Connect with us

Uncategorized

Overheid mag wél ingrijpen bij kerken, als de urgentie hoog genoeg is | NU

Published

onDat kerken op basis van de grondwet in principe uitgezonderd zijn van de door de overheid opgelegde coronamaatregelen, betekent niet dat de overheid helemaal niet mag ingrijpen, zeggen deskundigen in gesprek met NU.nl. Maar om te kunnen ingrijpen, moet er wel sprake zijn van urgentie en proportionaliteit. Het is de vraag of de incidenten bij de kerken op Urk en in Krimpen aan den IJssel voldoende reden zijn.

Wat ging hieraan vooraf?

  • Vorig weekend besloten twee kerken, de Sionkerk op Urk en de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel, de deuren te openen voor al haar kerkgangers.
  • Dit mochten ze doen, omdat de kerken op basis van de grondwet in principe vrijgesteld zijn van de door de overheid opgelegde coronamaatregelen.
  • In overleg met demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veligheid) heeft koepelorganisatie CIO echter wel afspraken gemaakt over coronamaatregelen in kerken, maar deze zijn niet juridisch bindend.

Kerken hebben op basis van de grondwet garantie dat ze hun godsdienstvrijheid kunnen uitoefenen. De wetgever, Den Haag in dit geval, mag wél beperkingen opleggen aan deze godsdienstvrijheid, zegt Sophie van Bijsterveld, hoogleraar empirische en praktische religiewetenschap aan de Radboud Universiteit.

Tegelijkertijd speelt ook het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) een rol bij het eventuele ingrijpen op deze godsdienstvrijheid, benadrukt de hoogleraar. “Maar de godsdienstvrijheid mag pas worden beperkt als er wordt voldaan aan de eisen die het verdrag daaraan stelt. Zo moet de beperking onder meer noodzakelijk zijn voor de democratische samenleving, er moet dus een zekere urgentie spelen, en daarnaast moet het proportioneel zijn.”

Een nieuwe door de overheid opgestelde wet, waardoor de kerken bijvoorbeeld verplicht worden gesteld zich aan de extra coronamaatregelen te houden, kan alleen worden opgesteld als aan deze voorwaarden wordt voldaan, zegt Teunis van Kooten, advocaat en als wetenschappelijk onderzoeker religie en recht verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Op basis van een andere wet mag de politie ook niet zomaar binnentreden bij kerkdiensten, ook niet als het er veel te druk is. “Dat zag je bijvoorbeeld in de kwestie rondom het kerkasiel. Er is echter wel één uitzondering hierop, namelijk wanneer er sprake is van een heterdaadsituatie”, aldus de kerkrechtdeskundige. “Het klassieke voorbeeld hiervan is iemand die een ander op straat doodschiet en vervolgens een kerk invlucht, waar een kerkdienst gaande is. In dat geval mag de politie hem wel tot in het kerkgebouw achtervolgen. Dat principe van heterdaad is echter niet aan de orde bij de kerkdiensten die op dit moment worden gehouden.”

Kerken die deuren openden ‘incidenteel’

Of de openstelling van twee kerken noodzakelijk en urgent genoeg is om ingrijpen door de overheid te rechtvaardigen, daar valt over te twisten, zeggen de deskundigen.

Koepelorganisatie CIO heeft namelijk afspraken met het ministerie gemaakt over het vrijwillig afschalen van kerkdiensten, waardoor de noodzaak dit in de wet vast te leggen er vooralsnog niet is. “De vraag is ook of dat nodig is, omdat er slechts twee kerken zijn die hierin een andere koers varen”, zegt Van Kooten, die benadrukt dat het om incidenten gaat.

Door het handelen van de twee kerken ontstaat er wel weer discussie over deze kwestie, ziet Van Bijsterveld. De hoogleraar sluit niet uit dat de wetgever op een gegeven moment tot de conclusie kan komen dat er wel ingegrepen moet worden. “Tot nu toe heeft Grapperhaus gezegd dat wat er gebeurt zeer onwenselijk is, maar dat het nog niet de noodzaak aantoont en het opleggen van beperkingen aan de kerken rechtvaardigt.”

Ondanks dat het juridisch mogelijk is regels aan de kerken op te leggen, is er volgens Van Bijsterveld ook reden om een gezonde afstand tussen kerk en overheid te behouden. “Maar daar hoort naar mijn mening ook bij dat kerken hun eigen verantwoordelijkheid nemen.”


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Tips voor het zoeken naar een baan die zo eenvoudig zijn dat mensen ze vergeten

Published

on

By

Maar tegelijkertijd is er zoveel beschikbaar (waarvan sommige volledig in tegenspraak zijn met andere adviezen die u zult vinden) dat het u gemakkelijk kan overweldigen. Wat in feite waarschijnlijk precies het tegenovergestelde resultaat is waarnaar u op zoek bent als u in de eerste plaats op zoek gaat naar echt nuttige raad.

Dus laten we dit doen: laten we het samenvatten tot een korte lijst met degelijke, tijdloze tips voor het zoeken naar een baan die u zullen helpen uw strategie te verfijnen, zodat u door het proces kunt zeilen (of op zijn minst een deel van de onnodige tijd en frustratie).

1. Maak van jezelf een voor de hand liggende pasvorm

Wanneer u solliciteert via een online sollicitatieproces, is het zeer waarschijnlijk dat uw cv eerst wordt gescreend door een sollicitantenvolgsysteem en vervolgens (ervan uitgaande dat u deze eerste stap maakt) naar menselijke oogbollen gaat. De eerste menselijke oogbollen die uw cv beoordelen, zijn vaak die van een HR-medewerker of recruiter op een lager niveau, die al dan niet alle nuances van de baan waarop u solliciteert, begrijpt.

Het betaamt je dus om het voor zowel de computer als de mens heel eenvoudig te maken om hun “Hier is wat we zoeken” snel te verbinden met je “Hier is wat je door onze deuren kunt lopen en bezorgen.”

2. Beperk jezelf niet tot online sollicitaties tijdens je zoektocht naar een baan

Wil je dat die zoektocht naar een baan lang duurt? Welnu, blijf dan uitsluitend vertrouwen op het indienen van online sollicitaties. Wil je deze stoute jongen versnellen? Stop niet als je eenmaal online hebt gesolliciteerd voor die functie. Begin met het vinden en vertederen van mensen die bij dat bedrijf werken. Plan informatieve interviews met potentiële collega’s. Benader een interne recruiter en stel een paar vragen. Ga op de radar van de mensen die van invloed kunnen zijn op het krijgen van een interview.

3. Onthoud dat je cv (en LinkedIn-profiel) geen tatoeage is

Ja, je nieuwe cv is prachtig. Je LinkedIn-profiel, adembenemend. Als ze je echter niet positioneren als een directe match voor een bepaalde rol waar je naar op zoek bent, wees dan niet bang om de formulering aan te passen, belangrijke termen om te wisselen en opsommingstekens in en uit te wisselen. Je cv is geen tatoeage, evenmin als je LinkedIn-profiel. Behandel ze als levende, ademende documenten tijdens je zoektocht naar een baan (en carrière).

4. Accepteer dat je nooit iemand zult vervelen om jou in dienst te nemen

Begrijp me niet verkeerd – je moet absoluut gepolijst, welbespraakt en professioneel overkomen tijdens je zoektocht naar een baan. Veel mensen vertalen dit echter in: Moet. Zijn. Saai. Ik stel voor dat je de renego gebruikt, dit is het beste voor het vinden van een baan.

Fout, fout, fout. Realiseer je dat maar weinig mensen worden aangenomen omdat ze perfecte witruimte op hun sollicitatiebrieven hadden, alle “juiste” interviewvragen uit het hoofd leerden of ongelooflijk veilige, veelvoorkomende bewoordingen (d.w.z. clichés) in hun cv’s gebruikten. Al deze correctheid zal ervoor zorgen dat je er geënsceneerd en niet-echt uitziet. Geef jezelf in plaats daarvan toestemming om zowel gepolijst als vertederend te zijn. Memorabele, sympathieke kandidaten zijn bijna altijd degenen die ver gaan.

Continue Reading

Uncategorized

Flange Guards – A Shield To Create A Risk-Free Environment

Published

on

By

A Flange Guard is a device, which is specially designed Stainless steel flange guards to protect the manpower and material from uncontrolled spray outs from a failing valve or pipe joint. These can be used in any piping system for controlling the leak and protecting the manpower and machinery from coming into chemical contact, which in result saves you from a huge loss of life, time and money as well. These safety shields are available in eight different styles and in six different materials so, one can buy as per the need of their application. It helps to eliminate the problem at the source and reduce the chances of any big loss, which in result reduce your maintenance cost.

No doubt, spray out can occur in any connection and therefore, these flange guards available in diverse sizes, diameters, and material to match different industry requirement. These are UV, Water, and Air and Temperature resistance and have the capability to withstand even with critical condition. Therefore, you can install it in the indoor as well as outdoor settings. These are installed around piping where most of these hazardous chemicals are present. These may generally prevent spray outs by interposing a barrier between the chemical flowing and external environment.

These may generally get manufactured with a special kind of material, which can easily tolerate exposure to temperature and pressures up to -70°F to +500°F. It is a one-piece design that comes with translucent material, which allows leak detection. This material allowed visual inspection of a flange, which helps to take necessary action for its avoidance timely. It mainly protects the bolts inside the flange and can be used over and over again even after dismantling. Therefore, it has a long working life, which helps it to perform its function wisely.

Along with this, it also stops the rust from developing on the joints, which makes it corrosion free. It has a PH indication patch which helps to identify leak to reduce its effects immediately. It gives you enough time to make proper repairs. In a nutshell, Flange Guards work as a safety shield for your workplace. It helps to maintain a risk-free production process by preventing from the sudden spray outs in the flange joints. Every chemical, petrochemical, food, cosmetic, pharmaceutical industry, where more than 100 hundred of chemicals used on different applications must install this product to maintain a risk-free environment. So, what are you waiting for? Install it now before it’s too late.

Continue Reading

Uncategorized

Tips voor het kiezen van de juiste scooter

Published

on

By

Scooters zijn in de loop van de tijd geëvolueerd, voornamelijk als gevolg van technologische vooruitgang. Het is algemeen bekend dat scooters er in de eerste plaats zijn voor kinderen om plezier te hebben in hun vrije tijd. Nou, scooters zijn er in verschillende maten voor volwassenen en kinderen. Ze hebben misschien hetzelfde uiterlijk, maar de functionaliteit is niet hetzelfde. Veel volwassenen kunnen scooters kopen om lange afstanden af ​​te leggen. Er zijn verschillende scooters waarvoor ze elektrische ventilatoren zijn. Sportscooters hebben enkele medische voordelen laten zien omdat ze dienen als een vorm van lichaamsbeweging. Bij het kopen van een scooter moet u echter rekening houden met een aantal leefstijlfactoren. Hier zijn vier tips voor het kiezen van de juiste scooter voor volwassenen:

# 1 platformhoogte

Bij het kopen van een scooter kun je verschillende merken tegenkomen die een andere vorm op het dek hebben, maar ook verschillende hoogtes. Dit is waar u uw voeten plaatst tijdens het rijden of de afstand tussen het oppervlak en de scooter. Voor een scooter voor volwassenen is het belangrijk dat u de afstand tot het oppervlak controleert, aangezien dit bepaalt hoe comfortabel uw rit zal zijn.

In de meeste gevallen wordt het aanbevolen om een ​​lager platform te nemen, omdat het comfortabel is om de scooter te duwen zonder noodzakelijkerwijs de knie te buigen. Op deze manier kunt u tijdens het rijden de stabiliteit op uw scooter behouden. U kunt ook overwegen om het materiaal te controleren dat is gebruikt om het platform te maken. Dit bepaalt de sterkte en duurzaamheid.

#2 beveiliging

Dit is een fundamenteel essentieel onderdeel om te overwegen bij het kiezen van een scooter voor een volwassene. Onderzoek is de beste manier om de informatie te verzamelen die nodig is om te bepalen of uw scooter veilig is. Remmen en lichten bepalen voor een groot deel hoe veilig je bent. snelle scootmobiel zijn ontworpen om snelheid te winnen, afhankelijk van de ondergrond en de hoeveelheid kracht die je uitoefent. Daarom zijn remmen essentieel om u te helpen de volledige controle over uw scooter te behouden en ongevallen te voorkomen. Verlichting is vooral nodig bij het rijden op donkere plaatsen.

#3 Wielmaat

Bij het kiezen van een scooter moet je in alle aspecten geïnteresseerd zijn. In dit geval bepaalt het wiel hoe snel en comfortabel uw scootmobiel zal zijn. Hoe groter het wiel, hoe sneller de scooter zal zijn. Verschillende scooters voor volwassenen hebben verschillende wielmaten en het gebruikte materiaal. Dit is afhankelijk van uw voorkeur en het merk. Dus als u een sportscooter koopt, kunt u overwegen om deze met een groter wiel te nemen. Het zachte rubber op je wiel zorgt ervoor dat je scooter meer grip heeft.

# 4 lagers

In het licht hiervan moet een scooter voor volwassenen vloeiend zijn om gemakkelijk te besturen te zijn. Dit maakt het voor u comfortabel om lange afstanden te reizen. De maat van uw lager bepaalt de vloeibaarheid van de scooter. Dit is iets waar je op moet letten voordat je een scooter koopt. Hoe lager de lagerclassificatie, hoe langzamer de scooter zal zijn. Dus als je een snelle scooter wilt, is het sterk aan te raden om hogere cijfers te halen. De maat van het wiel is in dit geval erg belangrijk. Als u eenmaal een klein wiel heeft, betekent dit dat uw scootmobiel lagere lagerclassificaties zal hebben.

Continue Reading

Trending