Connect with us

Uncategorized

Eva Jinek wil voortaan op hoofdlijnen weten wat haar gasten van plan zijn | NU

Published

onEva Jinek wil voortaan “om en nabij” weten wat haar gasten gaan doen, vertelde de presentatrice vrijdagavond aan het begin van de uitzending van haar talkshow Jinek.

Donderdagavond hield cabaretier Martijn Koning een roast over Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Jinek wist niets over de inhoud, omdat de cabaretier die niet had gedeeld. Baudet verliet de tafel vanwege hetgeen Koning zei.

“Ik wil om en nabij weten wat iemand gaat doen, want ik ben uiteindelijk verantwoordelijk voor mijn gasten”, vertelt Jinek. Ze zegt ook dat ze haar gasten niet als een “stuk rood vlees” in “een safaripark” wil gooien.

Vrijdag liet Koning weten dat RTL zijn tekst niet heeft ingezien. “Ik heb vandaag een stukje gedaan bij Jinek dat nogal wat stof heeft doen opwaaien”, zegt de cabaretier. “Dit soort stukjes maak ik zonder overleg met de redactie van Jinek. Ik stuur nooit stukjes van tevoren op ter inzage.”

Koning zegt heel blij te zijn met de vrijheid die hij van RTL krijgt op die plek. “Ik hoop dat de opwinding nu weer kan gaan over wat er aan tafel is gezegd.”

Jinek: ‘Baal van schade voor talkshow’

Jinek is minder blij met de cabaretier. “Ik ben hier niet blij mee. En dit heeft veel schade opgeleverd voor dit programma en voor wat wij maken en daar baal ik onwijs van”, vertelt ze.

In zijn korte conference refereerde Koning onder meer aan de Joodse afkomst van Baudets verloofde. Baudet lag de afgelopen maanden geregeld onder vuur vanwege antisemitische en racistische uitlatingen in appgroepen van zijn partij. Dat passeerde ook de revue. Ook haalde de cabaretier de deels Indonesische afkomst van de FVD-politicus aan.

RTL, de redactie van Jinek en de presentatrice distantieerden zich al eerder van het optreden van Koning. “Ondanks herhaalde verzoeken van de redactie heeft Koning de inhoud van zijn bijdrage niet gedeeld. De redactie had hierop de keuze moeten maken om Koning niet te laten optreden. Het spijt ons dat dit zo is gelopen en dat de kijker en de tafelgasten hiermee werden geconfronteerd.”


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Aandeel Braziliaanse variant in Nederlandse coronabesmettingen neemt toe | NU

Published

on

ByDe Braziliaanse variant van het coronavirus is bezig aan een opmars in Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het RIVM dinsdag aan NU.nl na berichtgeving door de Volkskrant.

Eind maart werd bij 1,5 procent van de tests in de Nederlandse teststraten de Braziliaanse P1-variant waargenomen. Begin maart was dat aandeel nog 0,5 procent.

“Deze cijfers lopen altijd een week of twee achter, maar dat (1,5 procent, red.) is het cijfer van week twaalf”, aldus een RIVM-woordvoerder. “We zien het aandeel van de Braziliaanse variant wel toenemen, als het ware de concurrentie aangaan met de Britse variant.”

Het merendeel van de positieve tests in Nederland betreft nog altijd de Britse variant, die in “meer dan 90 procent” van de gevallen aangetroffen wordt.

Het RIVM maakt zich echter zorgen over de opmars van de Braziliaanse variant, omdat die meer resistent tegen vaccins lijkt en waarschijnlijk besmettelijker is. “Maar dat wil niet zeggen dat de vaccins helemaal niet werken. Er is meer onderzoek nodig om daar verder nog iets over te zeggen.”

Volgens het RIVM worden andere varianten die wereldwijd zijn opgedoken, zoals de Zuid-Afrikaanse variant, in Nederland nog altijd nauwelijks vastgesteld.


Continue Reading

Uncategorized

Cavendish sprint naar tweede overwinning op rij in Ronde van Turkije | NU

Published

on

By


Mark Cavendish heeft dinsdag zijn tweede overwinning op rij geboekt in de Ronde van Turkije. De 35-jarige sprinter van Deceuninck-Quick-Step was met ruim verschil de snelste in de derde etappe naar Alanya.

Net als maandag in de tweede rit maakte Cavendish het voorbereidende werk van zijn ploeg, waartoe onder anderen Fabio Jakobsen behoort, goed af. De dertigvoudig winnaar van een Tour de France-etappe rekende af met onder anderen André Greipel, die genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Cavendish deelde het podium in Alanya met de Belg Jasper Philipsen van Alpecin-Fenix, die met ruim verschil als tweede finishte, en de Pool Stanislaw Aniolkowski.

Zijn overwinning is een nieuwe opsteker voor Cavendish, die dit seizoen na magere jaren een kans krijgt bij Deceuninck-Quick-Step. Hij betaalde dat vertrouwen maandag terug door zijn eerste zege in ruim drie jaar te boeken.

Dankzij die overwinning had Cavendish de leiderstrui in Turkije al te pakken en die behoudt hij logischerwijs. Philipsen is op acht seconden de nummer twee van het klassement en de Nederlander Arvid de Kleijn van Rally Cycling – hij won zondag, werd maandag vierde en finishte dinsdag op plek zeven – staat derde (+0.10).

De Ronde van Turkije, een rittenkoers op ProTour-niveau, duurt nog tot en met zondag. Woensdag wacht het peloton opnieuw een nagenoeg vlakke etappe, waarin ruim 184 kilometer wordt afgelegd tussen Alanya en Kemer.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de winnende sprint van Mark Cavendish.
Continue Reading

Uncategorized

Energieleverancier Oxxio draagt telecomdiensten over aan KPN | NU

Published

on

ByOxxio gaat zijn diensten voor internet, bellen en televisie overdragen aan KPN. Vanaf 1 juni neemt KPN alle klanten over, laten KPN en Oxxio dinsdag weten.

De energieleverancier maakte al gebruik van het netwerk van KPN, dus klanten kunnen gebruik blijven maken van de apparatuur die ze hebben, zoals internetrouters. Ook blijven afgesproken voorwaarden en kortingen voor klanten gelden.

Oxxio geeft de diensten uit handen, omdat het bedrijf zich volledig wil focussen op energie. “De verbreding buiten de energiesector met Internet, TV & Bellen biedt klanten een totaalpakket, maar vraagt van de organisatie ook een apart werkproces”, verklaart de energieleverancier.

Na 1 juni kunnen klanten voor dienstverlening en vragen nog enkele maanden terecht bij Oxxio, die ze in behandeling neemt namens KPN. Na de zomer neemt KPN de ondersteuning over.


Continue Reading

Trending