Goedemiddag en welkom in dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Patrick Moeke en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Grand Prix van Bahrein. Veel plezier!

 • Verstappen tweede
 • Hamilton leidt

over 5 dagen

Nog 28 rondes – Verstappen heeft problemen met de achterkant van zijn auto. “In sommige bochten heb ik totaal geen grip.”

over 5 dagen

Nog 39 rondes – Pitstop Max Verstappen! De Nederlander komt met zeven seconden achterstand op Hamilton weer de baan op en geeft de leiding dus aan de Brit.

over 5 dagen

Nog 40 rondes – Bottas maakt zijn pitstop en komt achter Sergio Pérez, die al een vroege pitstop heeft gemaakt, weer de baan op. Verstappen is in de afgelopen ronde twee seconden langzamer dan Hamilton.

over 5 dagen

Nog 41 rondes – Hamilton is in de afgelopen ronde drie seconden sneller dan Verstappen.

over 5 dagen

Nog 41 rondes – Hamilton heeft nog maar twintig seconden achterstand op Verstappen. Als de Limburger nu een pitstop zou maken, zou hij waarschijnlijk achter Hamilton weer de baan op komen.

over 5 dagen

Nog 43 rondes – Verstappen heeft 22 seconden voorsprong op Hamilton. De Brit is op zijn nieuwe banden verreweg de snelste coureur op de baan.

over 5 dagen

Nog 44 rondes – Ook Hamilton maakt nu zijn pitstop! De Brit probeert een zogeheten undercut op Verstappen. Wanneer komt de Red Bull-coureur de pits in?

over 5 dagen

Nog 45 rondes – Fernando Alonso is de eerste coureur die een reguliere pitstop maakt. De Spanjaard wisselt naar de mediumband en valt terug naar de zeventiende plek.

over 5 dagen

Nog 46 rondes – Pérez verschalkt ook Ocon en klimt naar P12.

over 5 dagen

Nog 48 rondes – Leider Verstappen rijdt langzaam maar zeker weg bij Hamilton. De Nederlander heeft 1,8 seconden voorsprong op de zevenvoudig wereldkampioen.

over 5 dagen

Nog 49 rondes – Nadat Pérez stilviel in de opwarmronde is de Mexicaan nu bezig aan een inhaalrace. De Red Bull-coureur rijdt op de dertiende plek.

over 5 dagen

Nog 50 rondes – Snelste rondetijd Max Verstappen. Met 1.35,902 is de Red Bull-coureur twee tienden rapper dan Hamilton.

over 5 dagen

Nog 51 rondes – Bottas verschalkt Leclerc en klimt naar de derde plek. De stand:

 1. Verstappen
 2. Hamilton
 3. Bottas
 4. Leclerc
 5. Norris
 6. Ricciardo
 7. Alonso
 8. Stroll
 9. Sainz
 10. Giovinazzi

over 5 dagen

Nog 52 rondes – Verstappen is niet blij. “We hebben serieus een probleem, dus zorg dat jullie het vinden”, aldus de leidende Nederlander.

over 5 dagen

GROEN – De baan is vrijgegeven en de race wordt hervat.

over 5 dagen

Virtual safetycar – Gasly verliest zijn voorvleugel en zorgt ervoor dat er puin op de baan ligt. De virtuele safetycar neutraliseert de race.

over 5 dagen

HERSTART – Verstappen, Hamilton en Leclerc rijden drie dik naar de eerste bocht maar alle coureurs behouden hun posities! Verstappen blijft eerste, Hamilton tweede en Lecerc derde.

over 5 dagen

Nog 54 rondes – De safetycar komt aan het eind van deze ronde naar binnen.

over 5 dagen

Nog 54 rondes – Geen probleem Verstappen. “Alles is onder controle”, zegt Red Bull tegen de Nederlander.

over 5 dagen

Nog 54 rondes – Probleem bij Verstappen? De Nederlander meldt dat hij wat raars bij zijn gaspedaal voelt?

over 5 dagen

SAFETYCAR – De safetycar neutraliseert de wedstrijd. Mazepin is van de baan geschoten en ziet zijn eerste Grand Prix ten einde komen.

over 5 dagen

START – Er schiet een Haas van de baan! Is dat meteen een safetycar? Verstappen behoudt de leiding, Hamilton blijft tweede en Charles Leclerc pakt ten koste van Bottas de derde plek.

over 5 dagen

START – Verstappen behoudt de leiding!

over 5 dagen

Opwarmronde – Pérez heeft zijn auto weer aan de praat gekregen en zal starten uit de pits. Op naar de herkansing. De auto’s rollen de grid op.

over 5 dagen

Opwarmronde – Gelukje voor Sergio Pérez! De auto van de Mexicaan loopt weer en hij draait zijn Red Bull de pits in. Er komt een extra opwarmronde.

over 5 dagen

OpwarmrondePérez valt stil! De motor van de Mexicaan is kapot. 

over 5 dagen

Opwarmronde – De auto’s rollen de grid op. De Grand Prix van Bahrein – met Max Verstappen op poleposition – gaat bijna beginnen.

over 5 dagen

Opwarmronde – De opwarmronde loopt in Bahrein! Alle coureurs komen van hun plaats.

over 5 dagen

Nog 1 min tot de opwarmronde – De motoren worden gestart en de monteurs lopen van de grid.

over 5 dagen

De helm gaat op. Nog tien minuten tot de opwarmronde.

over 5 dagen

Wie wint vanmiddag de Grand Prix van Bahrein?

over 5 dagen

Vorig jaar werd de Grand Prix van Bahrein opgeschrikt door een horrorcrash van Romain Grosjean. De Fransman liep brandwonden aan handen en voeten op nadat hij in de openingsronde met hoge snelheid tegen de vangrail klapte.

over 5 dagen

Pirelli voorspelt dat een tweestopper de snelste strategie gaat zijn vandaag. Max Verstappen begint net als de Mercedes-coureurs op de mediumband aan de race. Charles Leclerc (vierde) begint op zacht rubber.

over 5 dagen

Nog 40 min tot de start – De pitstraat is geopend! De coureurs begeven zich naar de startgrid.

over 5 dagen

Nog 45 min tot de start – Er is wat reuring in de pitbox van Sergio Pérez. Honda meldt dat het uit voorzorg twee motorcomponenten heeft vervangen. De teamgenoot van Max Verstappen begint de Grand Prix vanaf de elfde plek.

over 5 dagen

Vettel start door gridstraf achteraan
Sebastian Vettel krijgt een gridstraf van vijf plaatsen. De Duitser start daardoor helemaal achteraan in de Grand Prix van Bahrein bij zijn eerste race voor Aston Martin. Vettel had zich zaterdag slechts als achttiende gekwalificeerd. Door de gridstraf mogen ook Haas-coureurs Mick Schumacher en Nikita Mazepin voor de viervoudig wereldkampioen aan de race beginnen. Op zondagmiddag moest Vettel zich in Bahrein bij de stewards melden wegens een incident tijdens de kwalificatie. De wedstrijdleiding oordeelde dat de Aston Martin-coureur niet had afgeremd terwijl er met de gele vlag werd gezwaaid na een spin van Mazepin.