Connect with us

Uncategorized

Miljoenendeal met snelteststichting is volgens De Jonge wél transparant | NU

Published

onDe overeenkomst tussen het ministerie van Volksgezondheid en de Stichting Open Nederland (SON) is wel transparant, schrijft demissionair minister Hugo de Jonge woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. De private stichting krijgt 925 miljoen euro van het Rijk om sneltests uit te voeren voor evenementen, maar onderzoeksplatform Follow the Money stelde dinsdag dat die overeenkomst onduidelijk en niet transparant is.

In het kort

  • Het demissionaire kabinet begint deze maand met proeven met toegangstests om bezoeken aan onder meer musea, dierentuinen, theaters en sportgelegenheden weer mogelijk te maken. Bezoekers kunnen bij een teststraat van de Stichting Open Nederland een sneltest ondergaan. Bij een negatief resultaat mogen zij naar binnen. Er moeten dagelijks 400.000 tests beschikbaar zijn.

In de Kamer ontstond vervolgens ophef over het gebrek aan toezicht op de stichting. Uit de statuten blijkt dat er geen raad van toezicht is en dat ook informatie over transparantie, verantwoording en eisen voor de besteding ontbreekt. Daarbovenop mogen de drie bestuurders zelf hun beloning vaststellen.

De Jonge schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat het ministerie wel degelijk “veiligheidskleppen” heeft ingebouwd om toezicht te kunnen houden op hoe het geld wordt besteed. Zo wordt in verschillende fases besloten of al dan niet door wordt gegaan met de opdracht. Per fase is een bepaald budget beschikbaar, schrijft de minister.

“Ook krijgt het ministerie inzicht in de activiteiten en kosten en moet SON periodiek rapporteren over de uitvoering en realisatie. Dit wordt gecontroleerd door een externe accountant. Daarnaast worden de processen van leveranciers door een onafhankelijke, externe partij, getoetst”, aldus De Jonge. Verder staat in het contract dat de stichting “zoveel mogelijk openbaar en transparant” moet handelen.

Hoewel SON het totale bedrag tot haar beschikking krijgt, benadrukt de minister dat de 925 miljoen euro niet in één keer wordt overgemaakt. “Het kabinet besluit immers steeds per fase om de testcapaciteit verder op te schalen. Dit betekent dat ook de bevoorschotting van de stichting per fase loopt; op basis van een begroting waarop kan worden bijgestuurd.” Tot dusver is 5,1 miljoen euro van het totale bedrag overgemaakt naar SON.

De Jonge schrijft dat het bovendien nog onduidelijk is of het volledige bedrag van 925 miljoen euro nodig is. Dit hangt volgens hem uiteindelijk af van hoelang toegangstests nuttig en nodig zijn met het oog op het coronavirus en beslist het kabinet hierover. De stichting moet geld dat overblijft weer overmaken naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Geen openbare aanbesteding

Voor de opdracht vond geen openbare aanbesteding plaats, wat tegen de Europese regels is. De Jonge verdedigt die keuze door te wijzen op de snelheid die er volgens hem bij gebaat was. “Een verkorte aanbestedingsprocedure duurt al gauw minimaal zes tot acht weken, waarna vervolgens het werk nog zou moeten beginnen. De wens was echter om in februari/maart van start te kunnen gaan met de toegangstesten. Om die reden heb ik vanwege de snelheid, in afwijking van de aanbestedingsregels, de stichting (SON, red.) financieel in de gelegenheid gesteld om dit te realiseren.”

In de eerste fase werkt SON met Lead Healthcare om de sneltests te realiseren. Ook voor die tests vond, tegen de regels in, geen aanbesteding plaats. Dat was voor tientallen commerciële sneltestbedrijven aanleiding om een kort geding aan te spannen tegen SON en de Staat. Dat kort geding dient later op donderdag. Volgens de testbedrijven heeft de stichting onterecht Lead Healthcare voorgetrokken en mag dat bedrijf daardoor honderdduizenden toegangstests uitvoeren.

De Jonge benadrukt dat SON voor verdere uitbreiding van de testcapaciteit de aanbestedingsregels wel moet volgen. Dat zou betekenen dat ook andere commerciële testbedrijven de diensten kunnen gaan aanbieden.

De Kamer gaat donderdag met de minister in debat over onder meer de ophef over de snelteststichting.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending