Connect with us

Uncategorized

Een veilig kinderbedje aanschaffen? ‘Wees áltijd kritisch’ | NU

Published

onEen belangrijk onderdeel van de babykamer is de aanschaf van een ledikantje. Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleek dat niet alle bedjes op de Nederlandse markt veilig zijn. Waar let je op bij de aanschaf? En wanneer voldoet een wiegje niet meer?

Een kwart van twintig onderzochte kinderbedjes voldoet niet aan de veiligheidseisen, bleek vorige week uit een steekproef van de NVWA. De stabiliteit van sommige bedjes was niet voldoende of de afstand tussen de spijlen voldeed niet. Gevaarlijk, want er kunnen bijvoorbeeld armpjes, beentjes of zelfs een hoofdje bekneld raken. De verkoop van die bedjes is inmiddels verboden.

Desondanks blijft het voor (aanstaande) ouders lastig het kaf van het koren te scheiden; in Nederland zijn tientallen kinderbedjes te koop en het is niet altijd duidelijk welke veilig zijn. “In een welvarend land als Nederland verwachten veel ouders dat een bedje dat in een Nederlandse winkel is gekocht, per definitie veilig is. Maar dat blijkt niet altijd het geval te zijn”, zegt Mieke Cotterink, onderzoeker Veilig opgroeien bij VeiligheidNL.”Er is strenge Europese regelgeving en het is kwalijk dat er desondanks bedjes te koop zijn die niet voldoen.”

“Een baby kan je regelmatig ondersteboven of achterstevoren aantreffen en juist daarom is het belangrijk dat het veilig is.”

Mieke Cotterink, onderzoeker Veilig opgroeien bij VeiligheidNL

Op foto’s kun je het niet zien

Daarom adviseert Cotterink ouders áltijd kritisch te zijn. “Je kunt niet aannemen dat alles wat in de winkel verkocht wordt, veilig is. Zeker als je in deze tijd je aankopen via internet doet, moet je je verdiepen in wat je koopt. Op online foto’s kun je het niet goed zien.” Belangrijk, want als je kindje ‘s nachts slaapt, kun je geen toezicht houden. “Terwijl kinderen wel bewegen. Een baby kan je regelmatig ondersteboven of achterstevoren aantreffen.”

De afstand tussen de spijlen is een punt om op te letten, zegt Cotterink. Volgens de Europese richtlijnen moet die tussen de 4,5 en 6,5 centimeter zijn. Ook belangrijk: geen opstapjes zodat kinderen eruit kunnen klimmen als de motoriek ontwikkelt, en geen uitstekende delen.

Maar wat Cotterink stiekem misschien nog wel belangrijker vindt: het matrasje en het beddengoed. “Een kindje dat klem komt te zitten, is natuurlijk zorgelijk, maar wat naar mijn mening misschien nog wel risicovoller is, is de kans op verstikking en wiegendood. Geen hoofdbeschermers, geen dekbed, en geen kussens, babynestjes of grote knuffels in bed. Kindjes kunnen draaien en rollen en daar met hun gezichtje tegenaan komen, en vervolgens niet in staat zijn om daarop te reageren.”

Met andere woorden: blijf kritisch bij de aanschaf van babyproducten en kinderbedjes. “Laat je goed informeren. Kijk op de site van VeiligheidNL, kijk op de site van de Consumentenbond of er iets over het bedje te vinden is en controleer of het aan de Europese veiligheidseisen voldoet”, aldus Cotterink.

Dat beaamt slaapcoach Geertje van Heeswijk, die ouders helpt bij kindjes die moeilijk slapen. “Wij adviseren bewust niet over welke bedjes wel of niet goed zijn, juist omdat het zo over veiligheid gaat. We geven ouders mee dat ze zelf moeten nagaan bij de verkoper of de bedjes veilig zijn. Wij kunnen die onderzoeken namelijk zelf niet doen. Daar hebben we de middelen niet voor”, zegt Van Heeswijk.

Kinderen té vroeg wakker?

Overstappen naar ledikant

Overigens hoeven ouders nog niet direct vanaf de geboorte een ledikantje aan te schaffen. “Het ligt een beetje aan de afmetingen van de wieg, maar de eerste maanden is het fijn om de baby op de ouderlijke slaapkamer te leggen. Het kindje is dichtbij, je hoort het kindje en het kindje hoort jou”, aldus Cotterink. De meeste kindjes gaan vanaf een leeftijd van vier tot zes maanden over naar een ledikantje op hun eigen kamer.

Van Heeswijk adviseert ouders in dat geval om kinderen eerst overdag te laten wennen aan een ledikantje. “Laat een kind eerst wakkere tijd doorbrengen in het nieuwe bedje, helemaal als het ook nog in een nieuwe kamer staat. Laat het kindje een beetje spelen, terwijl jij bijvoorbeeld de was opvouwt. Daarna kun je slaapjes proberen. Overdag is het geen ramp als het een keertje niet lukt om te slapen. Van daaruit kun je uitbreiden naar de nachten. Maar over het algemeen wennen kinderen gelukkig snel.”


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Veilig slapen Babyverzorging

Published

on

By

De manier waarop baby’s naar bed worden gebracht, heeft een effect op wiegendood of wat algemeen bekend staat als babynestje wiegendood. Het aantal baby’s dat sterft is gehalveerd door een beter bewustzijn hierover.

Stop met roken en laat nooit iemand roken in dezelfde kamer als uw baby. Laat helemaal niemand in uw huis roken.

Leg je baby altijd op haar rug om te slapen, zodat haar ademhaling niet wordt belemmerd en ze warmte kan verliezen van haar voorkant, gezicht en hoofd.

Laat je baby het niet te warm krijgen, want ze is niet erg efficiënt in het regelen van haar temperatuur. Als de luchttemperatuur voor jou warm aanvoelt, is het voor haar erg warm.

Verhoog de hoeveelheid beddengoed niet als uw baby ziek is.

Wikkel je baby nooit te veel in. Bedek haar met een katoenen laken en celdekens, afhankelijk van de kamertemperatuur.

Leg je baby in de voeten-naar-voetpositie aan het einde van de wieg, zodat ze niet onder de dekens kan kruipen en het te warm kan krijgen.

Wakkere baby’s

De meeste baby’s ontwikkelen een routine van misschien twee uur slapen ‘s ochtends en opnieuw’ s middags, maar er zijn altijd uitzonderingen. Hoewel wakkere baby’s het kunnen proberen, belonen ze je uiteindelijk omdat ze meestal heel slim en aanhankelijk zijn, dus wees niet neerslachtig. Je baby is wakker omdat ze van je houdt en hunkert naar je vriendschap, het is niet haar bedoeling om je van de slaap te verhongeren, ze wil gewoon leren en sociaal zijn. Elke minuut die ze wakker met jou doorbrengt, smeedt nieuwe banden met de wereld en ontwikkelt veel vaardigheden. Denk hier ook aan als ze overdag wakker is, als ze niet moe is, waarom zou ze dan slapen. Vanuit haar oogpunt is het veel beter voor haar om bij jou te blijven, dus wees niet verbaasd als ze huilt als je haar verlaat.

Wat je kan proberen

Houd haar temperatuur en raak zelfs haar huid aan om te controleren of ze het niet te koud of te warm heeft, voeg indien nodig dekens toe of verwijder ze. Controleer de kamertemperatuur een temperatuur van ongeveer 65°F (18°C) is comfortabel.

Verander haar luier als deze nat of vuil is en verzacht het luiergebied met een milde luiercrème (zinkoxide), indien nodig.

Gebruik een schommelwieg of duw haar ritmisch in haar koets.

Speel haar een bandje af van de menselijke hartslag, het geluid dat ze in de baarmoeder hoorde.

Speel haar muziek af waar je tijdens de zwangerschap naar hebt geluisterd, of een ouderwetse muziekdoos met een eenvoudig herhalend melodietje kan echt effectief zijn.

Speel voor haar een bandje af waarop jij en je partner zachtjes praten.

Continue Reading

Uncategorized

Selectie van serviceproviders: 5 bewezen tips om succes te verzekeren

Published

on

By

Heeft u de middelen om alle bedrijfssystemen adequaat te ondersteunen? Waarschijnlijk niet. Het is gewoon te duur voor de meeste MKB’s. Maar uw bedrijfssystemen zijn de hoeksteen van uw bedrijf. Ze moeten betrouwbaar, veilig en kosteneffectief zijn. En ze moeten elke dag op het hoogst mogelijke niveau presteren. Dit maakt het kiezen van een serviceprovider van het grootste belang bij het uitbesteden van services, vooral als u technische ondersteuning uitbesteedt of van plan bent helpdeskactiviteiten uit te besteden.

Er is geen vervanging voor het hebben van de juiste provider.

Maar de juiste kiezen is lastig. U wilt een provider die het werk kan doen en uw belang voor ogen heeft.

Dat is een hele opgave.

Onderstaande tips kunnen helpen. Ze besparen u tijd en geld bij het evalueren van providers. En ze helpen u te garanderen dat u een provider kiest die bij uw bedrijf past:

 1. Kies een serviceprovider

Zoek naar een dienstverlener die bewezen en deskundig is. Idealiter zouden ze uw producten, diensten, technologie, industrie, enzovoort moeten kennen.

En hoewel u niet van hen kunt verwachten dat ze de fijnere details van uw bedrijf kennen, moeten ze uw werkgebied volledig begrijpen.

 1. Definieer duidelijk uw vereisten

  Als u niet weet wat uw vereisten zijn, hoe kunt u dit dan aan uw provider vertellen? Beter nog, hoe kunnen ze hen ontmoeten?

Definieer de vereisten, pijnpunten en specifieke problemen die u wilt aanpakken. Geef ze vervolgens prioriteit en laat het uw provider weten.

 1. Ontwikkel realistische verwachtingen

  Veel klant/leverancier-relaties overstijgen de verwachtingen. Vaak zijn de verwachtingen van de klant gewoon te hooggespannen. Alleen omdat een provider goed is in wat hij doet, wil dat nog niet zeggen dat hij de maan kan leveren.

Vergeet niet dat het een partnerschap is. Bedrijven die ervoor kiezen om outsourcingpartners als een integraal onderdeel van het corporate team te zien, vergroten hun kansen op succes enorm.

Stel realistische verwachtingen om er het maximale uit te halen. Bied vervolgens maximale ondersteuning om de provider te helpen hieraan te voldoen.

 1. Kies capaciteit boven kosten

  Vergis je niet. Prijzen en ROI zijn van cruciaal belang. Maar u moet geen aanbieder kiezen omdat deze de goedkoopste is. Selecteer een beproefde leverancier met de ervaring en mogelijkheden om de klus als eerste te klaren.

Stel hiervoor vragen als:

Biedt u aanpasbare ondersteuningsplannen met een 24x7x365-helpdesk?
Wordt er wereldwijd ondersteuning geboden in meerdere talen?
Bieden uw ondersteuningsdiensten aangepaste plannen voor productupgrades?
Heb jij ervaring met organisaties van onze omvang?
Wie zijn uw strategische partners en waar bevinden ze zich?
Houd er ook rekening mee dat dingen verwarrend kunnen zijn als je te maken hebt met wereldwijde leveranciers die sterk verschillende prijsstructuren, bedrijfsculturen, enz. kunnen hebben.

Doe eerst je onderzoek. Kies dan een provider op basis van capaciteit en niet op kosten. Dat is wat slimme managers doen.

 1. Motiveer uw outsourcingpartner/serviceprovider

  Het motiveren van je provider staat voorop. Begin met hen te zien als werknemers die toevallig ergens anders wonen/werken. Behandel ze dan als interne medewerkers.

Luister en let op wat ze te zeggen hebben, geef ze verantwoordelijkheid, promoot hun successen en zorg ervoor dat ze weten dat je feedback op prijs stelt.

Kortom, behandel ze als gelijken. En communiceren, communiceren, communiceren.

Het vinden van de juiste dienstverlener is een uitdaging. Stel dus veel vragen en bekijk het trackrecord zorgvuldig.

Zoek vooral naar een dienstverlener die niet alleen binnen uw budget past, maar ook deskundig, bewezen en ervaren is in uw branche. Als je tijd wilt besparen en een professionele dienstverlener nodig hebt, bekijk dan de Loodgieter die je kunt krijgen.

Technische ondersteuning en helpdeskactiviteiten zijn essentiële bedrijfssystemen – te belangrijk om uit te besteden aan zomaar iemand. Zorg ervoor dat ze worden uitbesteed aan een capabele, bewezen serviceprovider.

Continue Reading

Uncategorized

Waarom de lunchroom op kantoor belangrijker?

Published

on

By

is dan de directiekamer Is het je ooit opgevallen hoe de keuken het sociale middelpunt van een huis is?

De keuken is waar het gezin, en vaak Wapenveld Its a place in the Netherlands bezoekers, de neiging hebben om samen te komen, en waar alle interactie plaatsvindt. Voorbij zijn de dagen dat keukens waren weggestopt en puur functioneel. Nu staan ​​ze vooraan en in het midden. Het hart van het huis. En vandaag gaan kantoorkeukens en lunchrooms dezelfde kant op. Waarom? Omdat er een goed begrepen verband is tussen informele interacties en innovatie. Dus als de keuken thuis de plek is waar alle interactie plaatsvindt, waarom probeert u dan niet hetzelfde op het werk te laten gebeuren? Volgens een artikel in The Harvard Business Review suggereren prestatiegegevens die zijn verzameld van duizenden werkruimten dat persoonlijke interacties de belangrijkste activiteit zijn in elke kantoorruimte. Deze toevallige ontmoetingen en ongeplande interacties verbeteren in feite de prestaties. Dus misschien is de eenvoudige lunchroom, perfect voor ongeplande ongeplande interacties, belangrijker dan de directiekamer? In het artikel van vandaag kijken we naar de top 5 redenen waarom lunchrooms belangrijk zijn en 5 must-have features voor jouw lunchroom.

5 redenen waarom lunchrooms belangrijk zijn

1. Stimuleer samenwerking De lunchroom is niet alleen een plek om je boterham te eten of de restjes van gisteravond op te warmen. Het is een plek voor toevallige ontmoetingen en on-the-fly discussies terwijl je eet. Het gaat om het maken van persoonlijke connecties en het aangaan van gesprekken die tot creatieve ideeën kunnen leiden. En dat is, zoals we al hebben besproken, goud.

2. Laat zien dat je medewerkers waardeert U hoeft niet de meest geavanceerde lunchroom ter wereld te hebben om uw medewerkers tevreden te houden en te laten zien dat ze gewaardeerd worden. Als u echter de moeite neemt om een ​​plek te creëren waar uw werknemers zich echt kunnen ontspannen en opfrissen, zullen ze u belonen met beter werk en meer voldoening.

3. Verhoog het moreel Net als de keuken thuis kan de lunchroom het hart van de ruimte worden. Hier vier je mijlpalen van het personeel en schreeuw je ochtendthee voor een goed stuk werk. Het moet een plek zijn met een goede vibe.

4. Verleng de werkdag Onvriendelijke (of niet-bestaande) keukens hebben het effect dat werknemers tijdens de maaltijd de voordeur uit worden geduwd. Door een voorziening te bieden die mensen graag gebruiken, zullen ze deze gebruiken, en hun collega’s ook. En wat gebeurt er dan? Casual werkbesprekingen en ideeën delen tijdens lunch- en pauzetijden.

5. Zorg voor meer alternatieve ruimte-opties Als je de lunchroom goed inricht, wordt deze voor meer dan alleen lunch gebruikt. Het kan een informele ruimte worden om samen te werken en te brainstormen; informele bijeenkomsten te houden; een ruimte waar mensen alleen kunnen gaan werken, of gewoon even weg kunnen van hun bureau. Deze ‘uitbraak’ is belangrijk voor productiviteit en welzijn.​

Continue Reading

Trending