Connect with us

Uncategorized

Grol op drempel van vierde Spelen: ‘Ik laat nog steeds zien de beste te zijn’ | NU

Published

on


De Nederlandse judoka’s krijgen komend weekend op de EK een laatste kans zich te bewijzen voordat de selectiecommissie kiest wie naar de Olympische Spelen mogen. NU.nl blikt vooruit met de hoofdrolspelers, met dit keer deel 3: Henk Grol en Roy Meyer in de categorie vanaf 100 kilogram. “Mijn erelijst is honderd keer zo groot.”

Goed om te weten

  • Nederland mag per gewichtsklasse slechts één judoka naar de Olympische Spelen sturen.
  • Als twee of meer judoka’s in dezelfde klasse aan de kwalificatiecriteria voldoen, hakt de selectiecommissie een knoop door.
  • De EK in Lissabon (16-18 april) is het laatste olympische meetmoment na een cyclus van drie jaar.
  • Vijf Nederlandse judoka’s zijn al zeker van olympische deelname: Juul Franssen, Noël van ‘t End, Tornike Tsjakadoea, Frank de Wit en Michael Korrel.

Rivaliteit is meestal geen goede basis voor een vriendschap, maar bij de 36-jarige Grol en de 29-jarige Meyer is dat gerust een understatement te noemen. Kim Polling verduidelijkte de verstandhouding tussen de twee zwaargewichten indirect door op haar eigen situatie in te gaan. “Ik ben geen vriendinnen met Sanne van Dijke, maar onze rivaliteit is zeker niet zo erg als bij Henk en Roy.”

“Nu de Spelen naderen, merk je dat concurrerende judoka’s grilliger met elkaar omgaan”, onderstreept Meyer, die zijn rivaal Grol (onbewust of niet) vaak “de andere partij” noemt. “De spanningen lopen op. Als dit allemaal voorbij is, zul je zien dat iedereen weet wat ontspant en de sfeer beter wordt.”

De twee rivalen hadden lange tijd niets met elkaar te maken. Maar Grol besloot in 2017 – na onder meer twee olympische medailles (brons), drie zilveren WK-plakken en drie Europese titels – de categorie tot 100 kilogram voor het zwaargewicht te verruilen. Daar strijdt hij nu al drie jaar met Meyer om dat ene olympische ticket, al spreekt hij zelf liever niet van een strijd.

“Als ik hier niet had gestaan, hadden jullie het allemaal niet zo interessant gevonden”, denkt Grol, die in 2008 (brons), 2012 (brons) en 2016 (derde ronde) al meedeed aan de Spelen. “Wat ik in Nederland vaak voel, is dat mensen de gevestigde orde graag zien verliezen en Roy trekt zich daaraan op. Mijn erelijst is honderd keer zo groot. Ik denk dat mijn resultaten voor zich spreken.”

Henk Grol denkt dat hij zeker is van deelname aan de Olympische Spelen.


Henk Grol denkt dat hij zeker is van deelname aan de Olympische Spelen.

Henk Grol denkt dat hij zeker is van deelname aan de Olympische Spelen.

Foto: ANP

Meyer: ‘Ik moet het op de EK beter doen om naar Tokio te mogen’

Sinds het in mei 2018 gestarte kwalificatietraject presteert Grol inderdaad beter. De nummer zeven van de wereld won de prestigieuze Grand Slams in Osaka (2018) en Parijs (2020) en op de sterk bezette Masters in Doha eindigde hij begin dit jaar net als in 2019 met brons. Meyer won na zijn gouden plak op de Grand Slam in Abu Dhabi (oktober 2019) geen medaille meer, maar pakte eerder dat jaar wel WK-brons.

“Als ik aan buitenlandse judoka’s vraag hoe zij ernaar kijken, zeggen ze dat er niet valt te tornen aan de waarde van een WK-medaille. Maar ik weet niet hoe ze daar in Nederland naar kijken. Daar heb ik geen controle over”, zegt Meyer, die wel toegeeft dat Grol er op dit moment beter voor staat dan hij.

“Ik ben me ervan bewust dat ik het in Lissabon beter moet doen dan de andere partij om naar Tokio te mogen. Er zijn op de EK meerdere judoka’s aanwezig die op de Spelen kans maken op een medaille. Als ik er een aantal van die mannen kan verslaan en op het podium eindig, kan ik mezelf in de spiegel aankijken en zeggen dat ik alles heb gegeven.”

Roy Meyer pakte op de WK 2019 brons, maar schat de kansen van Henk Grol hoger in met het oog op Tokio.


Roy Meyer pakte op de WK 2019 brons, maar schat de kansen van Henk Grol hoger in met het oog op Tokio.

Roy Meyer pakte op de WK 2019 brons, maar schat de kansen van Henk Grol hoger in met het oog op Tokio.

Foto: ANP

Grol moet momenten kiezen om lichaam heel te houden

Bij Grol is het verhaal al jaren helder: de Spelen in Tokio moeten het sluitstuk van een rijke loopbaan worden. In de laatste maanden van zijn carrière merkt de geboren Veendammer dat zijn lichaam langer nodig heeft om te herstellen; zo liet hij de Grand Slam in Tel Aviv – het voorlaatste olympische meetmoment – in februari schieten.

“De bond kan wel toernooien aanwijzen, maar ik moet mijn eigen keuzes maken. Ik heb vaak genoeg laten zien heel goed te kunnen pieken als het moet. Zo stond ik bij de Masters op het podium en dat was het belangrijkste toernooi”, aldus Grol. “Het enige wat ik kan doen, is ervoor zorgen dat ik de beste ben en dat laat ik keer op keer zien.”

Vraag Grol wat hij dit weekend van zichzelf verwacht op zijn laatste EK, en de topsporter in hem komt direct naar boven. “Acht EK-medailles, hè”, doelt hij op zijn rijke erelijst. “Als ik meedoe, wil ik winnen. Maar voor mij draait het maar om één ding en dat zijn de Olympische Spelen. Ik wil daar de nummer één zijn.”

Eerder deze week verschenen artikelen over de concurrentiestrijd bij de andere judoka’s. Klik hier voor het verhaal over Kim Polling en Sanne van Dijke en hier om te lezen over de strijd tussen Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Tips voor het zoeken naar een baan die zo eenvoudig zijn dat mensen ze vergeten

Published

on

By

Maar tegelijkertijd is er zoveel beschikbaar (waarvan sommige volledig in tegenspraak zijn met andere adviezen die u zult vinden) dat het u gemakkelijk kan overweldigen. Wat in feite waarschijnlijk precies het tegenovergestelde resultaat is waarnaar u op zoek bent als u in de eerste plaats op zoek gaat naar echt nuttige raad.

Dus laten we dit doen: laten we het samenvatten tot een korte lijst met degelijke, tijdloze tips voor het zoeken naar een baan die u zullen helpen uw strategie te verfijnen, zodat u door het proces kunt zeilen (of op zijn minst een deel van de onnodige tijd en frustratie).

1. Maak van jezelf een voor de hand liggende pasvorm

Wanneer u solliciteert via een online sollicitatieproces, is het zeer waarschijnlijk dat uw cv eerst wordt gescreend door een sollicitantenvolgsysteem en vervolgens (ervan uitgaande dat u deze eerste stap maakt) naar menselijke oogbollen gaat. De eerste menselijke oogbollen die uw cv beoordelen, zijn vaak die van een HR-medewerker of recruiter op een lager niveau, die al dan niet alle nuances van de baan waarop u solliciteert, begrijpt.

Het betaamt je dus om het voor zowel de computer als de mens heel eenvoudig te maken om hun “Hier is wat we zoeken” snel te verbinden met je “Hier is wat je door onze deuren kunt lopen en bezorgen.”

2. Beperk jezelf niet tot online sollicitaties tijdens je zoektocht naar een baan

Wil je dat die zoektocht naar een baan lang duurt? Welnu, blijf dan uitsluitend vertrouwen op het indienen van online sollicitaties. Wil je deze stoute jongen versnellen? Stop niet als je eenmaal online hebt gesolliciteerd voor die functie. Begin met het vinden en vertederen van mensen die bij dat bedrijf werken. Plan informatieve interviews met potentiële collega’s. Benader een interne recruiter en stel een paar vragen. Ga op de radar van de mensen die van invloed kunnen zijn op het krijgen van een interview.

3. Onthoud dat je cv (en LinkedIn-profiel) geen tatoeage is

Ja, je nieuwe cv is prachtig. Je LinkedIn-profiel, adembenemend. Als ze je echter niet positioneren als een directe match voor een bepaalde rol waar je naar op zoek bent, wees dan niet bang om de formulering aan te passen, belangrijke termen om te wisselen en opsommingstekens in en uit te wisselen. Je cv is geen tatoeage, evenmin als je LinkedIn-profiel. Behandel ze als levende, ademende documenten tijdens je zoektocht naar een baan (en carrière).

4. Accepteer dat je nooit iemand zult vervelen om jou in dienst te nemen

Begrijp me niet verkeerd – je moet absoluut gepolijst, welbespraakt en professioneel overkomen tijdens je zoektocht naar een baan. Veel mensen vertalen dit echter in: Moet. Zijn. Saai. Ik stel voor dat je de renego gebruikt, dit is het beste voor het vinden van een baan.

Fout, fout, fout. Realiseer je dat maar weinig mensen worden aangenomen omdat ze perfecte witruimte op hun sollicitatiebrieven hadden, alle “juiste” interviewvragen uit het hoofd leerden of ongelooflijk veilige, veelvoorkomende bewoordingen (d.w.z. clichés) in hun cv’s gebruikten. Al deze correctheid zal ervoor zorgen dat je er geënsceneerd en niet-echt uitziet. Geef jezelf in plaats daarvan toestemming om zowel gepolijst als vertederend te zijn. Memorabele, sympathieke kandidaten zijn bijna altijd degenen die ver gaan.

Continue Reading

Uncategorized

Flange Guards – A Shield To Create A Risk-Free Environment

Published

on

By

A Flange Guard is a device, which is specially designed Stainless steel flange guards to protect the manpower and material from uncontrolled spray outs from a failing valve or pipe joint. These can be used in any piping system for controlling the leak and protecting the manpower and machinery from coming into chemical contact, which in result saves you from a huge loss of life, time and money as well. These safety shields are available in eight different styles and in six different materials so, one can buy as per the need of their application. It helps to eliminate the problem at the source and reduce the chances of any big loss, which in result reduce your maintenance cost.

No doubt, spray out can occur in any connection and therefore, these flange guards available in diverse sizes, diameters, and material to match different industry requirement. These are UV, Water, and Air and Temperature resistance and have the capability to withstand even with critical condition. Therefore, you can install it in the indoor as well as outdoor settings. These are installed around piping where most of these hazardous chemicals are present. These may generally prevent spray outs by interposing a barrier between the chemical flowing and external environment.

These may generally get manufactured with a special kind of material, which can easily tolerate exposure to temperature and pressures up to -70°F to +500°F. It is a one-piece design that comes with translucent material, which allows leak detection. This material allowed visual inspection of a flange, which helps to take necessary action for its avoidance timely. It mainly protects the bolts inside the flange and can be used over and over again even after dismantling. Therefore, it has a long working life, which helps it to perform its function wisely.

Along with this, it also stops the rust from developing on the joints, which makes it corrosion free. It has a PH indication patch which helps to identify leak to reduce its effects immediately. It gives you enough time to make proper repairs. In a nutshell, Flange Guards work as a safety shield for your workplace. It helps to maintain a risk-free production process by preventing from the sudden spray outs in the flange joints. Every chemical, petrochemical, food, cosmetic, pharmaceutical industry, where more than 100 hundred of chemicals used on different applications must install this product to maintain a risk-free environment. So, what are you waiting for? Install it now before it’s too late.

Continue Reading

Uncategorized

Tips voor het kiezen van de juiste scooter

Published

on

By

Scooters zijn in de loop van de tijd geëvolueerd, voornamelijk als gevolg van technologische vooruitgang. Het is algemeen bekend dat scooters er in de eerste plaats zijn voor kinderen om plezier te hebben in hun vrije tijd. Nou, scooters zijn er in verschillende maten voor volwassenen en kinderen. Ze hebben misschien hetzelfde uiterlijk, maar de functionaliteit is niet hetzelfde. Veel volwassenen kunnen scooters kopen om lange afstanden af ​​te leggen. Er zijn verschillende scooters waarvoor ze elektrische ventilatoren zijn. Sportscooters hebben enkele medische voordelen laten zien omdat ze dienen als een vorm van lichaamsbeweging. Bij het kopen van een scooter moet u echter rekening houden met een aantal leefstijlfactoren. Hier zijn vier tips voor het kiezen van de juiste scooter voor volwassenen:

# 1 platformhoogte

Bij het kopen van een scooter kun je verschillende merken tegenkomen die een andere vorm op het dek hebben, maar ook verschillende hoogtes. Dit is waar u uw voeten plaatst tijdens het rijden of de afstand tussen het oppervlak en de scooter. Voor een scooter voor volwassenen is het belangrijk dat u de afstand tot het oppervlak controleert, aangezien dit bepaalt hoe comfortabel uw rit zal zijn.

In de meeste gevallen wordt het aanbevolen om een ​​lager platform te nemen, omdat het comfortabel is om de scooter te duwen zonder noodzakelijkerwijs de knie te buigen. Op deze manier kunt u tijdens het rijden de stabiliteit op uw scooter behouden. U kunt ook overwegen om het materiaal te controleren dat is gebruikt om het platform te maken. Dit bepaalt de sterkte en duurzaamheid.

#2 beveiliging

Dit is een fundamenteel essentieel onderdeel om te overwegen bij het kiezen van een scooter voor een volwassene. Onderzoek is de beste manier om de informatie te verzamelen die nodig is om te bepalen of uw scooter veilig is. Remmen en lichten bepalen voor een groot deel hoe veilig je bent. snelle scootmobiel zijn ontworpen om snelheid te winnen, afhankelijk van de ondergrond en de hoeveelheid kracht die je uitoefent. Daarom zijn remmen essentieel om u te helpen de volledige controle over uw scooter te behouden en ongevallen te voorkomen. Verlichting is vooral nodig bij het rijden op donkere plaatsen.

#3 Wielmaat

Bij het kiezen van een scooter moet je in alle aspecten geïnteresseerd zijn. In dit geval bepaalt het wiel hoe snel en comfortabel uw scootmobiel zal zijn. Hoe groter het wiel, hoe sneller de scooter zal zijn. Verschillende scooters voor volwassenen hebben verschillende wielmaten en het gebruikte materiaal. Dit is afhankelijk van uw voorkeur en het merk. Dus als u een sportscooter koopt, kunt u overwegen om deze met een groter wiel te nemen. Het zachte rubber op je wiel zorgt ervoor dat je scooter meer grip heeft.

# 4 lagers

In het licht hiervan moet een scooter voor volwassenen vloeiend zijn om gemakkelijk te besturen te zijn. Dit maakt het voor u comfortabel om lange afstanden te reizen. De maat van uw lager bepaalt de vloeibaarheid van de scooter. Dit is iets waar je op moet letten voordat je een scooter koopt. Hoe lager de lagerclassificatie, hoe langzamer de scooter zal zijn. Dus als je een snelle scooter wilt, is het sterk aan te raden om hogere cijfers te halen. De maat van het wiel is in dit geval erg belangrijk. Als u eenmaal een klein wiel heeft, betekent dit dat uw scootmobiel lagere lagerclassificaties zal hebben.

Continue Reading

Trending