Connect with us

Uncategorized

Flick geniet ondanks eerste thuisverlies sinds 2019 van ‘indrukwekkend’ Bayern | NU

Published

onBayern München raakt niet in paniek van de dure nederlaag van woensdagavond in de kwartfinales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain (2-3). ‘Der Rekordmeister’ verloor voor het eerst sinds november 2019 op eigen bodem en staat op de rand van uitschakeling in het miljoenenbal, maar trainer Hansi Flick ziet nog perspectief.

“Natuurlijk hebben we veel te weinig gescoord als je ziet hoeveel kansen we kregen, maar de manier waarop we speelden was indrukwekkend. Ook wat betreft de mentaliteit kan ik alleen maar lovende woorden spreken over mijn team”, zei een strijdbare Flick na het duel in de Allianz Arena.

Bayern wist liefst 31 schoten te lossen in München, maar slechts 2 daarvan resulteerden in een treffer via Eric Maxim Choupo-Moting (1-2) en Thomas Müller (2-2). Uitblinker Kylian Mbappé, die na drie minuten al voor de 0-1 zorgde, bezorgde Paris Saint-Germain in de 68e minuut de overwinning.

De laatste ploeg die in de reguliere speeltijd van een Champions League-wedstrijd meer dan dertig schoten noteerde en tóch verloor, was Galatasaray op 9 december 2014 in de thuiswedstrijd tegen Arsenal (1-4).

“We waren misschien niet erg efficiënt en we hebben onnodige fouten gemaakt die veel pijn doen. Maar ik heb mijn spelers direct na de wedstrijd gezegd dat we dit in de return nog om kunnen draaien. Deze nederlaag verandert niks aan onze ambities”, aldus Flick.

Müller: ‘Het had ook 5-3 of 6-3 kunnen worden’

Bayern staat niet alleen op de rand van uitschakeling, maar zag ook een fraaie reeks ten einde komen tegen PSG: na negentien ongeslagen wedstrijden verloren de Duitsers weer eens een Champions League-duel. De laatste keer was op 13 maart 2019 in de thuiswedstrijd tegen Liverpool (1-3) in de achtste finales.

Het was bovendien pas de tweede keer dat Bayern een thuiswedstrijd onder leiding van Flick verloor. De laatste keer was op 30 november 2019 tegen het Bayer Leverkusen van toenmalig trainer Peter Bosz en dat was tevens de laatste keer dat Bayern op eigen bodem een nederlaag leed, na 32 ongeslagen duels op rij.

“Maar als de wedstrijd in 5-3 of 6-3 was geëindigd, had je niemand horen klagen”, baalde doelpuntenmaker Müller. “We hebben onszelf in de voet geschoten. Als we ons gebruikelijke killerinstinct hadden laten zien, zag alles er nu heel anders uit. We zijn er nog steeds van overtuigd dat we door kunnen gaan.”

De return tussen Bayern München en Paris Saint-Germain staat komende dinsdag op het programma in Parijs. De twee topclubs stonden vorig seizoen nog samen in de finale van de Champions League en toen zegevierde Bayern met 1-0 door een treffer van Kingsley Coman.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Nomadland grote winnaar van Britse BAFTA Awards | NU

Published

on

ByNomadland is de grote winnaar geworden tijdens de 74e uitreiking van de BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen. Het drama won zondag vier prijzen waaronder die van beste film en beste regie (Chloé Zhao). Hoofdrolspeelster Frances McDormand werd uitgeroepen tot beste actrice.

Nomadland, die favoriet was met zeven nominaties, gaat over een vrouw die weduwe en werkloos is geworden en besluit met een busje door de Verenigde Staten te trekken. Onderweg bouwt ze een band op met andere ‘nomaden’. Naast McDormand en acteur David Strathairn worden de meeste andere rollen gespeeld door mensen uit de echte reizigersgemeenschap.

Andere films die zondag meerdere keren in de prijzen vielen waren The Father, Soul en Promising Young Woman. De drie titels wonnen allemaal tweemaal. Zaterdag werden al winnaars in acht kleinere categorieën aangekondigd. Toen kreeg Ma Rainey’s Black Bottom ook twee prijzen.

The Father won onder meer dankzij hoofdrolspeler Anthony Hopkins, die de BAFTA voor beste acteur mocht ophalen. De Disney-film Soul won naast de award voor beste animatie ook in de categorie beste filmmuziek.

De Bosnische film Quo Vadis, Aida?, waarin enkele Nederlandse acteurs spelen, greep ondanks twee nominaties naast de prijzen. Druk, een Deense tragikomedie waaraan het Nederlandse productiebedrijf Topkapi Films meewerkte, ging wel met een award naar huis. De film won in de categorie beste niet-Engelstalige film.


Continue Reading

Uncategorized

Priesters en nonnen in Haïti ontvoerd door gewapende bende | NU

Published

on

ByZeven katholieke geestelijken, onder wie twee personen met de Franse nationaliteit, zijn zondag ontvoerd in Haïti. Dat heeft een woordvoerder van de lokale Bisschoppenconferentie gezegd.

Vijf priesters en twee nonnen werden zondagochtend ontvoerd in Croix-des-Bouquets, een gemeente ten noordoosten van de hoofdstad Port-au-Prince. De geestelijken waren op dat moment onderweg naar de aanstelling van een nieuwe priester voor de parochie.

De kidnappers zouden volgens een ouderling van de katholieke kerk 1 miljoen dollar (ongeveer 840 miljoen euro) losgeld eisen in ruil voor hun vrijlating.

Volgens de lokale autoriteiten zit een gewapende bende genaamd “400 Mawozo” achter de ontvoeringen. Die bende houdt zich geregeld bezig met ontvoeringen op het eiland.

Aantal ontvoeringen neemt toe

Het is al tijden onrustig in Haïti. De afgelopen maanden is het aantal ontvoeringen voor losgeld in Port-au-Prince en andere provincies toegenomen, wat wijst op de groeiende invloed van gewapende bendes.

In maart riep de regering van het Caribische eiland een noodtoestand van een maand uit om het staatsgezag te herstellen in de gebieden waar de bendes actief zijn. De maatregel werd ingevoerd vanwege de acties van gewapende bendes “die mensen kidnappen voor losgeld, daar openlijk voor uitkomen, publiek en privé-eigendom bestelen en beroven en de openbare veiligheidstroepen openlijk uitdagen”, aldus een presidentieel decreet over de noodtoestand.


Continue Reading

Uncategorized

Ook prijzen nieuwbouwwoningen in vierde kwartaal hard gestegen | NU

Published

on

ByKopers betaalden voor nieuwbouwwoningen in het laatste kwartaal van vorig jaar maar liefst 8,7 procent meer dan een jaar eerder. Dat was minder dan in het derde kwartaal, toen sprake was van een stijging van 10 procent. Dat blijkt maandag uit cijfers van het CBS. Tevens blijkt dat in het vierde kwartaal de prijzen op de Nederlandse woningmarkt harder zijn gestegen dan in de meeste EU-landen.

In de laatste drie maanden van vorig jaar zijn er 10.744 nieuwbouwwoningen verkocht. Dat was 53,5 procent meer dan in het laatste kwartaal van 2019. Voor die woningen is dus gemiddeld 8,7 procent meer betaald, wat ongeveer hetzelfde is als de stijging bij bestaande koopwoningen in die periode: 8,8 procent.

In tegenstelling tot nieuwbouwwoningen, steeg de prijs van bestaande koopwoningen in het vierde kwartaal wel harder dan in het kwartaal ervoor. Dat was al voor de vierde keer op rij.

Vergeleken met andere Europese landen stegen de prijzen van Nederlandse koopwoningen in het vierde kwartaal zeer hard. Om de landen te vergelijken wordt de huizenprijsindex gebruikt en volgens die index stegen de woningprijzen (nieuwbouw en bestaande woningen samen) in Europa gemiddeld 5,7 procent.

Op de ranglijst van 26 EU-landen (Griekenland ontbreekt) staat Nederland zesde. Alleen in Luxemburg, Denemarken, Litouwen, Tsjechië en Polen was de stijging nog wat groter. Luxemburg spande de kroon; de woningen werden daar in het vierde kwartaal gemiddeld 16,7 procent duurder. In geen enkel land daalden de prijzen.


Continue Reading

Trending