD-leider dat omdat uitgerekend hij het over Omtzigt heeft gehad?

Het lag anders volgens Rutte: “Ik heb mij dat achteraf verkeerd herinnerd.” Het is niet voor het eerst dat de premier zich iets niet kan herinneren en dat hem dat politiek goed uitkomt.

Het leidde dan ook tot ongeloof in de Kamer. “Hoe denkt deze minister-president nog geloofwaardig door te kunnen?”, zei SP-leider Lilian Marijnissen. Lilianne Ploumen (PvdA): “Dit voorval riekt naar misbruik van macht.” PVV-voorman Geert Wilders noemde Rutte “een geboren leugenaar”.

Ook irritatie over “via via”-inlichtingen

De woede richtte zich daarna nog op een ander punt. Rutte had donderdagochtend om 7.30 uur “via via” te horen gekregen dat hij Omtzigt had genoemd en dat dit was terug te lezen in het verslag dat die middag naar de Kamer zou worden gestuurd.

Kennelijk kreeg Rutte belangrijke informatie in deze verkenningsfase van de formatie eerder dan alle andere Kamerleden, want de overige fractievoorzitters konden hun gespreksverslag pas vanaf 9.00 uur inzien.

De ambtelijke staf die de formatie ondersteunt, zijn gestationeerd op Algemene Zaken, het ministerie van Rutte.

‘Dit werpt een schaduw over de formatie’

Dit raakte dus een breder punt. “Hoe kunnen we vertrouwen hebben in het formatieproces als Rutte via via informatie krijgt?”, vroeg DENK-leider Farid Azarkan. CDA-leider Wopke Hoekstra: “Dit werpt een schaduw vooruit op het formatieproces van heb ik jou daar.”

De VVD-leider wilde zijn bron alleen niet prijsgeven. “Dat is vertrouwelijk”, zei hij. De Kamer probeerde nog urenlang tevergeefs om erachter te komen wie Rutte vroegtijdig had ingeseind over zijn gespreksverslag.

De huidige verkenners Wouter Koolmees (D66) en Tamara van Ark (VVD) werden er speciaal voor naar het parlement geroepen, maar ook zij hadden geen antwoord.

Rutte bood de Tweede Kamer diep in de nacht uiteindelijk zijn excuses aan, hopend dat het een eerste stap is om vertrouwen in de politiek te herstellen. “In het bijzonder Pieter Omtzigt”, aldus Rutte.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Voordeel van een online winkel

Published

on

By

Veel retailers experimenteren met verschillende manieren om een ​​bedrijf te runnen, of het nu gaat om groothandel, een reeks nieuwe producten of in een andere branche. En wanneer u online gaat, worden deze weddenschappen succesvoller. Onder retailers die online verkopen, is de online verkoop nu goed voor gemiddeld 58% van hun omzet. Een op de zes ondervraagde retailers zegt dat alle inkomsten afkomstig zijn van online verkoop, en 36% zegt dat het zeer waarschijnlijk is dat dit tegen 2021 zal zijn. En later zullen ze gewoon een online winkel zijn.

Hier zijn enkele e-mails: Voordelen van winkelbeheer:

Koop 24/7: de meeste e-mails. Op handelssites kunnen shoppers producten beoordelen en aankoopbeslissingen nemen op elk moment, dag en nacht. Dit vergemakkelijkt de aankoop van aankopen en een dergelijke aanpak is een groot concurrentievoordeel. Als bedrijfseigenaar kunt u ook verkopen aantrekken terwijl u niets anders doet (zelfs als u slaapt).
Ontmoet klanten waar ze zijn: met een online winkel kun je meer kanalen krijgen om met klanten te communiceren. Integreer met sociale media en laat mensen aankopen doen bij uw bron, help klanten u te vinden op Google Zoeken en te kopen zodra ze klaar zijn, en stuur nieuwsbrieven naar klanten met de producten die ze nodig hebben op basis van hun geschiedenisaankopen.webshop laten maken Eindhove
Uitgebreid bereik: Een fysieke winkel kan alleen worden verkocht aan klanten die zich op die locatie bevinden. Veel e-mailmarketingsites breiden hun bedrijf uit naar mensen in het hele land of over de hele wereld, waardoor het aantal klanten en de potentiële inkomsten aanzienlijk toenemen. Online verkopen bieden ook een mogelijkheid om de voorraad uit te breiden of te vergroten – het is niet nodig om het aantal artikelen dat een bedrijf online kan verkopen te beperken op dezelfde manier als een fysieke winkel, wat een overweging kan zijn om de geldstroom te vergroten.
Duidelijkheid over kanaalaankoop: het is nu bijna onmogelijk om bij te houden hoe vaak een klant naar een fysieke winkel komt om te zoeken voordat hij een beslissing neemt. Een online winkel kan echter de klikken van elke klant volgen, waardoor waardevolle inzichten worden verkregen in het koopproces en de weg wordt vrijgemaakt voor marketingmogelijkheden (zoals achtergelaten e-mails over winkelwagentjes) om klanten die mogelijk op het punt staan ​​een aankoop te doen, aan te moedigen.

Continue Reading

Uncategorized

Expats, wij helpen u bij het opzetten van uw Dutch Utilities!

Published

on

By

Op veel locaties energy providers netherlands hebben bewoners maar één keuze als het gaat om de energieleverancier. Maar in sommige gebieden is de energievoorziening gedereguleerd, wat betekent dat onafhankelijke bedrijven kunnen strijden om uw bedrijf. Als u het geluk heeft in een gebied te wonen waar één enkel bedrijf geen monopolie op de markt heeft, moet u energieleveranciers in uw gebied vergelijken om er zeker van te zijn dat u de beste deal krijgt.

Het vergelijken van elektriciteits- en gasaanbieders heeft veel voordelen, zoals:

-Verlaag uw elektriciteits- of gasrekening door opties voor hernieuwbare energie te verkennen. Als je energieleveranciers vergelijkt, kan het zijn dat sommige bedrijven meer duurzame energie gebruiken dan andere. Bovendien kunt u alternatieve stroombronnen vinden die u geld besparen en tegelijkertijd het milieu helpen.

-U kunt uw leverancier kiezen op basis van de idealen die voor u belangrijk zijn. Als u milieubewust bent, wilt u misschien het bedrijf gebruiken dat de schoonste, hernieuwbare bronnen gebruikt. Als geld besparen het belangrijkst voor je is, kun je zien welk bedrijf de laagste tarieven biedt. Als u uit meerdere leveranciers kunt kiezen, kunt u elk bedrijf onderzoeken om te bepalen welke het beste voor u is op basis van hun idealen of de manier waarop zij zaken doen. Aangezien u mogelijk een contract voor bepaalde tijd moet tekenen, moet u ervoor zorgen dat u tevreden bent met de leverancier die u kiest.

-Zoek de leverancier die bij u past op basis van uw gebruik. Sommige bedrijven geven kortingen aan degenen die het grootste deel van hun stroom buiten de piekuren gebruiken, dus als u een nachtbraker bent of op niet-traditionele uren werkt, komt u mogelijk in aanmerking voor een lager tarief van een ander bedrijf.

-U heeft de macht om de beste voorwaarden voor uw huishouden te kiezen. Sommige bedrijven eisen dat u zich aan bepaalde contractvoorwaarden bindt, aanbetalingen of kredietcontroles vereist of kosten voor vroegtijdige beëindiging in rekening brengt. Wanneer u rondkijkt, heeft u tijd om al deze details te onderzoeken om erachter te komen welke leverancier het beste voor u is. Vergeet niet aan elk bedrijf te vragen wat uw maandelijkse besparingen zullen zijn als u overstapt naar hun service!

Een extra voordeel van het kunnen vergelijken van energieleveranciers is dat het heel eenvoudig is om te doen! Als u in een gebied woont waar de markt is gedereguleerd, vindt u websites waarmee u de actuele tarieven voor elk bedrijf kunt bekijken. En als u besluit van leverancier te veranderen, is dat ook gemakkelijk te doen zonder onderbreking van uw huidige service. Veel winkelplezier en geniet van die besparingen!

Bespaar veel geld en word je eigen energieleverancier. De energiekosten zijn tegenwoordig zo hoog dat het een aanslag is op het maandbudget van de meeste mensen. Misschien is dit vanwege onze afhankelijkheid van moderne apparaten en apparatuur dat we ten prooi vallen aan het gebruik van elektriciteit, en zitten we nu met het dilemma dat we geen concessies willen doen aan comfort en kosten.

Er zijn verschillende alternatieve energiebronnen die u kunt aanboren die u zullen helpen besparen in termen van elektrische kosten en ook gunstig zijn voor het milieu. Stroombronnen, zoals zon en wind, worden het meest gebruikt in huishoudelijke toepassingen, hoewel u waterkracht kunt gebruiken als u zich in de buurt van een sterke rivier bevindt.

Het gebruik van vernieuwende energiebronnen heeft verschillende voordelen. Een daarvan is dat ze niet kunnen worden uitgeput; een andere is dat ze geen bijproduct creëren dat het milieu kan schaden. Ten slotte vereist de apparatuur die nodig is om deze energieën te oogsten zeer weinig onderhoud.

Laten we eens kijken hoe apparaten op zonne-energie werken. Om energie van de zon op te vangen, heb je zonnepanelen of een reeks zonnecellen nodig. Deze energie wordt vervolgens opgeslagen in batterijen voor toekomstig gebruik. Als je apparaten hebt die op gelijkstroom werken, kun je deze eenvoudig rechtstreeks op de batterijbron aansluiten. Als u de reguliere AC-apparaten gebruikt, heeft u een omvormer nodig om het vermogen in de batterij om te zetten voor gebruik met die apparaten. Het is niet bekend dat zonnecellen zo gemakkelijk kapot gaan en ze worden zelden vervangen. Het enige reguliere onderhoud zou zijn in de batterijcellen, waarvoor u deze moet nivelleren met gedestilleerd water om de cellen actief te houden.

Windenergiegeneratoren hebben een initiële constructie nodig voor de toren en ventilatorbladen. Energie die uit de wind wordt verzameld, wordt ook opgeslagen in batterijen en op dezelfde manier afgetapt. Je kunt ook een soortgelijk apparaat gebruiken om water op te pompen. Er is alleen een ontkoppelingsmechanisme om zichzelf van de waterpomp te scheiden voor het geval uw watertank al vol is.

Elk van deze systemen kan worden aangesloten op het hoofdstroomnet van het elektriciteitsbedrijf in uw regio. Zij zullen betalen voor dit gebruik van macht. In tijden dat u meer stroom opwekt dan u nodig heeft, wordt het overtollige vermogen teruggeleverd aan het net zodat andere verbruikers ze kunnen gebruiken. Mocht er iets mis zijn met uw systeem en u ervaart een stroomstoring, dan voorziet het net u van stroom van het energiebedrijf zelf.

Waarom zou u uzelf en uw gemeenschap niet helpen? Wees uw eigen energieleverancier, bespaar geld en verdien hiermee geld.

Continue Reading

Uncategorized

Waarom is Outlook zo belangrijk voor veel werk in Nederland?

Published

on

By

Het is een feit dat het vandaag de dag van groot belang is dat je over de nodige technische kennis beschikt als je bij wilt blijven op de rest. Dit brengt met zich mee dat je bekend moet zijn met diverse programma’s op de computer. Een van de dingen die je echt onder de knie moet hebben is Outlook. Ben je benieuwd waarom ook jij een Online Outlook cursus zou moeten volgen? Lees dan snel verder, we hebben in dit artikel dé belangrijkste redenen voor het kennen van Microsoft Outlook Nederlands voor jou op een rijtje gezet!

  • Microsoft werkt altijd samen met Outlook

Een van de belangrijkste redenen om ook een Online Outlook cursus te volgen is het feit dat het vaak van belang is voor de mensen die een server hebben die op Microsoft Exchange draait. Ze gaan samen en werken dan ook echt optimaal samen. Gebruikers hoeven absoluut niets te weten om verbinding te maken. Je hoeft alleen Outlook op te starten en je e-mailadres in te voeren. Vervolgens worden Outlook en Exchange gekoppeld om samen te werken. Dit brengt met zich mee dat een Microsoft Outlook Nederlands zo gek nog niet is als jouw bedrijf met Microsoft werkt. 

  • Outlook kan gebruikt worden met SharePoint

SharePoint is een samenwerkingsplatform dat tools biedt voor het bouwen en beheren van websites, intranetten en werkruimten. Maar Microsoft beseft dat veel gebruikers niet de tijd of de energie hebben om in te loggen op weer een andere server om forumdiscussies te controleren of gedeelde documenten te onderzoeken. Outlook gebruikers kunnen er daarom voor kiezen om meldingen van nieuwe of gewijzigde inhoud per e-mail te ontvangen, en vervolgens door te klikken naar SharePoint.

Het mag duidelijk zijn dat het van groot belang is dat je over de nodige kennis omtrent Outlook beschikt. Mocht je dit nog niet hebben dan stelt een Online Outlook cursus je in staat om hier zelf verandering in te brengen. Door middel van een Microsoft Outlook Nederlands cursus zal ook jij in staat zijn om altijd weer bij te blijven op het gebied van de laatste technologie. 

Continue Reading

Trending