Connect with us

Uncategorized

noten en natuurlijke voedingsmiddelen van topkwaliteit

Published

on

Macadamianoten hebben een subtiele, boterachtige smaak, een zachte knapperige textuur en een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetten. Ze bevatten ook veel vezels, magnesium, koper, mangaan en thiamine en zijn een bron van vitamine B6, niacine en mineralen zoals ijzer, fosfor, kalium en selenium. Door hun De Notenbeer veelzijdigheid worden ze gebruikt als ingrediënten in snacks, bakkerijproducten en zoetwaren.

Maar er is een addertje onder het gras. Macadamia’s zijn notoir duur om te oogsten en te kweken. Noten van hoge kwaliteit vallen alleen van volwassen bomen. Ze bereiken volledige productie in 12 tot 15 jaar en kunnen tot 40 jaar meegaan.

Voedselproducenten hebben daarom de neiging terug te schrikken om macadamia’s te gebruiken als een heroïsch ingrediënt in een product. De World Macadamia Organization (WMO) beweert dat de noot ‘s werelds meest onaangeboorde en onontdekte volwaardige voeding is. Dat is langzaam aan het veranderen. Amandelen en walnoten waren goed voor respectievelijk 32% en 19% van de wereldwijde productie in 2021/2022, volgens de International Nut and Dried Fruit Council, gevolgd door cashewnoten (17%), pistachenoten (15) en hazelnoten (11%). Macadamia’s, met pecannoten, pijnboompitten en paranoten vormden de resterende 6%.

Komt steeds vaker voor in NDP​
Macadamia’s komen ook steeds vaker voor in NDP, vooral zuivelalternatieven. Zo lanceerde het Duitse merk Veganz een plantaardig alternatief voor camembert, gemaakt van vijf ingrediënten, waaronder cashewnoten en macadamianoten. Green & Gold Macadamia, dat zes verschillende macadamia-processors op vijf continenten vertegenwoordigt, heeft geïnvesteerd in een innovatieprogramma om mogelijke toepassingen voor macadamia’s als ingrediënt te onderzoeken. De resultaten tot nu toe zijn onder meer een zuivelvrije champignonsoep, mango-smoothie, drinkyoghurt en yoghurt, wat bewijst dat er een tastbare zakelijke mogelijkheid is voor macadamia’s als ingrediënt dat voldoet aan de eisen van gezond etende consumenten, aldus het bedrijf.

Zeer stabiele emulgerende eigenschappen​
Green & Gold Macadamia beweert verder dat macadamia’s een uitstekende smaakdrager zijn met zeer hoge en stabiele emulgerende eigenschappen, opnieuw vanwege hun hoge vetgehalte, waardoor ze de romige textuur in een eindproduct behouden.

Het Britse snackmerk House of Macadamias heeft de landelijke lancering aangekondigd van zijn chocolade-kokosnoot, gezouten karamel en macadamia-notenrepen met donkere chocolade bij de retailers WH Smiths, Planet Organic & Partridges. “Klanten worden tegenwoordig bestookt met zoveel bars en merken. Er zijn ook veel gezonde repen zonder suiker en natuurlijke ingrediënten in de mix, maar ze neigen naar goedkopere noten, amandelen, pinda’s, “vertelde mede-eigenaar Brandon Hiemstra aan FoodNavigator. “We hebben er geen gevonden met Macadamia’s als het heldeningrediënt.”

Hoewel duurder, gelooft Hiemstra dat hij een publiek zal vinden voor die consumenten die een premium hebben bereid voor snackbars die beter voor je zijn. “We wilden geen compromissen sluiten. In plaats van gewoon macadamia’s toe te voegen, hebben we het tot het eerste ingrediënt gemaakt, bijna van de reep (45%) en de resulterende smaak is uniek omdat we geloven dat klanten het beste verdienen, “legde hij uit. “Het hebben van andere gezonde ingrediënten en calorieën die lager zijn dan veel toonaangevende repen, is gewoon een pluspunt.”

Unieke eigenschappen van macadamia’s ​
Hiemstra benadrukte de unieke voedingswaarde van de macadamia die andere noten niet kunnen claimen. “Ze bevatten 30-40% minder koolhydraten dan amandelen, met meer enkelvoudig onverzadigde vetten dan welke noten dan ook, zelfs olijfolie en avocado. Ze zijn rijk aan de zeer zeldzame omega 7 vetzuren. Weinig noten, indien aanwezig, hebben sporen van hoeveelheden. Omega 7 biedt talloze voordelen, maar twee van mijn favorieten zijn de natuurlijke collageenproductie en vetverlies.”​ Ze zijn ook licht verteerbaar, onthulde hij. “Macadamia’s zijn uniek omdat ze geen lectines bevatten die sommige voedingsmiddelen moeilijk verteerbaar maken. Heb je je ooit afgevraagd waarom je soms krampen krijgt van amandelen en pinda’s? Het zijn de lectines.”​

Ten slotte past de noot bij gespecialiseerde trendy diëten zoals keto, veganistisch en paleo. “Tenzij je allergisch bent voor noten, passen ze in bijna elk dieet”, aldus Hiemstra. “We hebben een significante aanhang van macadamia’s gevonden onder keto- en veganistische broederschappen. Omdat macadamia’s een lager suiker- en koolhydraatgehalte hebben, zijn degenen die keto gebruiken er dol op. Het houdt de bloedglucosespiegels zeer laag, waardoor pieken en crashes in energie worden geëlimineerd. Veganisten lijken ook van macadamia’s te houden vanwege de eiwitten, vitamines en natuurlijke collageenproductie in de omega 7’s.

Zijn fragiele toeleveringsketens een punt van zorg?
Maar ondanks hun voedingswaarde, kan genetische variabiliteit macadamia-planten kwetsbaar maken voor zaken als opkomende plagen, ziekten, natuurrampen en klimaatverandering. In hoeverre baart dit de industrie zorgen? House of Macadamias haalt zijn noten uit Zuid-Afrika, na Australië het grootste macadamia-land ter wereld. “De boeren daar zijn wereldwijd bekend, waardoor we kwaliteit hebben die weinig andere cou

ntry’s kunnen wedijveren’, beweerde de mede-oprichter. “Het klimaat en de landbouwpraktijken helpen deze variaties te voorkomen. Veel boeren zijn begonnen met bovengrondse irrigatie om te helpen met koeling, maar er moet zeker meer worden gedaan, en ook waarom de macadamia-productie de vraag niet heeft bijgehouden.”

Om het hoofd te bieden aan de uitdaging om ‘s werelds duurste noot te gebruiken, ging House of Macadamias rechtstreeks naar de boeren voor sourcing. “In de jaren dat we relaties hebben opgebouwd, zijn we erin geslaagd om ongelooflijke hoeveelheden macadamia’s in bulk te krijgen die een partnerschap vormen, omdat ze ook de vraag willen zien groeien via ons merk,” vertelde Hiemstra ons. “Om nog meer kosten te besparen, wordt al onze verpakking en productproductie voltooid op een klein eindje rijden van de boerderijen, waardoor de logistieke kosten worden verlaagd en onze klanten het meest verse product krijgen. Ten slotte hebben we een relatief klein team op afstand dat dezelfde passie deelt en lange dagen maakt om de kosten verder te verlagen.”​

‘We zullen niet zo goed verkopen in Poundland’​
Hiemstra gelooft uiteindelijk dat macadamia’s smaak- en voedingsreferenties hen in staat zullen stellen een niche te veroveren, hoewel waarschijnlijk niet aan de onderkant van de snackmarkt. “De aard van macadamia’s, die zo zeldzaam en niet goedkoop zijn, betekent dat we een luxemerk zijn dat niet voor iedereen is”, legt hij uit. “Daarom zijn we begonnen in meer high-end retailers. Een eiwitreep van drie pond zal waarschijnlijk niet zo goed verkopen in Poundland. Maar we zijn ervan overtuigd, zoals je ziet, overal pinda’s en amandelen. Uiteindelijk zul je Macadamia’s zien en we willen de klant de keuze geven om iets te kopen met de beste smaak en voeding, ook al is het misschien niet de goedkoopste noot in de stad.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uncategorized

Geavanceerde Excel-cursussen zijn niet moeilijk, ze zijn gewoon moeilijker!

Published

on

By

Ik heb vaak geconstateerd dat Excel-gebruikers in twee categorieën vallen. Ze weten er niets van, of ze weten meer dan ze denken.

Natuurlijk zijn er ook twee andere categorieën. Degenen die DENKEN dat ze er veel van weten, en degenen die er echt veel van weten. 😉 Voor het doel van dit artikel wil ik het hebben over die tweede categorie – degenen die meer weten dan ze beseffen.

Excel is een vrij complex stuk software. Het is tot veel in staat. Het heeft absoluut geavanceerde functies en de meeste gebruikers profiteren nooit van het volledige potentieel.

Dat betekent echter niet dat je de geavanceerde dingen niet kunt begrijpen. Als u een gemiddelde gebruiker van Excel bent, begrijpt u waarschijnlijk genoeg over logica, functies, formules en variabelen om de krachtigere VBA-taal aan te pakken.

Geavanceerde Excel-cursussen bevatten vaak informatie over VBA, macro’s, draaitabellen en enkele meer geavanceerde rapportage- en sorteerfuncties.

Vaak praat ik met mensen die echt verstand hebben van basisformules en functies. Geloof me als ik zeg dat je een behoorlijk grote reus hebt overwonnen als je het verschil weet tussen een relatieve referentie en een absolute referentie!

Laat me je een kleine quiz geven die je zal vertellen of je klaar bent om een ​​geavanceerde klas aan te pakken. Zou u deze vragen met JA beantwoorden?:

Ik weet wat een celverwijzing is.
Ik heb formules geschreven die mijn berekeningen automatiseren.
Ik heb gegevens gesorteerd met de sorteerknop.
Ik heb functies gevonden die wel voor mij werken.
Ik weet dat er een meer geautomatiseerde manier moet zijn om mijn werk te doen!
Als je deze vragen met JA hebt beantwoord, ben je klaar voor een aantal geavanceerde Excel-cursussen.

Laten we eens kijken naar enkele van de dingen die u kunt tegenkomen.

LOGICA

Herinner je je meneer Spock nog van Star Trek? Hij was half Vulcan en half mens. Excel is ook zo! Het kan worden gebruikt om onze creatievere kant aan te spreken en dingen visueel aantrekkelijk te maken, maar het is tot veel, veel meer in staat.

Bij meneer Spock was logica gewoon een ja of nee antwoord op een mogelijk gecompliceerd probleem. Met Excel lijkt het erg op elkaar, behalve dat je de problemen kunt onderverdelen in veel eenvoudigere scenario’s.

Vandaag werd mij bijvoorbeeld gevraagd hoe ik een bepaalde waarde in een cel kon krijgen als BEIDE waarden in twee andere cellen 0 waren, en hoe ik een andere waarde in de cel kon krijgen als EEN van de andere twee cellen NIET 0 was.

Laten we enkele voorbeelden gebruiken.

Cel A1 = 0. Cel B1 = 0. Als BEIDE cellen A1 en B1 0 zijn, willen we dat C1 de waarde WAAR heeft.

Als OFWEL A1 of B1 een waarde anders dan nul bevat, willen we dat C1 FALSE zegt.

Laat me je eerst de formule laten zien, dan zullen we het opsplitsen.

=ALS(EN(A1=0,B1=0),”TRUE”,”FALSE”)

Dit is een perfect voorbeeld van een meer geavanceerd Excel-onderwerp, omdat het logica en een geneste functie omvat. Een geneste functie is wanneer we de ene functie BINNENKANT van een andere gebruiken. In dit geval hebben we de AND-functie gebruikt om te bepalen of A1=0 AND B1=0.

Zolang beide voorwaarden waar zijn, retourneert AND een waarde waar naar de functie ALS.

De EN-functie is een heel speciale functie die meerdere voorwaarden test en bepaalt of voorwaarde 1 EN voorwaarde 2 waar zijn. Als dit het geval is, wordt een echte waarde geretourneerd. Als een van beide voorwaarden NIET waar is, wordt een onwaar geretourneerd.

Als je weet hoe je functies met andere functies kunt gebruiken, kun je jezelf enorm veel tijd en energie besparen. En Excel heeft honderden functies tot je beschikking.

Overweeg om een ​​geavanceerde Excel Cursussen Nederland te gebruiken om enkele van de krachtigere functies en formules op te frissen en hoe u uw werk kunt automatiseren en snellere resultaten kunt krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Dingen die u moet weten over de gedragsverklaring

Published

on

By

Het lijdt geen twijfel dat het leven vol verrassingen zit, vooral als het gaat om relaties. Mensen die al heel lang getrouwd zijn, kunnen hierover een andere mening hebben. Als u hier echter nog steeds niet duidelijk over bent, lees dan de zaken die u moet weten over gedragsverklaringen.

Verklaring van gedrag:

Een gedragsverklaring is degene die een juridische betekenis heeft. Het is een document dat laat zien wat acceptabel is en wat onacceptabel is voor een individu of een groep.

Gedragsverklaring is niet van toepassing op alle mensen, maar wel op die mensen die verbonden zijn aan een bepaalde organisatie of instelling. Het wordt op papier geschreven en vervolgens ondertekend door de persoon die het wil ondertekenen.

verklaring omtrent gedrag is noodzakelijk voor mensen die verantwoordelijk zijn voor andere mensen. Een persoon die voor een organisatie of instelling werkt, moet een gedragsverklaring schrijven voor de mensen die in dezelfde organisatie werken.

Een gedragsverklaring is een document dat de mensen vertelt hoe ze zich binnen een organisatie of instelling moeten gedragen.

Als de gedragsverklaring niet is opgesteld, wordt deze als onwettig beschouwd.

Gedragsverklaring is een document dat meestal in het Engels is opgesteld.

Wat u moet weten over een gedragsverklaring:

Het is noodzakelijk dat een persoon een gedragsverklaring heeft.

Ook is het noodzakelijk dat een persoon de gedragsverklaring thuis bewaart.

De gedragsverklaring is niet voor iedereen van toepassing.

Het is noodzakelijk om een ​​gedragsverklaring te krijgen als de persoon werkzaam is voor een bepaalde organisatie of instelling.

Een gedragsverklaring is geen juridisch document.

Wat u moet weten over een gedragsverklaring:

Als een persoon niet in staat is om een ​​gedragsverklaring te ondertekenen, dan is een persoon die wel in staat is om deze te ondertekenen, verplicht dit te doen.

Als de gedragsverklaring niet door een persoon is ondertekend, wordt deze als een nietig document beschouwd.

Als de gedragsverklaring niet is opgesteld, wordt deze als onwettig beschouwd.

De gedragsverklaring is een juridisch document.

Wat is het doel van de verklaring?

De Gedragscode dient ter bescherming van de belangen van de klant en de bank. Het helpt ook om de reputatie van de bank te behouden.

Wat is de rol van de verklaring?

De Gedragsverklaring is de taak van de medewerkers van de bank. Het is de verantwoordelijkheid van de medewerkers om de regels en voorschriften na te leven.

Wat is de verantwoordelijkheid van de verklaring?

De Gedragsverklaring is de verantwoordelijkheid van de medewerkers. Zij zijn verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk naleven van de regels en voorschriften.

Wat is de straf voor het overtreden van de verklaring?

De werknemers die de regels en voorschriften overtreden, worden gestraft. De straf is gebaseerd op de aard en de ernst van de overtreding.

Wie is verantwoordelijk voor de verklaring?

De bank is verantwoordelijk voor het bijhouden van de Gedragsverklaring. De bank is ervoor verantwoordelijk dat alle medewerkers zich aan de wet- en regelgeving houden.

Hoe te voldoen aan de verklaring?

De werknemer dient de verklaring goed te lezen en zich aan alle regels en voorschriften te houden.

Is de verklaring verplicht?

Ja, het is verplicht. De Gedragsverklaring is de leidraad voor de medewerkers.

Hoe wordt de verklaring onderhouden?

De bank handhaaft het overzicht door het regelmatig te herzien.

Continue Reading

Uncategorized

Hoe kies je een pedicure & schoonheidssalon in Tilburg?

Published

on

By

Als je aan schoonheidssalon Tilburg denkt, denk je aan Maravilla Beauty & Lifestyle. Bij Maravilla draait het helemaal om het individu met als belangrijkste doel om zowel de innerlijke als uiterlijke schoonheid volledig tot uiting te laten komen. De juiste ‘balans’ is hierbij essentieel. Een breed scala aan behandelingen voor het hele lichaam aangevuld met producten zorgt uiteindelijk voor een optimaal resultaat.

De schoonheidssalon is gunstig gelegen aan de Ellingtonlaan in nieuwbouwwijk De Noorderstreek in stadsdeel Quirijnstok aan de rand van Tilburg Noord. Er is ruime, gratis parkeergelegenheid maar ook met de fiets is de salon goed bereikbaar. Er wordt gewerkt op afspraak en de salon is vijf dagen per week geopend.

Producten voor het hele lichaam

Waar heeft je huid behoefte aan en wat zijn je wensen? De behandelingen zijn afgestemd op ieder huidtype. Voor schoonheidsbehandelingen zijn de producten van Piroche Cosmétiques een uitstekende keuze: hoogwaardige natuurlijke cosmetica, op basis van aromatische oliën. Piroche is een Italiaans cosmeticamerk van de hoogste kwaliteit dat wordt gebruikt door schoonheidssalons, beautyfarms, spa’s en wellnesscentra. De producten zijn rijk aan natuurlijke, actieve ingrediënten die een specifieke werking hebben waardoor de beste resultaten worden bereikt.

Piroche is erin geslaagd om schoonheidsbehandelingen te ontwikkelen die de Traditionele Chinese Geneeskunde combineert met moderne Westerse knowhow en technologieën. Het resultaat: een moderne natuurlijke lijn van cosmetica en unieke behandel methode die rekening houdt met de mens als geheel en waarvan het cosmetische effect een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale conditie.

Breed scala aan behandelingen: van gezichtsbehandelingen tot pedicure

Maravilla biedt je een breed assortiment aan schoonheidsbehandelingen, zowel voor lichaam en gezicht. De beste natuurlijke producten en energetische balans staan hierbij centraal.

De gezichtsbehandelingen zijn een ware verwenning voor je huid. De effectieve combinatie van natuurlijke actieve stoffen en de Piroche methode maken het gezicht helderder en meer ontspannen. Naast gezichtsbehandelingen biedt Maravilla je ook lichaamsbehandelingen. Ook hierbij staat ontspanning centraal waarbij de huid van nieuwe energie wordt voorzien om blijvende jeugd en frisheid te garanderen. De behandelingen met lymfedrainage worden uitgevoerd met behulp van een apparaat met glazen cups dat weefsels ontgift en regenereert, waardoor de huid een nieuwe vitaliteit en frisheid krijgt. Lymfedrainage voert afvalstoffen in de lymfebanen af en stimuleert de doorbloeding.

Naast de schoonheidsbehandelingen biedt Maravilla je ook losse behandelingen variërend van harsen tot wimpers verven en wenkbrauwen epileren. Hiervoor worden de producten van LYCON en B’KATE gebruikt voor het beste resultaat. De professionele LYCON waxen hebben grip op alle haartypes, zelfs op de meest stugge haren, heel efficiënt in gebruik en 100% haarvrij resultaat. De collectie van B’KATE is samengesteld door en voor vrouwen. Deze producten maskeren niet, maar versterken wat er al is.

Ook kun je bij Maravilla terecht voor pedicure en manicure. Handen en voeten hebben heel wat te verduren en verdienen af en toe een beetje ontspanning en verzorging. Voeten en handen worden vaak vergeten maar zijn een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Maravilla biedt je naast schoonheidsbehandelingen ook uitgebreide pedicure en manicure.

Naast de behandelingen in de salon krijg je bij Maravilla een deskundig huidadvies en uitleg over producten voor thuisgebruik. Om de behandelingen thuis voort te zetten is er een breed assortiment aan producten verkrijgbaar met een mooi aanbod aan gezichtsverzorging, lichaamsverzorging en zonverzorging producten die zowel in de schoonheidssalon in Tilburg als in de webshop te verkrijgen zijn. Maravilla Beauty & Lifestyle biedt je hoogwaardige en natuurlijke producten van verschillende merken aan. Bekijk het aanbod en bestel deze eenvoudig in de webshop. Maravilla biedt je een ruime keuze aan producten, zoals reiniging als basis, crèmes, serums, maskers etcetera. Wil je jezelf of iemand anders eens lekker laten verwennen? De Maravilla cadeaubon is het perfecte cadeau om te geven en te krijgen! Deze is al verkrijgbaar vanaf € 10,-

6 redenen voor een bezoek aan Maravilla pedicure & schoonheidssalon in Tilburg

Zichtbare verbetering van je huid

Eist de drukte van de dag zijn tol van je huid? Zo ja, dan is een gezichtsbehandeling de beste remedie. Een gezichtsbehandeling is de meest ideale manier om te ontspannen en je huid te doen herleven. Daarnaast helpt het je om de veroudering van de huid en onvolkomenheden tegen te gaan.

Producten voor jóúw huidtype

Iedere huid is uniek! Daarom hebben schoonheidsbehandelingen pas écht effect als deze zijn afgestemd op je huidtype. De professionals van Maravilla maken gebruik van de juiste serums en crèmes van de hoogste kwaliteit die geschikt zijn voor jóúw huid. Hierdoor ben je verzekerd van de beste resultaten en ziet je huid er beter uit.

Afgestemd op ieder seizoen

De natuur heeft directe invloed op de huid van een persoon. Daarom veranderen bij seizoenswisselingen ook de behoeften van de huid op basis van vochtigheidsgraad, temperatuur en zonlichturen. Bij Maravilla zijn de behandelingen afgestemd op het seizoen zodat je huid krijgt wat het op dat moment nodig heeft en mooi blijft.

Stressverlichtend en ontspannend

In de huidige hectische levensstijl vinden mensen weinig tijd voor zichzelf. Tijd doorbrengen in de schoonheidssalon is dé manier om de balans van je geest te herstellen en te ontspannen in een vredige omgeving. Dus naast het bieden van huidverzorging, is schoonheidssalon Maravilla dé plek om stress te verlichten.

Heerlijk zachte handen en voeten

Een professionele manicure en pedicure heeft direct zichtbaar effect op je uiterlijk. Prachtige handen en voeten blijven altijd in de mode! Je kunt het zelf thuis proberen maar mede door het gebruik van professionele apparaten en producten is het resultaat in de salon ongeëvenaard en zijn je handen en voeten als nieuw.

Deskundig advies van professionals

Door jarenlange kennis en ervaring begrijpt Maravilla als geen ander wat het beste voor je is op het gebied van huid- en lichaamsverzorging. In de schoonheidssalon wordt de tijd genomen voor jou en je wensen. Ook geeft Maravilla je tips en adviezen om de verzorging thuis op de meest effectieve manier voort te zetten.

Continue Reading

Trending