Connect with us

Uncategorized

Reacties op overlijden Mentel: ‘Nederland verliest prachtig mens en boegbeeld’ | NU

Published

on


In de sportwereld en daarbuiten is verslagen gereageerd op het overlijden van Bibian Mentel. De drievoudig paralympisch snowboardkampioene overleed maandag op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

“Bibian, jij blijft voor altijd bestaan”, schrijft de Mentelity Foundation maandagavond op Instagram. De foundation werd opgericht door Mentel met het doel om kinderen en jongvolwassenen met een beperking aan het sporten te krijgen.

“Wij zijn ongelooflijk verdrietig, maar ook gevuld met trots door hetgeen Bibian heeft neergezet in haar leven. Nederland is een prachtig mens en boegbeeld verloren. Maar Bibians dromen zullen uitkomen, haar werk wordt voortgezet en haar legacy mag nooit verloren gaan.”

Mentel kreeg in de afgelopen twintig jaar twaalf keer de diagnose kanker en herstelde steeds weer, maar begin maart werd bekend dat er nieuwe uitzaaiingen waren ontdekt in de hersenen. Daardoor was er geen behandelplan meer mogelijk.

Demissionair premier Mark Rutte uit op Twitter zijn medeleven. “Bedroefd door het overlijden van Bibian Mentel, een icoon van de Nederlandse Paralympische sport. Met haar positiviteit en immense doorzettingsvermogen een voorbeeld voor ons allen. Ik wens haar nabestaanden veel sterkte met dit grote en verdrietige verlies.”

‘Bibian was, is en blijft een enorme inspiratiebron’

Ook (voormalige) topsporters zijn in rouw door het overlijden van Mentel. Voormalig rolstoeltennisster Esther Vergeer was in 2018 chef de mission bij de Paralympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, waar Mentel twee van haar in totaal drie paralympische titels veroverde (snowboardcross en banked slalom).

“We hebben veel raakvlakken. Onze stichtingen willen gehandicapte kinderen aan het sporten krijgen. Ik hield niet dagelijks bij hoe het met haar ging, maar toen ik hoorde dat ze was uitbehandeld, wist ik dat het wachten was op de dag dat het over zou zijn. En ondanks dat je dat weet, ben ik toch aangeslagen. Bedroefd omdat het zo definitief is”, aldus Vergeer.

André Cats was in 2014 nog de chef de mission bij de Paralympische Winterspelen in Sotsji en bewaart net als Vergeer warme herinneringen aan Mentel. “Een van de meest bijzondere, energieke en positieve mensen die ik ooit heb leren kennen is overleden. Wat was, ben en blijf je een enorme inspiratiebron lieve Bibian. Mooie herinneringen zullen voortleven.”

Marianne Timmer, die komende zomer chef de mission Vergeer ondersteunt bij de Paralympische Spelen in Tokio, zegt dat “een geweldige sportvrouw en fantastisch mens is heengegaan”. “Wat heeft deze vrouw een kracht en een energie uitgestraald. Rust zacht lieve Bieb. Heel veel sterkte voor familie en vrienden.”

Het leven van Bibian Mentel in foto’s

‘Iedereen zou een beetje Bibian in zich moeten hebben’

Paralympisch snowboarder Chris Vos schrijft in een uitgebreide reactie op Instagram veel geleerd te hebben van Mentel. Vos deed net als Mentel mee aan de Paralympische Spelen van Sotsji (2014) en Pyeongchang (2018), waar hij zilver won.

“Ik ben trots op wat jij mij hebt geleerd en bijgebracht en ben dankbaar voor al de tijd en energie die wij samen deelden. Iedereen zou een beetje Bibian in zich moeten hebben. Dan zou de wereld een stuk leuker en mooier zijn”, aldus Vos.

Ook andere nog actieve topsporters laten van zich horen, onder wie vijfvoudig olympisch kampioene Ireen Wüst. “Rust zacht lieve Bibian Mentel. Bedankt voor al je inspiratie, je bent een geweldig mens.” Dafne Schippers: “Heel veel sterkte lieve familie. Ik denk aan jullie!”
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending