Connect with us

Uncategorized

Hoe India de grip op het coronavirus volledig verloor | NU

Published

on


Overvolle ziekenhuizen, een tekort aan zuurstof voor coronapatiënten en recordaantallen besmettingen en doden: India is de grip op het coronavirus kwijt. Hoe heeft het zover kunnen komen en is er ergens een sprankje hoop? NU.nl sprak twee betrokkenen.

Schokkende video’s van de volle ziekenhuizen gingen de afgelopen dagen de wereld over. Udaya Regmi van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halvemaanverenigingen (IFRC) in Zuid-Azië, heeft dit soort situaties met eigen ogen gezien.

“In New Delhi (de stad waar hij werkt, red.) zijn de ziekenhuizen vol en is er een tekort aan zuurstof voor coronapatiënten”, vertelt hij in gesprek met NU.nl. “Een groot vijfsterrenhotel wordt gebruikt om de mensen op te vangen, maar ook daar is onvoldoende plek. Zieken liggen verdeeld op de grond van de receptie en de lobby.”

De zware tweede golf in India leidt al dagen op rij tot wereldwijde dagrecords. Zondag werden bijna 350.000 nieuwe infecties gemeld. Daarnaast werden er die dag 2.767 coronadoden geregistreerd. Dat is het grootste aantal in India sinds het begin van de pandemie.

“Het is duidelijk dat veel mensen in India de maatregelen – zoals het dragen van een mondkapje – zat zijn”

Udaya Regmi, IFRC

Veel Indiërs zijn mondkapjes zat

Regmi wijt de huidige situatie voor een deel aan het gedrag van een deel van de bevolking. “Het is duidelijk dat veel mensen in India de maatregelen – zoals het dragen van een mondkapje – zat zijn”, stelt hij. “We zien in heel Zuid-Azië dat mensen zich minder aan de basismaatregelen houden, die juist levensreddend kunnen zijn.”

Ook de opkomst van de nieuwe mutatie die in India is opgedoken speelt volgens hem een grote rol. “Deze variant is zover we nu weten 65 procent besmettelijker dan de klassieke variant. Daarbij zien we ook dat jongere mensen, onder wie kinderen, sneller besmet raken”, aldus Regmi.

Volgens hem is zowel de bevolking als de regering door de besmettelijkheid van de variant overvallen. Critici stellen dat de autoriteiten zich onvoldoende hebben voorbereid op de tweede golf.

Wetenschappers waarschuwden voor tweede golf

“Ook hier is de coronamoeheid toegeslagen”, zo vertelt Marion Heinicke, die vijftien jaar geleden vanuit Nederland naar Bengaluru verhuisde, de op twee na grootste stad van het land. Daar zijn op het moment de meeste coronagevallen en gelden strenge maatregelen: de meeste winkels zijn dicht en er geldt een weekendlockdown.

“Wetenschappers waarschuwden al langer dat er een tweede, ernstige golf te verwachten was”, vertelt Heinicke. Desondanks werden er begin deze maand in een aantal deelstaten verkiezingen gehouden. “Duizenden mensen kwamen op toespraken af. Bij die bijeenkomsten werd geen afstand gehouden en werden geen mondkapjes gedragen, ook niet door politici.”

Daarnaast werden in de afgelopen maanden grote religieuze feesten georganiseerd. “Die werden, ondanks de maatregelen, vaak niet in kleine kring gevierd, maar zoals gebruikelijk met vrienden, familie, collega’s en buren.”

Heinicke denkt dat er slagen te maken zijn in de communicatie naar de bevolking. “Het is hier bijvoorbeeld volop zomer. Bij jullie gaat iedereen naar buiten en van de zon genieten, maar hier wordt het zo warm dat mensen naar binnen gaan en de airco en ventilator aanzetten met de deuren dicht. Dat terwijl het juist goed is om te ventileren – maar dat soort belangrijke informatie weten veel mensen niet.”

De coronacijfers in India (1,3 miljard inwoners, tachtig keer zo veel als Nederland)

 • In India zijn ongeveer zeventien miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld.
 • Meer dan 190.000 mensen overleden aan COVID-19, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Johns Hopkins University.
 • Experts verwachten dat het aantal besmettingen en doden in werkelijkheid een stuk hoger ligt.

Rode Kruis hoopt dat situatie binnenkort verbetert

Het Rode Kruis zet de komende tijd – naast het werk aan de frontlinie – extra veel in op voorlichting, zo laat Regmi weten. Goede voorlichting en recente stappen van de overheid geven hem de hoop dat de piek van de tweede golf niet lang meer duurt. Onder meer Nederland heeft toegezegd extra geld hiervoor vrij te maken.

“De overheid is begonnen met opschaling in ziekenhuizen en met de distributie van zuurstoftanks, die beschikbaar zijn door hulp van onder meer Duitsland en Singapore. Ik geloof dat in de komende dagen het zuurstoftekort wordt opgelost.”

Daarnaast lijkt de vaccinatiecampagne na enige terughoudendheid van de bevolking op gang te komen. “Door de ernst van de tweede golf staan mensen nu uren in de rij voor een vaccin.” Tot nu toe hebben bijna 117 miljoen Indiërs een eerste prik gehad, wat neerkomt op 8,6 procent van de inwoners.

De missie van het Rode Kruis is nog lang niet voorbij, benadrukt hij. “Niemand is veilig tot het grootste deel van de wereld is gevaccineerd.”

Indiërs staan massaal in de rij om ingeënt te worden.


Indiërs staan massaal in de rij om ingeënt te worden.

Indiërs staan massaal in de rij om ingeënt te worden.

Foto: Getty Images


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Selectie van serviceproviders: 5 bewezen tips om succes te verzekeren

Published

on

By

Heeft u de middelen om alle bedrijfssystemen adequaat te ondersteunen? Waarschijnlijk niet. Het is gewoon te duur voor de meeste MKB’s. Maar uw bedrijfssystemen zijn de hoeksteen van uw bedrijf. Ze moeten betrouwbaar, veilig en kosteneffectief zijn. En ze moeten elke dag op het hoogst mogelijke niveau presteren. Dit maakt het kiezen van een serviceprovider van het grootste belang bij het uitbesteden van services, vooral als u technische ondersteuning uitbesteedt of van plan bent helpdeskactiviteiten uit te besteden.

Er is geen vervanging voor het hebben van de juiste provider.

Maar de juiste kiezen is lastig. U wilt een provider die het werk kan doen en uw belang voor ogen heeft.

Dat is een hele opgave.

Onderstaande tips kunnen helpen. Ze besparen u tijd en geld bij het evalueren van providers. En ze helpen u te garanderen dat u een provider kiest die bij uw bedrijf past:

 1. Kies een serviceprovider

Zoek naar een dienstverlener die bewezen en deskundig is. Idealiter zouden ze uw producten, diensten, technologie, industrie, enzovoort moeten kennen.

En hoewel u niet van hen kunt verwachten dat ze de fijnere details van uw bedrijf kennen, moeten ze uw werkgebied volledig begrijpen.

 1. Definieer duidelijk uw vereisten

  Als u niet weet wat uw vereisten zijn, hoe kunt u dit dan aan uw provider vertellen? Beter nog, hoe kunnen ze hen ontmoeten?

Definieer de vereisten, pijnpunten en specifieke problemen die u wilt aanpakken. Geef ze vervolgens prioriteit en laat het uw provider weten.

 1. Ontwikkel realistische verwachtingen

  Veel klant/leverancier-relaties overstijgen de verwachtingen. Vaak zijn de verwachtingen van de klant gewoon te hooggespannen. Alleen omdat een provider goed is in wat hij doet, wil dat nog niet zeggen dat hij de maan kan leveren.

Vergeet niet dat het een partnerschap is. Bedrijven die ervoor kiezen om outsourcingpartners als een integraal onderdeel van het corporate team te zien, vergroten hun kansen op succes enorm.

Stel realistische verwachtingen om er het maximale uit te halen. Bied vervolgens maximale ondersteuning om de provider te helpen hieraan te voldoen.

 1. Kies capaciteit boven kosten

  Vergis je niet. Prijzen en ROI zijn van cruciaal belang. Maar u moet geen aanbieder kiezen omdat deze de goedkoopste is. Selecteer een beproefde leverancier met de ervaring en mogelijkheden om de klus als eerste te klaren.

Stel hiervoor vragen als:

Biedt u aanpasbare ondersteuningsplannen met een 24x7x365-helpdesk?
Wordt er wereldwijd ondersteuning geboden in meerdere talen?
Bieden uw ondersteuningsdiensten aangepaste plannen voor productupgrades?
Heb jij ervaring met organisaties van onze omvang?
Wie zijn uw strategische partners en waar bevinden ze zich?
Houd er ook rekening mee dat dingen verwarrend kunnen zijn als je te maken hebt met wereldwijde leveranciers die sterk verschillende prijsstructuren, bedrijfsculturen, enz. kunnen hebben.

Doe eerst je onderzoek. Kies dan een provider op basis van capaciteit en niet op kosten. Dat is wat slimme managers doen.

 1. Motiveer uw outsourcingpartner/serviceprovider

  Het motiveren van je provider staat voorop. Begin met hen te zien als werknemers die toevallig ergens anders wonen/werken. Behandel ze dan als interne medewerkers.

Luister en let op wat ze te zeggen hebben, geef ze verantwoordelijkheid, promoot hun successen en zorg ervoor dat ze weten dat je feedback op prijs stelt.

Kortom, behandel ze als gelijken. En communiceren, communiceren, communiceren.

Het vinden van de juiste dienstverlener is een uitdaging. Stel dus veel vragen en bekijk het trackrecord zorgvuldig.

Zoek vooral naar een dienstverlener die niet alleen binnen uw budget past, maar ook deskundig, bewezen en ervaren is in uw branche. Als je tijd wilt besparen en een professionele dienstverlener nodig hebt, bekijk dan de Loodgieter die je kunt krijgen.

Technische ondersteuning en helpdeskactiviteiten zijn essentiële bedrijfssystemen – te belangrijk om uit te besteden aan zomaar iemand. Zorg ervoor dat ze worden uitbesteed aan een capabele, bewezen serviceprovider.

Continue Reading

Uncategorized

Waarom de lunchroom op kantoor belangrijker?

Published

on

By

is dan de directiekamer Is het je ooit opgevallen hoe de keuken het sociale middelpunt van een huis is?

De keuken is waar het gezin, en vaak Wapenveld Its a place in the Netherlands bezoekers, de neiging hebben om samen te komen, en waar alle interactie plaatsvindt. Voorbij zijn de dagen dat keukens waren weggestopt en puur functioneel. Nu staan ​​ze vooraan en in het midden. Het hart van het huis. En vandaag gaan kantoorkeukens en lunchrooms dezelfde kant op. Waarom? Omdat er een goed begrepen verband is tussen informele interacties en innovatie. Dus als de keuken thuis de plek is waar alle interactie plaatsvindt, waarom probeert u dan niet hetzelfde op het werk te laten gebeuren? Volgens een artikel in The Harvard Business Review suggereren prestatiegegevens die zijn verzameld van duizenden werkruimten dat persoonlijke interacties de belangrijkste activiteit zijn in elke kantoorruimte. Deze toevallige ontmoetingen en ongeplande interacties verbeteren in feite de prestaties. Dus misschien is de eenvoudige lunchroom, perfect voor ongeplande ongeplande interacties, belangrijker dan de directiekamer? In het artikel van vandaag kijken we naar de top 5 redenen waarom lunchrooms belangrijk zijn en 5 must-have features voor jouw lunchroom.

5 redenen waarom lunchrooms belangrijk zijn

1. Stimuleer samenwerking De lunchroom is niet alleen een plek om je boterham te eten of de restjes van gisteravond op te warmen. Het is een plek voor toevallige ontmoetingen en on-the-fly discussies terwijl je eet. Het gaat om het maken van persoonlijke connecties en het aangaan van gesprekken die tot creatieve ideeën kunnen leiden. En dat is, zoals we al hebben besproken, goud.

2. Laat zien dat je medewerkers waardeert U hoeft niet de meest geavanceerde lunchroom ter wereld te hebben om uw medewerkers tevreden te houden en te laten zien dat ze gewaardeerd worden. Als u echter de moeite neemt om een ​​plek te creëren waar uw werknemers zich echt kunnen ontspannen en opfrissen, zullen ze u belonen met beter werk en meer voldoening.

3. Verhoog het moreel Net als de keuken thuis kan de lunchroom het hart van de ruimte worden. Hier vier je mijlpalen van het personeel en schreeuw je ochtendthee voor een goed stuk werk. Het moet een plek zijn met een goede vibe.

4. Verleng de werkdag Onvriendelijke (of niet-bestaande) keukens hebben het effect dat werknemers tijdens de maaltijd de voordeur uit worden geduwd. Door een voorziening te bieden die mensen graag gebruiken, zullen ze deze gebruiken, en hun collega’s ook. En wat gebeurt er dan? Casual werkbesprekingen en ideeën delen tijdens lunch- en pauzetijden.

5. Zorg voor meer alternatieve ruimte-opties Als je de lunchroom goed inricht, wordt deze voor meer dan alleen lunch gebruikt. Het kan een informele ruimte worden om samen te werken en te brainstormen; informele bijeenkomsten te houden; een ruimte waar mensen alleen kunnen gaan werken, of gewoon even weg kunnen van hun bureau. Deze ‘uitbraak’ is belangrijk voor productiviteit en welzijn.​

Continue Reading

Uncategorized

Are you looking for a buyer in Limburg?

Published

on

By

Ben jij op zoek naar een opkoper in Limburg? RED TRADE is dé opkoper in Nederland. Wij zijn een actieve speler in de markt van het opkopen van overproductie, assortiment wissels en restpartijen. Ook de aankoop van voorraden die zijn ontstaan uit faillissementen en/of tijdelijke liquiditeit problemen horen bij dit profiel.

Door ons grote netwerk van bedrijven, zowel handelend als producerend in merk- en merkloze artikelen, is het snel wisselende aanbod geschikt voor groothandels, e-commerce aanbieders, grote en kleine winkelbedrijven, marktkooplui, intermediairs en exporteurs.

Bij RED TRADE kunnen wij jou helpen met het opkopen van producten/artikelen. Bij het invullen van een RED TRADE waarde-bepaling-formulier nemen wij binnen 24 uur contact met jou op om het formulier te bespreken. Tijdens het gesprek doen we een aanbieding of komen we persoonlijk bij je langs.

Indien we een overeenkomst hebben betalen we binnen 24 uur. Dit is zeker prettig wanneer je in een situatie zit waarin u snel liquide middelen nodig heeft. Na de betaling ontzorgen wij de klant door de restanten op te halen en waar nodig is te demonteren. Daarnaast zorgen wij voor het proces rondom het project.

Continue Reading

Trending