Connect with us

Uncategorized

Ook Kaag en Hoekstra hebben wat uit te leggen, formatie nog verder op een zijspoor | NU

Published

onDe tweede ronde gesprekken tussen de zeventien fractieleiders en informateur Herman Tjeenk Willink is abrupt onderbroken door een explosieve wending in de toeslagenaffaire. D66-leider Sigrid Kaag en CDA-voorman Wopke Hoekstra, beiden ook kabinetslid, worden nu ook in verband gebracht met de inmiddels zo verachte gesloten bestuursstijl waardoor de balans tussen macht en tegenmacht wordt verstoord.

De problemen stapelen zich op in deze toch al rampzalige formatie. De vertrouwensvraag tussen VVD-leider Mark Rutte en de oppositiepartijen die hem weg wilden hebben vanwege de ‘kwestie-Omtzigt‘ staat inmiddels niet meer centraal in de formatie.

RTL Nieuws schreef woensdag op basis van geheime notulen van de ministerraad dat het kabinet de Kamer opzettelijk heeft tegengewerkt bij de toeslagenaffaire. Dat zou betekenen dat bewindspersonen van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hier allemaal van op de hoogte waren.

Ook zou actief zijn geprobeerd om CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die steevast fel en kritisch met het kabinet debatteerde over het toeslagenschandaal, een toontje lager te laten zingen.

Uitgerekend Hoekstra zou volgens RTL Nieuws een poging hebben gedaan om Omtzigt “te sensibiliseren” (tot rede te brengen, red.), maar dat is niet gelukt.

Omtzigt zit sinds enkele maanden overwerkt thuis. Wat hij zelf van de huidige situatie vindt, is niet bekend.

Wel erkende hij afgelopen december in het programma Buitenhof dat hij weleens door bewindspersonen werd gebeld nadat hij kritische vragen had gesteld. “Dat eindigde meestal met dat ik de dag erop een lange, moeilijke set extra Kamervragen indiende.” Kortom: hij trok zich er niets van aan.

Kaag en Hoekstra wilden juist afstand van Rutte

Kaag en Hoekstra namen tot dusver nadrukkelijk afstand van Ruttes manier van besturen. In het verhitte debat over de gefotografeerde memo waarin Rutte een ‘positie elders’ voor Omtzigt leek te suggereren, kwamen zij met de breed gesteunde motie van afkeuring. Een parlementaire afstraffing van jewelste, maar net niet genoeg om iemand weg te sturen.

Nu staan Kaag, Hoekstra én Rutte opeens naast elkaar als zij verantwoording moeten afleggen aan de Kamer over waarom het parlement zou zijn tegengewerkt in het toeslagendossier. De vertrouwensvraag richt zich nu ook tot hen.

“Als de Tweede Kamer niet gewoon haar werk kan doen, het controleren van de regering, omdat de regering drukker is met ervoor zorgen dat de Tweede Kamer niet de informatie krijgt waar ze om vraagt, dan kun je lang of kort over een nieuwe bestuurscultuur praten, maar dan gaat er geen eerlijke politiek komen”, zei SP-leider Lilian Marijnissen.

Zij wil samen met andere oppositieleiders dat de notulen van de ministerraden waarin is gesproken over de toeslagenaffaire openbaar worden gemaakt.

Bewindspersonen laten niets los

Kaag en Hoekstra wilden weinig kwijt over de zaak totdat het Kamerdebat wordt gevoerd. “Ik sta hier als leider van het CDA”, zei Hoekstra woensdag nadat hij met Tjeenk Willink over de formatie had gesproken. Het wordt volgens hem ingewikkeld als hij vragen moet beantwoorden die over zijn ministerschap gaan.

Kaag wist niet of ze bij de desbetreffende ministerraad op 15 november 2019 waarin zou zijn besloten de Kamer niet te informeren aanwezig was. “Het is heel belangrijk dat er een kabinetsbrief komt waarbij alles zorgvuldig wordt gewogen en alle informatie die beschikbaar is wordt meegegeven.”

Rutte liet woensdag eveneens niets los, behalve dat er “niets vreemds of onoorbaars” is gebeurd met betrekking tot het informeren van de Kamer.

Vertrouwensvraag steeds verder naar de achtergrond

Ondertussen zijn de ‘oude problemen’ nog niet uit de wereld. Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilianne Ploumen (PvdA), de partijleiders die aanvankelijk als mogelijke coalitiepartners van Rutte werden gezien, zien nog steeds niet in hoe de VVD-leider hun vertrouwen kan terugwinnen.

Rutte heeft daar wel over nagedacht en “veel gereflecteerd de afgelopen weken”, zei hij, maar wilde zijn ideeën hierover nog niet delen met zijn collega-fractievoorzitters. “Ik wil het proces met Tjeenk Willink eerst een kans geven.”

Een logische volgorde vanuit Ruttes perspectief, want de informateur liet maandag weten vooral naar de inhoud te willen kijken en vanuit daar naar oplossingen te zoeken. De vertrouwensvraag wordt daarmee steeds verder naar de achtergrond gedrukt.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending