Connect with us

Media en Cultuur

Geboden voor ouderlijke fitness ouder dan 40 jaar

Published

on

Er was eens een badass. Ik rende een mijl in minder dan zes minuten. Meer dan 300 op de bank. Hij deed mee aan kickboksen en jiujitsu en won. Het was hoge snelheid, lage weerstand en aerodynamisch efficiënt. Maar dat was een keer.

Ouder zijn veranderde dat allemaal. Meer handen op mijn tijd liet minder tijd over voor de sportschool. Een lichaam van in de veertig bouwt geen spieren op of verbrandt geen vet zoals twee decennia geleden. Mijn gewrichten doen meer pijn. Alles duurt langer om te herstellen.

Maar dat is geen reden om fitness op te geven. Studie na studie Bron na studie toont aan dat ons lichaam zich in een “use it or loose it”-situatie bevindt. Hoe langer we actief blijven, hoe langer we actief kunnen blijven.

In de trant van “Ik maak fouten, zodat jij dat niet hoeft te doen”, zijn hier 10 fitnessgeboden voor mannen die de middelbare leeftijd bereiken. Als je ze volgt, zal je lichaam je tot ver in je pensioen bedanken.

1. Je slaat de warming-up niet over

Naarmate we ouder worden, worden onze spieren en pezen minder flexibel en meer vatbaar voor blessures. Een stevige warming-up van 10-15 minuten van lichte beweging (niet statisch rekken, dat in feite schade kan veroorzaken als het koud wordt gedaan) helpt die onvermijdelijke waarheid tegen te gaan. Het is tijd om een ​​warming-up niet te zien als iets dat je voor de training doet, maar als het eerste deel van de training.

2. Je zult het niet te druk hebben

Middelbare leeftijd is een veeleisende tijd. Kinderen, een echtgenoot, een baan, je gemeenschap en misschien een minuutje voor een hobby spannen samen om te weinig uren van de dag over te laten om te sporten. Maar je moet het waarmaken. Hier zijn een paar solide opties:

Oefen ‘s morgens vroeg, voordat er dingen misgaan in uw dag die uw trainingstijd kunnen beïnvloeden.

Maak lichaamsbeweging een noodzakelijk onderdeel van uw dagelijkse routine. Fietsen naar het werk bijvoorbeeld.

Oefen met je gezin (ik doe aan jiu-jitsu met mijn zoon) om quality time te combineren met lichaamsbeweging.

Vind een sparringpartner om je te laten zien, zelfs als het moeilijk is.

3. Je focust op flexibiliteit

Flexibele spieren en sterke gewrichten voorkomen dat u een lateraal letsel oploopt waarvan u mogelijk niet volledig herstelt. De beste manier om hiervoor te zorgen, is door aan het einde van uw training een afkoelroutine van 10 tot 20 minuten te ontwikkelen. Rekken terwijl de spieren warm zijn, is een multiplier van de flexibiliteitskracht. Profiteer daarvan.

4. Je zult het niet negeren

Twee voordelen van een oudere volwassene zijn (vaak) een goede ziektekostenverzekering te hebben en oud genoeg te zijn voor uw arts om naar u te luisteren. Als je pijn voelt, laat het dan nakijken. De dagen van “loop naar het einde” of “geen pijn, geen winst” zijn allang voorbij, heren. In plaats daarvan is de pijn een waarschuwing die we op het punt staan ​​te breken.

5. Je zult je trainingen veranderen

Die gekke mannelijke trainingen van onze jaren ’20 zijn niet langer goed. Hoogtepunten van één rep, rondes naar rechts, het optillen van tractorbanden zoals Rocky vallen nog steeds binnen onze mogelijkheden, maar we betalen ervoor met pijn en verwondingen.

6. Je zult het niet proberen

Wat je oefening ook is, het zal gebeuren. Sommige twintigers die bijna net zo goed zijn als jij, zitten in de klas, op de sportschool of in de volgende baan. Je zult overweldigd worden door de drang om te laten zien dat je het nog steeds hebt. En je zou zelfs kunnen winnen.

Maar het vergroot exponentieel je kansen om jezelf te verwonden als je dat doet. Zelfs als je er schoon uitkomt, zullen je spieren tot een week later pijnlijk en vermoeid zijn, waardoor je volgende workouts niet zo goed kunnen zijn.

7. Je laat de concurrentie achter je

Vriendschappelijke wedstrijden zijn prima, maar weersta de drang om deel te nemen aan serieuze atletiekwedstrijden. Het is gewoon vragen om een ​​blessure.

Dit commando is een uitvloeisel van het commando er direct boven, omdat de concurrentie je dwingt om het te proberen. Zelfs als je in een “master league” of een vergelijkbare divisie zit, zul je nog steeds gedreven zijn om je lichaam dingen te laten doen die het niet zou moeten doen. Als je moet concurreren, zoek dan naar sporten met een lagere impact, zoals curling en leuk racen.

8. Je luistert niet naar “Glory Days” van Bruce Springsteen.

Je weet wat ik bedoel. Luister zoveel je wilt, maar herinner je niet te veel van de atleet die je vroeger was.

In het beste geval breng je een tijdje licht depressief door over hoe je lichaam al over zijn hoogtepunt heen is. Het ergste scenario is dat de gedachten ertoe leiden dat je een extra bord op de bar legt en jezelf pijn doet. Maar je moet het waarmaken. Hier zijn een paar solide opties

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending