Connect with us

Uncategorized

KNVB wil met regering kijken naar terugkeer publiek in huidig seizoen | NU

Published

on


De KNVB hoopt dat er nog dit seizoen weer met publiek in stadions gevoetbald kan worden. De voetbalbond vraagt maandag samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie in een open brief aan het demissionaire kabinet om daarover in gesprek te gaan.

Volgens de KNVB zijn de clubs in het betaald voetbal afgelopen jaar 200 miljoen euro aan inkomsten misgelopen. De rode cijfers lopen wekelijks nog verder op.

“We onderhouden met het kabinet intensief contact over de terugkeer van het publiek in de stadions en alle kansen en mogelijkheden die dit proces kunnen versnellen. Het kan ons ook niet snel genoeg gaan, mits uiteraard veilig en verantwoord voor alle betrokkenen”, schrijft de KNVB.

De voetbalbond signaleert een aantal ontwikkelingen die de terugkeer van het publiek snel weer mogelijk kunnen maken. De coronavaccins blijken effectief en het aantal gezette vaccins neemt snel toe, waardoor de druk op de gezondheidszorg afneemt.

Tijdens de coronapersconferentie van maandagavond kondigde demissionair premier Mark Rutte vanwege de nog altijd opkomende Britse variant van het virus en een dreigende derde golf slechts enkele kleine versoepelingen aan. Wel stelde de minister-president in het vooruitzicht dat er in de nabije toekomst meer maatregelen kunnen worden teruggedraaid, mits de besmettingscijfers dat toelaten.

Ruim duizend fans van Almere City bezochten onlangs de wedstrijd tegen SC Cambuur bij een test van Fieldlab.


Ruim duizend fans van Almere City bezochten onlangs de wedstrijd tegen SC Cambuur bij een test van Fieldlab.

Ruim duizend fans van Almere City bezochten onlangs de wedstrijd tegen SC Cambuur bij een test van Fieldlab.

Foto: Pro Shots

KNVB staat open voor coronapaspoort

De KNVB hoopt dat het betaald voetbal daar ook van kan profiteren. Sneltests en een coronapaspoort zijn opties om de terugkeer van publiek te versnellen. Recent waren er tests van Fieldlab Evenementen met ruim duizend toeschouwers bij twee duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Rutte sprak de hoop uit dat de horeca na 31 maart mogelijk de terrassen weer kan openen. Volgens de KNVB zouden ook de stadions dan met beperkt publiek open kunnen. “Mensen kunnen op een terras in de buitenlucht op 1,5 meter van elkaar genieten. Dat is precies wat wij ons publiek ook te bieden hebben.”

“Laten we niet vergeten dat de bijna 130 wedstrijden die aan het begin van het seizoen met beperkt publiek zijn gespeeld, uitstekend zijn verlopen”, benadrukt de KNVB. “Dankzij alle protocollen en investeringen zijn er geen gevallen bekend van personen die in een stadion besmet zijn geraakt.”

De KNVB hoopt dat onder meer de finale van de TOTO KNVB Beker tussen Vitesse en Ajax op 18 april, de ontknoping van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie en de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie weer in deels gevulde stadions gespeeld kunnen worden.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Uncategorized

Worstelende Limburgse ziekenhuizen willen AstraZeneca-prikstop negeren | NU

Published

on

By


Het Limburgse ziekenhuis Zuyderland, met vestigingen in Geleen en Heerlen, overweegt om komende maandag een paar honderd vaccins van AstraZeneca aan te bieden aan eigen medewerkers en dokters, ook als zij onder de 60 jaar zijn. Dit gaat in tegen het besluit van het ministerie van Volksgezondheid om het vaccin wegens een zeldzame, ernstige bijwerking alleen nog maar aan mensen van 60 tot en met 64 jaar te geven.

In een open brief spreken medisch specialisten en het bestuur van het ziekenhuis zich uit tegen die beslissing. “Beste minister, wij kunnen niet langer wachten. Geen dag langer. Onze ic’s liggen vol met dertigers, veertigers en vijftigers. Door ziekteverzuim en uitputting krijgen we de planning niet meer rond.”

“Medewerkers stellen de terechte vraag waarom zij zorg moeten blijven leveren zonder adequate bescherming, en dat terwijl de vaccins liggen te wachten in de koelkast”, vervolgen ze in de brief aan demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, leden van de Gezondheidsraad en het RIVM.

In de brief wordt opgeroepen met het ‘zwabberbeleid’ te stoppen. “Wilt u alstublieft stoppen met dralen en onrust zaaien, met insinueren dat u veiligheid biedt door alles eerst goed uit te laten zoeken? De cijfers die de voordelen van massavaccinatie aantonen zijn overweldigend. Ze liegen echt niet. Laten we dan landelijk de maximale vaart erin brengen!”

Ziekenhuis pleit voor vaccinatie op vrijwillige basis

Het ziekenhuis noemt het voorbeeld van een vrijdag opgenomen patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen “na alle commotie in de pers”. “We hoorden de enorme spijt in zijn stem en zagen de wanhoop in zijn ogen. Het virus had hem geveld en dit had wellicht niet gehoeven.”

Op de longscan die het ziekenhuis met instemming van de patiënt heeft gedeeld, is de schade aan de longen te zien. “Je hoeft geen longarts te zijn om de verwoestingen te herkennen”, staat in de brief.

Het ziekenhuis heeft “met verbijstering kennisgenomen van de politieke besluitvorming rond de vaccins van AstraZeneca en Janssen”, pleit voor vaccinatie op vrijwillige basis en overweegt maandag de AstraZeneca-vaccins in de koelkast aan het eigen personeel te geven. Hierover wordt waarschijnlijk zondag een knoop doorgehakt, aldus een woordvoerder die zegt te weten dat dit niet volgens de voorschriften is.

De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.


De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.

De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.

Foto: Zuyderland Ziekenhuis

Kamer wil keuzevrijheid

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat zestigminners kunnen kiezen om toch het AstraZeneca-vaccin te ontvangen, als later dit jaar alle zestigplussers de prik hebben gehad. Dat bleek donderdag in een debat met De Jonge. Het vaccin heeft in zeer zeldzame gevallen een ernstige bijwerking: trombose in combinatie met een klein aantal bloedplaatjes. Die bijwerking treft vooral jongere mensen, voornamelijk vrouwen.

Naar het vaccin van Janssen wordt momenteel onderzoek gedaan, omdat dezelfde zeldzame bijwerking daarbij ook is gemeld in enkele gevallen. Zolang dat onderzoek loopt, wordt er in Nederland niet met Janssen geprikt.


Continue Reading

Trending