Connect with us

Uncategorized

KNVB dolblij met fans in stadion bij Oranje: ‘Mooie opstap naar meer’ | NU

Published

on


Secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB is dolblij dat er volgende week zaterdag 5.000 toeschouwers aanwezig mogen zijn bij de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in Amsterdam tegen Letland. Het duel is dinsdag toegevoegd aan de reeks Fieldlab-evenementen.

“Voor ons is dit een geweldige kans om te bewijzen dat het veilig kan. Een mooi vervolg op de tests in Nijmegen en Almere. Ik hoop dat het binnen een minuut uitverkocht is. Het is een mooie opstap naar uitzicht op fans in de stadions tegen het einde van de competitie én bij de duels in Amsterdam voor het EK”, zegt De Jong, die verantwoordelijk is voor laatstgenoemde.

In Nijmegen bij NEC-De Graafschap (1.153) en in Almere bij Almere City-SC Cambuur (1.300) werden er vorige maand ook al proeven met supporters in stadions uitgevoerd. De toezegging voor Nederland-Letland komt wel in een fase dat de besmettingscijfers weer wat oplopen.

“Ik snap dat dit bij veel mensen oproept tot extra voorzichtigheid”, aldus De Jong. “Maar in zekere zin staan de ‘cijfers’ hier los van. Wat wij willen laten zien is dat ‘events’ op een verantwoorde en veilige manier kunnen worden gehouden. En we zijn er van overtuigd dat dit kan.”

“We werken met sneltesten, die komen uit de capaciteit van de overheid. Dat past in een breder plan. Ook Hugo de Jonge wil graag onderzoeken of dit allemaal kan om de eventindustrie tegemoet te komen. Daar maken wij ook deel van uit. We werken bij deze wedstrijd met sneltesten en zonder de 1,5 meter. Dit kan heel veel belangrijke informatie opleveren.”

Voor de appgebruikers: klik op de tweet om de videoboodschap van Frank de Boer af te spelen.

‘Accepteren altijd wat autoriteiten beslissen’

Het nieuws rond Nederland-Letland kwam op dezelfde dag dat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin riep dat een land alleen EK-duels mag organiseren als er publiek bij mag zijn. Voetballen in volledig lege stadions is volgens hem ondenkbaar.

“In onze laatste bijeenkomst heeft hij dat niet zo hard gezegd”, vertelt De Jong. “Maar natuurlijk hebben wij die ambitie ook. Vergeet bovendien niet dat die ambitie breed wordt gedeeld, ook door het ministerie van Sport en door de burgemeester van Amsterdam. Dat Nederland-Letland met fans wordt gespeeld is ook aan hen te danken.”

“Onze hypothese is altijd op drie punten gebaseerd geweest. De kwetsbaren zijn gevaccineerd, de druk op de zorg is sterk verminderd en er is een positief seizoenseffect. Als die hypothese uitkomt is het geen verkeerde gedachte publiek toe te laten.

“Maar laat één ding duidelijk zijn: aan het einde van de dag beslissen de autoriteiten wat wel en niet kan, ook als er geen Covid is. Dat accepteren wij altijd. Want wij zijn ook zuinig op onze bezoekers.”
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Jeffree Star samen met een vriend gewond geraakt bij auto-ongeluk | NU

Published

on

By


Make-upartiest en YouTuber Jeffree Star is vrijdag gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Star zat samen met een vriend in een auto die over de kop sloeg, wordt op zijn Twitter gemeld.

“Een paar uur geleden zijn Jeffree en Daniel (Lucas, red.) bij een ernstig auto-ongeluk drie keer over de kop gevlogen nadat ze over ijzel heen reden”, valt te lezen. “We zullen een update geven als de dokter meer informatie heeft. We zijn dankbaar dat ze allebei nog in leven zijn.”

Bij de post is een foto te zien waarop de twee in een ziekenhuis zijn. Star ligt op een bed met een brace om zijn hals. Het ongeluk vond plaats in Casper in de staat Wyoming, bevestigt de plaatselijke Highway Patrol.

De 35-jarige make-upartiest besloot vorig jaar van Californië naar Wyoming te verhuizen om daar aan zijn autobiografie te werken.
Continue Reading

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Trending