Connect with us

Uncategorized

Grol op drempel van vierde Spelen: ‘Ik laat nog steeds zien de beste te zijn’ | NU

Published

on


De Nederlandse judoka’s krijgen komend weekend op de EK een laatste kans zich te bewijzen voordat de selectiecommissie kiest wie naar de Olympische Spelen mogen. NU.nl blikt vooruit met de hoofdrolspelers, met dit keer deel 3: Henk Grol en Roy Meyer in de categorie vanaf 100 kilogram. “Mijn erelijst is honderd keer zo groot.”

Goed om te weten

  • Nederland mag per gewichtsklasse slechts één judoka naar de Olympische Spelen sturen.
  • Als twee of meer judoka’s in dezelfde klasse aan de kwalificatiecriteria voldoen, hakt de selectiecommissie een knoop door.
  • De EK in Lissabon (16-18 april) is het laatste olympische meetmoment na een cyclus van drie jaar.
  • Vijf Nederlandse judoka’s zijn al zeker van olympische deelname: Juul Franssen, Noël van ‘t End, Tornike Tsjakadoea, Frank de Wit en Michael Korrel.

Rivaliteit is meestal geen goede basis voor een vriendschap, maar bij de 36-jarige Grol en de 29-jarige Meyer is dat gerust een understatement te noemen. Kim Polling verduidelijkte de verstandhouding tussen de twee zwaargewichten indirect door op haar eigen situatie in te gaan. “Ik ben geen vriendinnen met Sanne van Dijke, maar onze rivaliteit is zeker niet zo erg als bij Henk en Roy.”

“Nu de Spelen naderen, merk je dat concurrerende judoka’s grilliger met elkaar omgaan”, onderstreept Meyer, die zijn rivaal Grol (onbewust of niet) vaak “de andere partij” noemt. “De spanningen lopen op. Als dit allemaal voorbij is, zul je zien dat iedereen weet wat ontspant en de sfeer beter wordt.”

De twee rivalen hadden lange tijd niets met elkaar te maken. Maar Grol besloot in 2017 – na onder meer twee olympische medailles (brons), drie zilveren WK-plakken en drie Europese titels – de categorie tot 100 kilogram voor het zwaargewicht te verruilen. Daar strijdt hij nu al drie jaar met Meyer om dat ene olympische ticket, al spreekt hij zelf liever niet van een strijd.

“Als ik hier niet had gestaan, hadden jullie het allemaal niet zo interessant gevonden”, denkt Grol, die in 2008 (brons), 2012 (brons) en 2016 (derde ronde) al meedeed aan de Spelen. “Wat ik in Nederland vaak voel, is dat mensen de gevestigde orde graag zien verliezen en Roy trekt zich daaraan op. Mijn erelijst is honderd keer zo groot. Ik denk dat mijn resultaten voor zich spreken.”

Henk Grol denkt dat hij zeker is van deelname aan de Olympische Spelen.


Henk Grol denkt dat hij zeker is van deelname aan de Olympische Spelen.

Henk Grol denkt dat hij zeker is van deelname aan de Olympische Spelen.

Foto: ANP

Meyer: ‘Ik moet het op de EK beter doen om naar Tokio te mogen’

Sinds het in mei 2018 gestarte kwalificatietraject presteert Grol inderdaad beter. De nummer zeven van de wereld won de prestigieuze Grand Slams in Osaka (2018) en Parijs (2020) en op de sterk bezette Masters in Doha eindigde hij begin dit jaar net als in 2019 met brons. Meyer won na zijn gouden plak op de Grand Slam in Abu Dhabi (oktober 2019) geen medaille meer, maar pakte eerder dat jaar wel WK-brons.

“Als ik aan buitenlandse judoka’s vraag hoe zij ernaar kijken, zeggen ze dat er niet valt te tornen aan de waarde van een WK-medaille. Maar ik weet niet hoe ze daar in Nederland naar kijken. Daar heb ik geen controle over”, zegt Meyer, die wel toegeeft dat Grol er op dit moment beter voor staat dan hij.

“Ik ben me ervan bewust dat ik het in Lissabon beter moet doen dan de andere partij om naar Tokio te mogen. Er zijn op de EK meerdere judoka’s aanwezig die op de Spelen kans maken op een medaille. Als ik er een aantal van die mannen kan verslaan en op het podium eindig, kan ik mezelf in de spiegel aankijken en zeggen dat ik alles heb gegeven.”

Roy Meyer pakte op de WK 2019 brons, maar schat de kansen van Henk Grol hoger in met het oog op Tokio.


Roy Meyer pakte op de WK 2019 brons, maar schat de kansen van Henk Grol hoger in met het oog op Tokio.

Roy Meyer pakte op de WK 2019 brons, maar schat de kansen van Henk Grol hoger in met het oog op Tokio.

Foto: ANP

Grol moet momenten kiezen om lichaam heel te houden

Bij Grol is het verhaal al jaren helder: de Spelen in Tokio moeten het sluitstuk van een rijke loopbaan worden. In de laatste maanden van zijn carrière merkt de geboren Veendammer dat zijn lichaam langer nodig heeft om te herstellen; zo liet hij de Grand Slam in Tel Aviv – het voorlaatste olympische meetmoment – in februari schieten.

“De bond kan wel toernooien aanwijzen, maar ik moet mijn eigen keuzes maken. Ik heb vaak genoeg laten zien heel goed te kunnen pieken als het moet. Zo stond ik bij de Masters op het podium en dat was het belangrijkste toernooi”, aldus Grol. “Het enige wat ik kan doen, is ervoor zorgen dat ik de beste ben en dat laat ik keer op keer zien.”

Vraag Grol wat hij dit weekend van zichzelf verwacht op zijn laatste EK, en de topsporter in hem komt direct naar boven. “Acht EK-medailles, hè”, doelt hij op zijn rijke erelijst. “Als ik meedoe, wil ik winnen. Maar voor mij draait het maar om één ding en dat zijn de Olympische Spelen. Ik wil daar de nummer één zijn.”

Eerder deze week verschenen artikelen over de concurrentiestrijd bij de andere judoka’s. Klik hier voor het verhaal over Kim Polling en Sanne van Dijke en hier om te lezen over de strijd tussen Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending