Connect with us

Uncategorized

Getest: Dit is de beste zware accuboormachine | NU

Published

on


Wat is de beste zware accuboormachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? NU.nl en de Consumentenbond geven antwoord.

Accuboormachines kunnen in lichte en zware modellen worden verdeeld. De termen licht en zwaar slaan zowel op het gewicht als op de kracht van de boormachine. De kracht wordt aangegeven in voltage: licht is 10,8 of 12 volt en zwaar is 14,4 of 18 volt (of meer). Je kunt met accuboormachines zowel schroeven als boren.

Wil je met de boormachine zoveel mogelijk kunnen doen? Dan is een zware accuboormachine een aanrader. Als je alleen wil schroeven en licht boren, bijvoorbeeld in zacht hout, dan volstaat een licht model.

De Consumentenbond test accuboormachines op onder meer schroeven, boren, prestaties van de accu en gebruiksgemak. Er zijn in totaal 36 boormachines getest die goed verkrijgbaar zijn.

Binnen de categorie zware accuboormachines is een boormachine van Parkside de Beste uit de Test. Deze boormachine is ook erg gunstig geprijsd en daarmee tegelijk ook de Beste Koop. Een goed maar wel iets prijziger alternatief is een boormachine van DeWalt.


Beste uit de Test en Beste Koop: Parkside Performance PABSP 20-Li B2

De Parkside is een boormachine van de Lidl die erg goed scoort. Dit model is een stuk goedkoper dan veel concurrenten. Je krijgt dus veel waar voor je geld.

Helaas krijg je maar één accu meegeleverd. Maar extra accu’s kun je er los bijkopen voor 19 euro per stuk. Ook is de boormachine zonder accu te koop voor 65 euro.

Hij heeft twee versnellingen. De motor is een zogenaamde koolborstelloze motor (brushless motor). Dit type motor zou langer moeten meegaan.

De Parkside scoort op alle onderdelen goed. Hij is krachtig, degelijk en veilig. Ook de accu is erg goed en laadt snel op (42 minuten).

Let op: deze boormachine is deel van de (zwarte) Parkside Performance-lijn. Hij is wat duurder dan de normale (groene) Parkside-modellen. De resultaten van dit model zeggen dus niet per se iets over al het gereedschap van de Lidl.


Alternatief: DeWalt DCD791D2

De DeWalt is een boormachine die al wat langer op de markt is. Maar hij wint het nog steeds van veel concurrenten.

Hij is een stuk duurder in aanschaf dan de Parkside. Maar als je veel klust en andere machines van DeWalt hebt, kan het handig zijn. Je kunt dan gemakkelijk accu’s uitwisselen.

Net als de Parkside heeft de DeWalt twee versnellingen en een koolborstelloze motor.

Waar hij vooral in uitblinkt, is het gebruiksgemak. Het is een zeer degelijke machine die goed door alle veiligheidstests komt.

Ook de accu en de lader zijn goed. De accu laadt snel op (49 minuten). De DeWalt wordt standaard geleverd met twee accu’s, dus je kunt makkelijk wisselen als een van de accu’s leeg is.

Verantwoording

In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van NU.nl en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Worstelende Limburgse ziekenhuizen willen AstraZeneca-prikstop negeren | NU

Published

on

By


Het Limburgse ziekenhuis Zuyderland, met vestigingen in Geleen en Heerlen, overweegt om komende maandag een paar honderd vaccins van AstraZeneca aan te bieden aan eigen medewerkers en dokters, ook als zij onder de 60 jaar zijn. Dit gaat in tegen het besluit van het ministerie van Volksgezondheid om het vaccin wegens een zeldzame, ernstige bijwerking alleen nog maar aan mensen van 60 tot en met 64 jaar te geven.

In een open brief spreken medisch specialisten en het bestuur van het ziekenhuis zich uit tegen die beslissing. “Beste minister, wij kunnen niet langer wachten. Geen dag langer. Onze ic’s liggen vol met dertigers, veertigers en vijftigers. Door ziekteverzuim en uitputting krijgen we de planning niet meer rond.”

“Medewerkers stellen de terechte vraag waarom zij zorg moeten blijven leveren zonder adequate bescherming, en dat terwijl de vaccins liggen te wachten in de koelkast”, vervolgen ze in de brief aan demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, leden van de Gezondheidsraad en het RIVM.

In de brief wordt opgeroepen met het ‘zwabberbeleid’ te stoppen. “Wilt u alstublieft stoppen met dralen en onrust zaaien, met insinueren dat u veiligheid biedt door alles eerst goed uit te laten zoeken? De cijfers die de voordelen van massavaccinatie aantonen zijn overweldigend. Ze liegen echt niet. Laten we dan landelijk de maximale vaart erin brengen!”

Ziekenhuis pleit voor vaccinatie op vrijwillige basis

Het ziekenhuis noemt het voorbeeld van een vrijdag opgenomen patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen “na alle commotie in de pers”. “We hoorden de enorme spijt in zijn stem en zagen de wanhoop in zijn ogen. Het virus had hem geveld en dit had wellicht niet gehoeven.”

Op de longscan die het ziekenhuis met instemming van de patiënt heeft gedeeld, is de schade aan de longen te zien. “Je hoeft geen longarts te zijn om de verwoestingen te herkennen”, staat in de brief.

Het ziekenhuis heeft “met verbijstering kennisgenomen van de politieke besluitvorming rond de vaccins van AstraZeneca en Janssen”, pleit voor vaccinatie op vrijwillige basis en overweegt maandag de AstraZeneca-vaccins in de koelkast aan het eigen personeel te geven. Hierover wordt waarschijnlijk zondag een knoop doorgehakt, aldus een woordvoerder die zegt te weten dat dit niet volgens de voorschriften is.

De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.


De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.

De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.

Foto: Zuyderland Ziekenhuis

Kamer wil keuzevrijheid

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat zestigminners kunnen kiezen om toch het AstraZeneca-vaccin te ontvangen, als later dit jaar alle zestigplussers de prik hebben gehad. Dat bleek donderdag in een debat met De Jonge. Het vaccin heeft in zeer zeldzame gevallen een ernstige bijwerking: trombose in combinatie met een klein aantal bloedplaatjes. Die bijwerking treft vooral jongere mensen, voornamelijk vrouwen.

Naar het vaccin van Janssen wordt momenteel onderzoek gedaan, omdat dezelfde zeldzame bijwerking daarbij ook is gemeld in enkele gevallen. Zolang dat onderzoek loopt, wordt er in Nederland niet met Janssen geprikt.


Continue Reading

Uncategorized

BN’ers krijgen make-over tot dragqueen in eenmalige spelshow Carlo Boszhard | NU

Published

on

ByIn het nieuwe spelprogramma Make Up Your Mind worden zeven bekende Nederlandse mannen omgetoverd tot dragqueen. Een panel onder leiding van Carlo Boszhard moet raden welke mannen er schuilgaan achter de alter ego’s, meldt RTL in een persbericht.

Teamcaptains Fred van Leer en Nikkie de Jager strijden tegen elkaar om zoveel mogelijk BN’ers te raden. Daarbij worden ze ondersteund door Edsilia Rombley en Ruben Nicolai.

De zeven dragqueens moeten na een intensieve training onder meer laten zien hoe ze over een catwalk kunnen lopen en kunnen playbacken om zo indruk te maken op de vakjury.

De vakjury, bestaande uit professionele dragqueens onder leiding van Drag Race Holland-winnares Envy Peru, zal per ronde iemand naar huis sturen. Het panel krijgt voor de kandidaat vertrekt de kans om te raden wie het is.

Make Up Your Mind is zaterdag 15 mei eenmalig om 21.30 uur op RTL 4 te zien.


Continue Reading

Uncategorized

Onafhankelijke toezichtraad Facebook stelt oordeel over schorsing Trump uit | NU

Published

on

ByDe onafhankelijke toezichtraad van Facebook stelt zijn oordeel over het geschorste account van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump uit. Dat meldt de raad vrijdag op Twitter. Het account van Trump is op dit moment geblokkeerd op Instagram en Facebook.

Trump werd begin januari geschorst omdat hij volgens Facebook opriep “tot een gewelddadige opstand tegen een democratisch verkozen regering”. Dat gebeurde nadat het Amerikaanse Capitool op 6 januari werd bestormd.

Het pas opgerichte Facebook Oversight Board beoordeelt of berichten en accounts op Facebook terecht verwijderd zijn. Beslissingen van de raad kunnen door niemand worden teruggedraaid. Trump werd op 6 januari geschorst en op 21 januari bleek dat de toezichtraad zich erover zou buigen. Normaal heeft de raad daar zo’n negentig dagen voor nodig, wat betekent dat volgende week een uitspraak zou worden gedaan.

Maar het gaat langer duren, schrijft het Oversight Board. De uitspraak volgt “over enkele weken”, al is een specifieke datum niet bekendgemaakt. Het uitstel komt omdat de raad ruim negenduizend ingestuurde berichten heeft ontvangen. Iedereen die wilde, kon een bericht insturen om zijn mening kenbaar te maken.

Uiteindelijk kan het Oversight Board beslissen of de schorsing teruggedraaid of gehandhaafd moet worden. Eind januari kondigde de raad aan “een grondig en onafhankelijk onderzoek” te starten naar de schorsing.

Trump werd in januari op meerdere platforms verbannen. Zo is zijn account op Twitter permanent gesloten en besloot YouTube dat Trump voorlopig geen nieuwe video’s meer kon plaatsen.
Continue Reading

Trending