Connect with us

Uncategorized

Pérez na eerste testdag voor Red Bull: ‘Potentie van de auto nu al merkbaar’ | NU

Published

on


Sergio Pérez kijkt met grote tevredenheid terug op zijn eerste testdag namens Red Bull Racing. De teamgenoot van Max Verstappen heeft nu al het gevoel dat de RB16B dit seizoen tot veel in staat zal zijn.

“Het was geweldig om een hele dag te testen en met het team bezig te zijn. Ondanks de zware omstandigheden hebben we veel werk kunnen verrichten”, zei de 31-jarige Pérez zaterdag na zijn eerste echte racedag als coureur van Red Bull.

De Mexicaan kwam op de harde band tot 117 ronden in Bahrein, waar over twee weken de eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen op het programma staat. Pérez moest in de middag nog wel naar binnen voor een nieuwe motorkap, die in stukken brak toen hij Williams-coureur Nicholas Latifi in wilde halen.

De sessie werd even onderbroken, maar Pérez kon met een nieuwe motorkap gewoon weer verder. De enkelvoudig Grand Prix-winnaar, die vorig seizoen voor Racing Point reed en bij Red Bull het stoeltje kreeg van Alexander Albon, is positief over de auto.

“Ik raak steeds meer aan alles gewend en het potentieel van de auto is nu al merkbaar. We gaan ons nog veel meer ontwikkelen. Zondagochtend mag ik weer, dus ik kijk er naar uit om nog meer ronden te rijden”, aldus Pérez.

Verstappen komt net als zijn Mexicaanse teamgenoot zondag weer in actie in Bahrein op de derde en laatste testdag. De Nederlander kwam vrijdag op de openingsdag tot 130 rondes op het Bahrain International Circuit.

Sergio Pérez voelt zich goed in de RB16B.


Sergio Pérez voelt zich goed in de RB16B.

Sergio Pérez voelt zich goed in de RB16B.

Foto: ANP


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Jeffree Star samen met een vriend gewond geraakt bij auto-ongeluk | NU

Published

on

By


Make-upartiest en YouTuber Jeffree Star is vrijdag gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Star zat samen met een vriend in een auto die over de kop sloeg, wordt op zijn Twitter gemeld.

“Een paar uur geleden zijn Jeffree en Daniel (Lucas, red.) bij een ernstig auto-ongeluk drie keer over de kop gevlogen nadat ze over ijzel heen reden”, valt te lezen. “We zullen een update geven als de dokter meer informatie heeft. We zijn dankbaar dat ze allebei nog in leven zijn.”

Bij de post is een foto te zien waarop de twee in een ziekenhuis zijn. Star ligt op een bed met een brace om zijn hals. Het ongeluk vond plaats in Casper in de staat Wyoming, bevestigt de plaatselijke Highway Patrol.

De 35-jarige make-upartiest besloot vorig jaar van Californië naar Wyoming te verhuizen om daar aan zijn autobiografie te werken.
Continue Reading

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Trending