Connect with us

Uncategorized

Goede ventilatie in stadions beperkt verspreiding aerosolen | NU

Published

onNiet de spreiding van publiek over de tribunes, maar ventilatie biedt de beste bescherming tegen verspreiding van aerosolen. Dat is een van de eerste voorzichtige conclusies na maanden van onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven in de Johan Cruijff ArenA.

Niet de spreiding van publiek over de tribunes, maar ventilatie biedt de beste bescherming tegen verspreiding van aerosolen. Dat is een van de eerste voorzichtige conclusies na maanden van onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven in de Johan Cruijff ArenA.

De TU Eindhoven rondde zaterdag met de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Letland (2-0) een maandenlang onderzoek naar de verspreiding van aerosolen in het stadion af. Tijdens dat duel maten zij in één vak hoe aerosolen zich verspreidden bij Oranje-supporters die op de ‘oude manier’ een voetbalwedstrijd bekeken: “zonder mondkapje, luid zingend en schreeuwend en met veel bier”, aldus hoofdonderzoeker Bert Blocken.

“Dat heeft hele goede data opgeleverd die ongetwijfeld van waarde zijn bij de voorbereiding op het EK. Er kan in ieder geval niet worden gezegd dat Nederland niet haar best heeft gedaan om supporters in een stadion te krijgen in de zomer. Er is aangetoond dat het kan. Nu is het een zaak van overheden.”

De KNVB moet op 7 april een plan indienen bij de UEFA voor wedstrijden met publiek in de Johan Cruijff ArenA. De Europese bond beslist vervolgens op 20 april in welke van de beoogde twaalf gaststeden het EK van komende zomer gespeeld kan worden.

Onderzoek TU Eindhoven begon in december

Met ruim driehonderd meetsensoren op de tribune hield het onderzoeksteam van de TU Eindhoven sinds december vorig jaar het aantal en de grootte van aerosolen in de gaten. Blocken benadrukt dat het om voorlopige resultaten gaat, de uitgebreide analyse van de data volgt nog.

“Maar het lijkt erop dat het weer de grootste invloed heeft op de verspreiding van de aerosolen. Hoewel de ArenA relatief goed gesloten is, dankzij het dak en beperkte openingen in de hoeken van het stadion. De impact van de windkracht en -richting heeft mij eerlijk gezegd verbaasd.”

Dat betekent praktisch gezien dat aerosolen weggevoerd worden met de wind en daardoor minder snel worden opgepikt door mensen. Bij gebrek aan wind blijven kleine vochtdruppeltjes juist hangen, wat de kans op besmettingen vergroot.

Met beperkte maatregelen zijn aerosolen in stadions te beheersen

“Met beperkte maatregelen kun je de ventilatie in stadions verbeteren”, stelt Blocken. “Dat biedt mogelijkheden voor stadions wereldwijd om in de toekomst niet volledig op slot te hoeven bij een nieuwe virusuitbraak.”

De invloed van het weer op de verspreiding van aerosolen is volgens Blocken groter dan het verdelen van toeschouwers in het stadion of de aanwezigheid van zogenoemde ‘superverspreiders’, mensen die significant meer druppeltjes uitstoten dan gemiddeld.

“Aan de ene kant is dat een probleem, want het weer is oncontroleerbaar. Zelfs in de ArenA. Maar aan de andere kant is het ook een kans, want nu kun je op basis van een goede weersvoorspelling inschatten wat de concentratie aerosolen bij een wedstrijd zal zijn.”


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending