Connect with us

reference and education

Leer Excel-tabellen

Published

on

Wat is een Excel-tabel?
Een Excel-tabel is niets meer dan een reeks rijen en kolommen verdeeld in cellen. In zekere zin is een tabel praktisch gewoon een ander type werkblad. In werkelijkheid is een tabel slechts een van de vele objecten die gebruikers in een Excel-werkblad kunnen invoegen. Een tafel heeft zoveel meer doelen dan een werkblad kan of is bedoeld.

Verschil tussen tabellen en werkbladen
Een werkblad met duizenden en duizenden rijen en kolommen, soms zelfs een miljoen. Tabellen zijn echter meer ontworpen om kleinere hoeveelheden rijen en kolommen te gebruiken om gerelateerde informatie te consolideren met het oog op sorteren en filteren. Tabellen maken ook het gebruik van verbindingen met externe bronnen mogelijk, terwijl werkbladen zonder het gebruik van tabellen dat niet doen.

Tabellen opmaken
Tabellen kunnen de meeste van dezelfde opmaakopties gebruiken die beschikbaar zijn voor werkbladen; tabellen bieden Excel-gebruikers echter een werkbalk waarmee ze niet alleen tabellen kunnen opmaken, maar gebruikers ook de mogelijkheid bieden om dit te doen. Importeer en exporteer gegevens van externe bronnen, bekijk en gebruik meer tools die beschikbaar zijn voor Excel-tabellen, en sorteer en filter zelfs om de waarden in de tabel te ordenen in termen van de huidige vraag.

Waarden binnen tabellen bewerken
Een van de beste eigenschappen van tabellen is dat ze je in staat stellen om hun waarden of formules nog steeds op dezelfde manier te bewerken als je zou hebben gedaan als je de tabel niet eens had gemaakt, maar toch bieden dezelfde tabellen nog steeds aanvullende aanpassingen. U kunt zelfs gemakkelijk elke waarde binnen elke tabel toevoegen, bewerken of verwijderen.

Een tabel importeren uit een externe bron
Het importeren van een tabel uit externe bronnen kan op vele manieren. De eenvoudigste manier is om de kopieer- en plakmethode te gebruiken, waarbij u de gegevens van de externe bron kopieert en in uw werkblad plakt. Er zijn een paar verschillende problemen met deze methode. Een van de grootste problemen bij de kopieer- en plakmethode is dat Excel niet begrijpt dat u automatisch een tabel wilt maken. Dit betekent dat nadat u de informatie op uw werkblad hebt gekopieerd en geplakt, u de gegevens vervolgens in een tabel in het werkblad moet plaatsen.

Een tabel exporteren naar een externe bron
Het exporteren van tabellen in Excel kan zo eenvoudig zijn als het gebruik van dezelfde kopieer- en plakmethode die kan worden gebruikt om gegevens te importeren of zo complex als het exporteren naar specifieke toepassingen door het gebruik van meerdere interfaces en menu’s. De kopieer- en plakmethode is praktisch hetzelfde als wanneer u gegevens importeert, behalve dat u het kopieergedeelte zou gebruiken om de gegevens uit uw Excel-tabel te kopiëren en het plakgedeelte om de gegevens naar de externe bron te exporteren. Het gebruik van de andere verschillende exportmenu’s en interfaces maakt veel meer maatwerk mogelijk, maar vereist veel meer kennis van specifieke formaten en externe bronstructuren.

Voor meer informatie over Excel kunt u mijn website Excel Cursus Nederland bezoeken.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending