Connect with us

Uncategorized

Politie houdt man aan die wordt verdacht van aanrijden journalist bij kerk Urk | NU

Published

onEen 35-jarige man uit Urk is zondagavond laat aangehouden, meldt de politie maandag op Twitter. Hij wordt ervan verdacht zondagochtend een journalist bewust te hebben aangereden. Dit incident en een soortgelijke aanval bij een kerk in Krimpen aan den IJssel leidden tot veel woede bij politici, politie en journalistenvakbond NVJ.

Op Urk werd een reporter van PowNed aangevallen en aangereden bij de Sionkerk. De politie was zondag op zoek naar drie verdachten.

De andere twee verdachten zijn nog niet aangehouden. “Geweld tegen journalisten is onacceptabel”, zegt een woordvoerder. “Wij geven deze zaak hoge prioriteit.”

In Krimpen werd een verslaggever van Rijnmond geschopt en geslagen buiten de Mieraskerk. De man in kwestie werd nog tijdens de kerkdienst aangehouden door de politie.

Het Openbaar Ministerie (OM) liet zondagavond via Twitter weten dat de man zich “op een later moment zal moeten verantwoorden” voor de mishandeling.

Tweede Kamer reageert woedend op incidenten

In de Tweede Kamer is met woede en onbegrip gereageerd op de mishandeling van journalisten bij de kerken op Urk en in Krimpen.

De beide kerken maakten deze week bekend de coronaregels te gaan negeren en weer honderden kerkgangers in de gebedshuizen toe te laten. Kerken hebben wettelijk deze mogelijkheid, omdat de overheid binnen hun muren niet kan ingrijpen.

PvdA-leider Lilianne Ploumen spreekt van ontoelaatbaar gedrag. “Je blijft met de handen van anderen af”, schreef ze op Twitter. “Laat journalisten hun werk doen.” Ze benadrukte dat de coronaregels er voor iedereen zijn. “Dus stop met fysieke kerkdiensten.”

SGP-politicus: ‘Blijf daar dan weg, sensatiezoeker’

“Onacceptabel en ook een aantasting van de rechtsstaat als journalisten niet meer hun werk kunnen doen zonder mishandeld en bedreigd te worden”, zei Sidney Smeets, die woensdag beëdigd wordt als Kamerlid voor D66. Hij vindt de beelden schokkend.

“Handen af van onze pers”, tweette SP-leider Lilian Marijnissen. “Ook kerken moeten zich gewoon aan de regels houden. Onze zorg, ondernemers en zoveel anderen hebben het zwaar. Dit is zo asociaal.”

Fractievoorzitter Elias van Belzen van de SGP-ChristenUnie in Nieuwkoop is minder begripvol. “Blijf daar dan ook weg, sensatiezoeker”, liet hij via Twitter weten aan de journalist die in Krimpen is aangevallen.

Korpschef en NVJ veroordelen kerkgangers

Korpschef Henk van Essen veroordeelde het geweld van kerkgangers wel zeer scherp. In het programma Buitenhof noemde hij de aanvallen op journalisten “onacceptabel”. Er is echter ook kritiek op het optreden van de politie bij de geweldsincidenten. Op beelden op sociale media is te zien dat de politie op Urk de journalist sommeert weg te gaan, in plaats van dat de aanvaller wordt opgepakt.

De politie was aanwezig rond de kerken in beide plaatsen, maar wist de incidenten niet te voorkomen en trad naderhand in beide gevallen terughoudend op. Omroepbaas Dominique Weesie van PowNed is daar verontwaardigd over: dergelijke geweldplegingen vragen volgens hem om “keihard ingrijpen, hetgeen vanochtend op Urk, maar ook in Krimpen aan den IJssel, is nagelaten. En dat nemen wij de politie kwalijk”.

Algemeen secretaris Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) noemt het “dieptriest wat hier is gebeurd”. Hij roept kerkbesturen op hun verantwoordelijkheid te nemen en deze agressieve daden breed te veroordelen. Verder verbaast het hem dat de politie op Urk niet meteen leek in te grijpen toen een auto tegen de PowNed-verslaggever aan reed.
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending