Connect with us

Uncategorized

Einde avondklok nadert: zo stond Nederland ervoor toen die werd ingevoerd | NU

Published

onHet einde van de avondklok is nabij, als je de geruchten uit Den Haag mag geloven. Maar de besmettingscijfers zijn nu hoger dan in januari, toen de beruchte maatregel werd ingevoerd. Ook de ic’s liggen voller dan toen. Is dit wel een logisch moment om te versoepelen?

Het aantal besmettingen is gestegen

De avondklok tussen 21.00 uur en 4.30 uur werd van kracht op 23 januari. Het gemiddelde aantal besmettingen was die week 5.462. Vergelijk dat met het gemiddelde van de afgelopen week (13 tot en met 19 april): 7.699.

In onderstaande tabel is het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen te zien, plus het aantal gemelde besmettingen per dag. Opvallend is dat het aantal besmettingen op 20 januari al een maand lang daalde: van bijna 11.000 op 20 december tot bijna 5.600 op 20 januari. In de afgelopen vier weken steeg dit aantal van 6.028 naar 7.699.

Aantal vastgestelde besmettingen per dag

Er zijn meer bedden bezet met coronapatiënten

De capaciteit van de ziekenhuizen en het aantal ic-bedden spelen vanaf het begin van de coronacrisis een belangrijke rol in het overheidsbeleid. Hoe stonden de ziekenhuizen er in januari voor, vergeleken met nu?

Op 20 januari lagen er 2.385 mensen met COVID-19 in de Nederlandse ziekenhuizen. Op 19 april waren dat er meer: 2.544. Het aantal door coronapatiënten bezette ic-bedden is in die periode gestegen van 675 tot 813.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), verwachtte in januari een “dalende trend”, die “slechts langzaam doorzet”. Inmiddels spreekt hij van “een plateau op hoog niveau“. Toch is hij positief omdat de opnamecijfers niet meer stijgen zoals in maart. Kuipers denkt dat de piek achter de rug is.

Nederlandse coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic’s

De race tussen vaccineren en virusvarianten

Het grootste verschil met januari is het aantal coronavaccinaties. Op 20 januari was de overheid twee weken onderweg met vaccineren en lag het aantal gezette prikken op 116.177. Drie maanden later zijn dat er veertig keer zo veel en zijn er ruim 4,5 miljoen prikken uitgedeeld. Op 11 april waren drie miljoen Nederlanders gevaccineerd met een eerste dosis.

Een andere ontwikkeling in januari die zwaar op de besluitvorming drukte, was de opkomst van de extra besmettelijke Britse variant. Destijds had 10 procent van de besmette bevolking deze virusvariant onder de leden. Kuipers sprak van een “soort race tegen de klok”. De dramatische situatie in Britse ziekenhuizen en de zorgtekorten – vers in het geheugen – waren aanleiding tot ingrijpen.

In de afgelopen drie maanden heeft niet alleen de Britse variant de overhand gekregen in Nederland: er zijn ook een Zuid-Afrikaanse en een Braziliaanse variant bij gekomen. Het OMT (Outbreak Management Team) liet weten dat half maart 90 procent van de besmettingen de Britse variant betrof. De Braziliaanse P1-variant verspreidde zich tussen half februari en half maart naar elf verschillende GGD-regio’s. Bij 1,4 procent van de besmettingen bleek het om de P1-variant te gaan, maar het OMT verwacht dat het daadwerkelijke aantal hoger ligt.

Mocht het demissionaire kabinet in de persconferentie van dinsdagavond inderdaad versoepelingen aankondigen, dan zal dit besluit zwaar leunen op het aantal vaccinaties. De andere cijfers zijn in vergelijking met januari geen reden voor ontspanning.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending