Connect with us

Uncategorized

Lijsttrekkers houden korte spreekbeurt in NOS Jeugdjournaal-verkiezingsdebat | NU

Published

onDe zes lijsttrekkers van de grootste partijen waren zondagavond te gast in het NOS Jeugdjournaal-verkiezingsdebat. Ze mochten in een spreekbeurt van dertig seconden vertellen wat ze wensten voor de toekomstige generatie. Zo noemde GroenLinks-leiders Jesse Klaver de aanpak van de klimaatverandering “het allerbelangrijkste” en zei PVV-leider Geert Wilders dat Nederland een vrij land moet blijven.

De zes lijsttrekkers beantwoordden ook vragen van kinderen. Zo vertelde Mark Rutte (VVD) dat hij als kind een druktemaker was in de klas en liet Lilian Marijnissen (SP) weten dat ze eerder aan avond- dan een ochtendmens is: “Ik vond school vroeger altijd veel te vroeg”. Wopke Hoekstra (CDA) zei dat hij wel de vader uit de animatiefilm The Incredibles zou willen zijn.

Het werd iets serieuzer toen D66-leider Sigrid Kaag werd gevraagd hoe ze omgaat met haat op sociale media. Ze noemde haat “een heel vergevorderde vorm van pesten” en zei dat ze er niet naar kijkt en het niet leest. “Mensen die haten, zijn eigenlijk ontzettend zielig.” Ze besloot met een advies: “Als iemand je pest, zoek iemand om mee te praten, een meester, een juf, maar ga nooit een dag aan jezelf twijfelen.”

De lijsttrekkers deden ook nog in duo’s een quiz met vragen over onder meer TikTok-sterren, games en de naam van het jongste pandajong in Ouwehands Dierenpark. Marijnissen en Rutte rolden als winnaar uit de bus, hoewel Rutte meerdere keren probeerde vals te spelen door de kinderen in het publiek om hulp te vragen.

Ter afsluiting werden de lijsttrekkers verrast met een envelop die onder hun stoel zat verstopt. Daarin zaten voor elk van hen complimenten van de kinderen.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Aandeel Braziliaanse variant in Nederlandse coronabesmettingen neemt toe | NU

Published

on

ByDe Braziliaanse variant van het coronavirus is bezig aan een opmars in Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het RIVM dinsdag aan NU.nl na berichtgeving door de Volkskrant.

Eind maart werd bij 1,5 procent van de tests in de Nederlandse teststraten de Braziliaanse P1-variant waargenomen. Begin maart was dat aandeel nog 0,5 procent.

“Deze cijfers lopen altijd een week of twee achter, maar dat (1,5 procent, red.) is het cijfer van week twaalf”, aldus een RIVM-woordvoerder. “We zien het aandeel van de Braziliaanse variant wel toenemen, als het ware de concurrentie aangaan met de Britse variant.”

Het merendeel van de positieve tests in Nederland betreft nog altijd de Britse variant, die in “meer dan 90 procent” van de gevallen aangetroffen wordt.

Het RIVM maakt zich echter zorgen over de opmars van de Braziliaanse variant, omdat die meer resistent tegen vaccins lijkt en waarschijnlijk besmettelijker is. “Maar dat wil niet zeggen dat de vaccins helemaal niet werken. Er is meer onderzoek nodig om daar verder nog iets over te zeggen.”

Volgens het RIVM worden andere varianten die wereldwijd zijn opgedoken, zoals de Zuid-Afrikaanse variant, in Nederland nog altijd nauwelijks vastgesteld.


Continue Reading

Uncategorized

Cavendish sprint naar tweede overwinning op rij in Ronde van Turkije | NU

Published

on

By


Mark Cavendish heeft dinsdag zijn tweede overwinning op rij geboekt in de Ronde van Turkije. De 35-jarige sprinter van Deceuninck-Quick-Step was met ruim verschil de snelste in de derde etappe naar Alanya.

Net als maandag in de tweede rit maakte Cavendish het voorbereidende werk van zijn ploeg, waartoe onder anderen Fabio Jakobsen behoort, goed af. De dertigvoudig winnaar van een Tour de France-etappe rekende af met onder anderen André Greipel, die genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Cavendish deelde het podium in Alanya met de Belg Jasper Philipsen van Alpecin-Fenix, die met ruim verschil als tweede finishte, en de Pool Stanislaw Aniolkowski.

Zijn overwinning is een nieuwe opsteker voor Cavendish, die dit seizoen na magere jaren een kans krijgt bij Deceuninck-Quick-Step. Hij betaalde dat vertrouwen maandag terug door zijn eerste zege in ruim drie jaar te boeken.

Dankzij die overwinning had Cavendish de leiderstrui in Turkije al te pakken en die behoudt hij logischerwijs. Philipsen is op acht seconden de nummer twee van het klassement en de Nederlander Arvid de Kleijn van Rally Cycling – hij won zondag, werd maandag vierde en finishte dinsdag op plek zeven – staat derde (+0.10).

De Ronde van Turkije, een rittenkoers op ProTour-niveau, duurt nog tot en met zondag. Woensdag wacht het peloton opnieuw een nagenoeg vlakke etappe, waarin ruim 184 kilometer wordt afgelegd tussen Alanya en Kemer.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de winnende sprint van Mark Cavendish.
Continue Reading

Uncategorized

Energieleverancier Oxxio draagt telecomdiensten over aan KPN | NU

Published

on

ByOxxio gaat zijn diensten voor internet, bellen en televisie overdragen aan KPN. Vanaf 1 juni neemt KPN alle klanten over, laten KPN en Oxxio dinsdag weten.

De energieleverancier maakte al gebruik van het netwerk van KPN, dus klanten kunnen gebruik blijven maken van de apparatuur die ze hebben, zoals internetrouters. Ook blijven afgesproken voorwaarden en kortingen voor klanten gelden.

Oxxio geeft de diensten uit handen, omdat het bedrijf zich volledig wil focussen op energie. “De verbreding buiten de energiesector met Internet, TV & Bellen biedt klanten een totaalpakket, maar vraagt van de organisatie ook een apart werkproces”, verklaart de energieleverancier.

Na 1 juni kunnen klanten voor dienstverlening en vragen nog enkele maanden terecht bij Oxxio, die ze in behandeling neemt namens KPN. Na de zomer neemt KPN de ondersteuning over.


Continue Reading

Trending