Connect with us

Uncategorized

Profiel: Bescheiden Van der Kuijlen was een niet te evenaren topscorer | NU

Published

on


Door het overlijden van Willy van der Kuijlen (74) verliest PSV de grootste speler uit de clubhistorie. De bescheiden Brabander, houder van een niet te evenaren Eredivisie-record, was een van de beste spitsen die Nederland ooit gekend heeft, al was hij zelf de laatste die dat zou zeggen.

In januari 1966 poseerde Oranje-bondscoach Georg Kessler trots met zijn drie nieuwkomers: de aanvallende supertalenten Johan Cruijff (18), Willy Dullens (20) en Willy van der Kuijlen (19). Ze zouden jarenlang de voorhoede van het Nederlands elftal gaan vormen, zo was de verwachting.

Het liep anders. Dullens stopte op zijn 23e vanwege een ernstige knieblessure, Cruijff werd wel een wereldster en ook Van der Kuijlen groeide uit tot een van de beste Nederlandse spitsen ooit. Althans, bij PSV. Bij Oranje bleef hij, mede door een conflict met Cruijff, steken op 22 interlands en 7 goals.

Het contrast met de 528 Eredivisie-wedstrijden en 308 goals voor PSV is groot. Scoren deed Van der Kuijlen begin jaren zestig al bij de amateurs van het Helmondse HVV, waarna de clubs voor hem in de rij stonden. Met goedkeuring van zijn vader stopte hij met zijn opleiding tot tegelzetter, koos voor PSV en ging nooit meer weg bij de club.

Bijna twee decennialang scoorde Van der Kuijlen erop los tot hij met 311 goals Eredivisie-topscorer aller tijden was. Zijn kapbeweging en harde schot – dat in 1974 in de competitiewedstrijd tegen FC Wageningen letterlijk door het net heen ging – was zijn wapen. ‘Skiete Willy’ klonk er van 1964 tot 1981 vanaf de tribunes van het Philips Stadion. Het werd zijn bijnaam.

Bondscoach Georg Kessler in 1966 met Willy van der Kuijlen (links), Willy Dullens (midden) en Johan Cruijff (rechts).


Bondscoach Georg Kessler in 1966 met Willy van der Kuijlen (links), Willy Dullens (midden) en Johan Cruijff (rechts).

Bondscoach Georg Kessler in 1966 met Willy van der Kuijlen (links), Willy Dullens (midden) en Johan Cruijff (rechts).

Foto: ANP

Interesse van Real Madrid? Hij bleef liever in Brabant

In zijn eerste jaren bij PSV leidde het extreme moyenne van Van der Kuijlen nog niet tot prijzen. Dat veranderde in de jaren zeventig toen Kees Rijvers trainer werd en zijn topscorer uitgroeide aanvoerder. Met een elftal vol Brabantse jongens, met ook de broers Willy en René van de Kerkhof, Harry Lubse en keeper Jan van Beveren, werd met succes de aanval geopend op Ajax en Feyenoord.

In 1975, 1976 en 1978 veroverden PSV en Van der Kuijlen de landstitel en in dat laatste kampioensjaar was er zelfs Europees succes. De Eindhovenaren versloegen het Franse Bastia in de UEFA Cup-finale en pakten zo de eerste Europese prijs uit de clubhistorie.

Op dat moment had Van der Kuijlen zijn laatste interland al gespeeld. De Brabander was ondanks zijn status wars van sterallures en dat botste nog weleens met andere spelers in Oranje, in het bijzonder die van Ajax. Het deed Van der Kuijlen besluiten te bedanken voor het WK van 1974 en een jaar later was na een conflict met Cruijff zijn interlandcarrière definitief voorbij.

Van der Kuijlen werd daardoor vooral ‘Mister PSV’, een eretitel die hij bescheiden droeg. Interesse van Real Madrid liep op niets uit. De aanvaller bleef liever in Brabant, waar hij zich thuis voelde en gewoon als ‘Willy’ door het leven kon gaan.

Het leven van Willy van der Kuijlen (1946-2021) in foto’s

‘Het is één keer verkeerd gegaan’

Meer dan een halve eeuw was Van der Kuijlen verbonden aan PSV, tot aan zijn dood. Na zijn spelersloopbaan werd hij jeugd- en assistent-trainer, scout en in zijn laatste jaren had hij vooral een ceremoniële functie. Nieuwe spelers kregen uit handen van de legendarische spits hun eerste PSV-shirt. Van Lens tot Lestiënne tot Lozano; steevast was Van der Kuijlen er bij de presentatie om ze welkom te heten. Dat ze in één jaar waarschijnlijk meer gingen verdienen dan hij in achttien seizoenen profvoetbal, deerde hem niet.

Van der Kuijlen was ook geen man van rancune. Ook niet jegens Cruijff. “Het is één keer verkeerd gegaan, in 1975 bij het Nederlands elftal, maar dat is al zo lang geleden dat ik daar verder geen woorden aan vuil wil maken. Ik hoop van ganser harte dat hij er nog lang mag zijn”, zei hij toen Cruijff 65 jaar werd tegen Voetbal International. “Johan: van harte!”

Nu, negen jaar later, zijn ze er allebei niet meer. Van der Kuijlen was al geruime tijd ziek. Hij leed aan Alzheimer, zo werd vorig jaar bekend. Maandag overleed hij op 74-jarige leeftijd.

PSV moet verder zonder clubicoon en het Nederlands voetbal verliest de grootste doelpuntenmachine ooit. Al loopt er inmiddels wel een nieuwe ‘Van der Kuijlen’ op de Nederlandse velden. Kleinzoon Mitchel van Rosmalen (19) speelt voor FC Eindhoven en maakte dit seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal. Anders dan zijn opa is hij verdediger.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending