Connect with us

Sport

Motorhelmen – een stijl voor elke rijder

Published

on

Motorhelmen worden een noodzaak als het gaat om ruitersuitrusting, niet alleen omdat ze in veel staten verplicht zijn, maar renners worden steeds meer consciëntieus over hun veiligheid wanneer ze op pad zijn. Winkelen voor dit product is steeds gecompliceerder geworden vanwege de verschillende soorten die beschikbaar zijn voor shoppers en het is belangrijk om te bepalen welke voor de rijder geschikter zal zijn.

Hier zijn enkele van de verschillende soorten motorhelmen die vandaag beschikbaar zijn:

DOT -motorhelmen

Dit type helmen omvatten alle stijlen van helm van half tot vol gezicht en worden dot genoemd vanwege de normen die ze moeten passeren om als veilig te worden beschouwd voor renners. Dit type helmen zijn gemaakt voor veiligheid met hun dikke binnenkant en stoere buitenschalen. Veel motorrijders baseren hun winkelen op het feit dat hun helm DOT -normen moet voldoen voor hun eigen voorkeur, of omdat het vereist is. Veel fietserveiligheidscursussen vereisen het gebruik van punthelmen, dus dat heeft geleid tot een toename van de vraag naar dit type.

Volledige gezichtsmotorhelmen

Deze helmen omvatten het hele hoofd zodat er geen oppervlak wordt blootgesteld. Integraalhelm wit hebben een dikke schaal en binnenvoering en bieden de meeste bescherming voor de rijder. Ze zijn uitgerust met gezichtsmaskers die openen en sluiten, die een luchtcirculatie voor de rijder bieden. Dit type helm is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en is erg populair bij de sportfietsers.

Motorfiets halve helmen

Misschien wel een van de meest populaire soorten helm voor degenen die op cruisers rijden, de halve helm is een halve shell -helm die op het hoofd van de renners ligt en zich alleen uitstrekt tot ongeveer het niveau van de oren van de rijder. Er zijn veel variaties van de halve helm, en sommige zijn kleiner dan andere die de voorkeur kunnen hebben. De halve helm is populair vanwege de vrijheid die hij aan renners biedt door hun hele hoofd niet in een helm te hebben.

Modulaire helmen

Dit type motorhelm is erg vergelijkbaar met de volledige gezichtsversie. Het enige verschil is dat het voorste gedeelte van de helm die het gezicht omringt, in een rechtopstaande positie kan worden omgedraaid, waardoor het gezicht wordt blootgesteld waardoor meer circulatie en ventilatie mogelijk is.

Nieuwe helmen

De nieuwe motorhelm is vergelijkbaar met vorm en stijl met de halve helm. Het verschil tussen de twee is dat de nieuwigheidshelmen zijn gemaakt met een veel kleinere constructie vanwege het feit dat er een zeer kleine binnenvoering is. Dus dit soort helmen bieden vaak het kleinste profiel dat er mogelijk uitziet. Het enige nadeel van deze helmen is het feit dat ze de rijder zeer weinig bescherming bieden omdat er geen binnenste beschermende voering is. Als je echter een slanke look bent waar je naar op zoek bent, is dit je beste optie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending