Connect with us

Uncategorized

PSV wil tegen Feyenoord einde maken aan recordreeks zonder zege in toppers | NU

Published

on


PSV hoopt zondag in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord een einde te maken aan de recordreeks zonder overwinning in wedstrijden tegen de andere clubs uit de traditionele top drie. De Eindhovenaren hebben al twaalf duels op rij niet gewonnen van Ajax of Feyenoord.

Alleen Feyenoord won ooit langer niet in onderlinge duels tussen de traditionele top drie. Van 1995 tot 1998 en van 2006 tot 2009 kwamen de Rotterdammers tot een reeks van vijftien wedstrijden zonder winst.

De laatste overwinning van PSV tegen een club uit de traditionele top drie was in september 2018 thuis tegen Ajax (3-0). Begin dat jaar won de Eindhovense club voor het laatst van Feyenoord (1-3).

Opvallend is dat PSV dit seizoen ook al verloor van AZ. De 24-voudig landskampioen ging in januari in het Philips Stadion thuis met 1-3 onderuit tegen de Alkmaarders. PSV heeft daardoor onder trainer Roger Schmidt, die afgelopen zomer aantrad, nog geen topper gewonnen.

Recordreeks PSV toppers zonder zege

 • 2 dec 2018: Feyenoord-PSV 2-1
 • 24 feb 2019: PSV-Feyenoord 1-1
 • 31 maa 2019: Ajax-PSV 3-1
 • 27 jul 2019: Ajax-PSV 2-0 (Johan Cruijff Schaal)
 • 22 sep 2019: PSV-Ajax 1-1
 • 15 dec 2019: Feyenoord-PSV 3-1
 • 2 feb 2020: Ajax-PSV 1-0
 • 1 maa 2020: PSV-Feyenoord 1-1
 • 10 jan 2021: Ajax-PSV 2-2
 • 31 jan 2021: Feyenoord-PSV 3-1
 • 10 februari 2021: Ajax-PSV 2-1 (KNVB-beker)
 • 28 feb 2021: PSV-Ajax 1-1

Ook Feyenoord kent slechte reeks

Feyenoord is ook bezig aan een slechte reeks, want de ploeg van trainer Dick Advocaat heeft al zes uitwedstrijden niet gewonnen in alle competities. Van sc Heerenveen (twee keer), AZ en Ajax werd verloren en tegen FC Groningen en FC Twente werd gelijkgespeeld.

Daar komt bij dat Advocaat, die verdeeld over twee periodes trainer was van PSV, als bezoekend coach al bijna 22 jaar niet gewonnen heeft in het Philips Stadion. De 73-jarige Hagenaar boekte in september 1999 met Rangers FC een 0-1-overwinning bij PSV in de Champions League, waarna hij met AZ, FC Utrecht en Feyenoord niet won in Eindhoven.

PSV-Feyenoord begint zondag om 14.30 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis, die eerder dit seizoen felle kritiek kreeg van Schmidt. Van de laatste vier Eredivisie-wedstrijden onder leiding van Nijhuis won PSV er maar één.

Fotoserie: PSV-Feyenoord door de jaren heen


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Supermarkt aan de Nieuwe Binnenweg overvallen, dader nog spoorloos | NU

Published

on

ByEen man heeft dinsdagmiddag iets voor 15 uur een Coop-filliaal aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam overvallen. Niemand raakte gewond.

Hij had een vuurwapen bij zich en bedreigde daarmee het winkelpersoneel. De politie kreeg om 14.50 uur een melding binnen over de gewapende overval op de supermarkt.

De dader ging er na de overval te voet vandoor met een onbekend geldbedrag. De politie is een zoekactie naar hem gestart. Getuigen worden verzocht contact op te nemen.


Continue Reading

Uncategorized

Terrassen heropenen lost volgens RIVM niets op: ‘Dan zijn parken én terrassen vol’ | NU

Published

on

ByHet argument van de burgemeesters van de grote vier steden om de terrassen te heropenen zodat enorme drukte in parken van dichtbevolkte steden voorkomen wordt, en daarmee eventuele besmettingen, houdt volgens het RIVM geen stand. “Dan zijn straks de terrassen en parken vol”, vertelt RIVM-epidemioloog Susan van ‘t Hof in gesprek met NU.nl.

Burgemeesters Femke Halsema (Amsterdam), Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Sharon Dijksma (Utrecht) en Jan van Zanen (Den Haag) deden vorige week de oproep om terrassen en andere buitenruimtes op een verantwoorde manier te heropenen. Vanuit de maatschappij is daar ook enorme behoefte aan, stellen zij. Het beleid zou “ongeregelde samenkomsten” tegengaan en dus besmettingen voorkomen.

Zondagavond herhaalde het teleurgestelde viertal hun oproep, toen uit het Catshuisoverleg bleek dat de geplande heropening van terrassen en de afschaffing van de avondklok op 21 april alsnog wordt uitgesteld, vermoedelijk naar 28 april. Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) verschaffen dinsdagavond meer duidelijkheid tijdens een persconferentie.

‘Dat heropening terrassen besmettingen kan voorkomen is te eenvoudig gedacht’

Van ‘t Hof noemt de redenering dat besmettingen voorkomen kunnen worden door bijvoorbeeld het deels heropenen van terrassen “te eenvoudig gedacht”. Volgens de epidemioloog moet het aantal contacten dat mensen hebben verminderd worden en draagt de heropening van terrassen daar niet aan bij.

De epidemiologische situatie is ook niet zodanig verbeterd dat versoepelingen mogelijk zijn, beargumenteerd Van ‘t Hof. De expert erkent dat de op wekelijkse basis gemelde besmettingen stabiliteit toont, evenals de hoeveelheid ziekenhuisopnames, maar benadrukt dat de situatie in Nederland kwetsbaar blijft en er nog geen aanwijzingen zijn dat de situatie aan de beterende hand is. “Het aantal ic-opnames nam juist toe.”

‘Situatie is stabiel, maar het gaat absoluut niet goed’

“We bevinden ons nu op een soort plateau”, aldus Van ‘t Hof. “De situatie lijkt stabiel, maar de cijfers zijn nog altijd hoog. Het gaat wat mij betreft helemaal niet goed. Dat de situatie in ziekenhuizen stabiel is, betekent niet dat het goed gaat; zij zitten tegen het randje van hun kunnen aan, de zorg moest al worden afgeschaald.”

Dat de verwachte coronapiek van april tot dusver minder ernstig blijkt te zijn, is ook geen reden tot juichen, vervolgt de expert. “Als mensen zich minder goed aan de maatregelen houden, kan de échte piek op een later moment komen.”

Aan het einde van de week wordt opnieuw warm weer verwacht, met veel zon en weinig bewolking. Van ‘t Hof hoopt dat Nederlanders dan minder massaal de parken opzoeken als in voorgaande weken. “Blijf thuis of ga in je tuin zitten. Als je dat niet hebt, dan is dat even vervelend. Maar het aantal sociale contacten moet omlaag.”


Continue Reading

Uncategorized

Aandeel Braziliaanse variant in Nederlandse coronabesmettingen neemt toe | NU

Published

on

ByDe Braziliaanse variant van het coronavirus is bezig aan een opmars in Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het RIVM dinsdag aan NU.nl na berichtgeving door de Volkskrant.

Eind maart werd bij 1,5 procent van de tests in de Nederlandse teststraten de Braziliaanse P1-variant waargenomen. Begin maart was dat aandeel nog 0,5 procent.

“Deze cijfers lopen altijd een week of twee achter, maar dat (1,5 procent, red.) is het cijfer van week twaalf”, aldus een RIVM-woordvoerder. “We zien het aandeel van de Braziliaanse variant wel toenemen, als het ware de concurrentie aangaan met de Britse variant.”

Het merendeel van de positieve tests in Nederland betreft nog altijd de Britse variant, die in “meer dan 90 procent” van de gevallen aangetroffen wordt.

Het RIVM maakt zich echter zorgen over de opmars van de Braziliaanse variant, omdat die meer resistent tegen vaccins lijkt en waarschijnlijk besmettelijker is. “Maar dat wil niet zeggen dat de vaccins helemaal niet werken. Er is meer onderzoek nodig om daar verder nog iets over te zeggen.”

Volgens het RIVM worden andere varianten die wereldwijd zijn opgedoken, zoals de Zuid-Afrikaanse variant, in Nederland nog altijd nauwelijks vastgesteld.


Continue Reading

Trending