Connect with us

Uncategorized

Gemeente Amsterdam zet nieuwe bouwplannen Zuidoost tijdelijk stop | NU

Published

onDe gemeente Amsterdam voert een bouwstop in voor twee belangrijke gebieden in het stadsdeel Zuidoost. Het gaat om de gebieden Amstel III en Arenapoort. De lopende projecten gaan nog wel door, maar acht nieuwe bouwinitiatieven waaronder het Hondsrugpark worden tot 2022 tijdelijk stopgezet.

In een brief aan de gemeenteraad uit Niels Marijnissen van Stichting Hondsrugpark zijn zorgen over de bouwstop. “Vaak betekent dit dat weer langjarige huurcontracten worden afgesloten in bestaande kantoorpanden die anders gesloopt worden voor de nieuwbouwplannen. Het tekort aan woningen zal verder oplopen.” De projectontwikkelaars vrezen dat de gebiedsontwikkeling zo in gevaar komt.

Maar volgens wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ordening) loopt de woningbouw en de ontwikkeling van het gebied in Zuidoost geen gevaar. Van Doorninck spreekt uitsluitend over een bezuiniging op het ambtelijk projectteam, dat met projectontwikkelaars praat over nieuwe bouwplannen. “Daar is nu helaas geen budget voor”, staat in een brief naar de projectontwikkelaars. Vorig jaar bleek al dat de gemeente door de coronacrisis zeker 280 miljoen euro aan inkomsten misloopt.

“We kennen op dit moment een enorme bouwactiviteit en daar gaat niks vanaf. We gaan wel onze proceskosten naar beneden brengen. Wat je ziet is bij deze enorme bouwproductie, dat de proceskosten ook enorm zijn. Je bent dan geneigd om iedereen die zich aandient met een bouwinitiatief, om die te gaan helpen. Maar we kunnen niet alle initiatieven tegelijk oppakken. De woningbouw in Zuidoost loopt geen vertraging op.”

In Zuidoost worden dit jaar 2.500 woningen gebouwd en volgend jaar nog eens 2.000 woningen. Er lopen op dit moment 150 bouwprojecten in Amsterdam. Van Doorninck zegt zich gewoon aan de afspraak te houden voor de bouw van 7500 woningen per jaar.

Woensdag wordt de kwestie in de commissie Ruimtelijke Ordening besproken.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Jeffree Star samen met een vriend gewond geraakt bij auto-ongeluk | NU

Published

on

By


Make-upartiest en YouTuber Jeffree Star is vrijdag gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Star zat samen met een vriend in een auto die over de kop sloeg, wordt op zijn Twitter gemeld.

“Een paar uur geleden zijn Jeffree en Daniel (Lucas, red.) bij een ernstig auto-ongeluk drie keer over de kop gevlogen nadat ze over ijzel heen reden”, valt te lezen. “We zullen een update geven als de dokter meer informatie heeft. We zijn dankbaar dat ze allebei nog in leven zijn.”

Bij de post is een foto te zien waarop de twee in een ziekenhuis zijn. Star ligt op een bed met een brace om zijn hals. Het ongeluk vond plaats in Casper in de staat Wyoming, bevestigt de plaatselijke Highway Patrol.

De 35-jarige make-upartiest besloot vorig jaar van Californië naar Wyoming te verhuizen om daar aan zijn autobiografie te werken.
Continue Reading

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Trending