Connect with us

Uncategorized

Dure misstap Olympique Lyon in Franse titelstrijd ondanks assist Memphis | NU

Published

on


Olympique Lyon heeft vrijdag duur puntenverlies geleden in Frankrijk. De formatie van Memphis Depay kwam bij Stade Reims dankzij een late treffer nog goed weg: 1-1. In Italië boekten Atalanta en Lazio wel een overwinning.

Olympique Lyon was bij een overwinning in puntenaantal naast koploper Lille gekomen, maar moet nu een pas op de plaats maken. Het gelijkspel tegen Stade Reims, waar Kai Sierhuis op de bank bleef, kwam tot stand door een doelpunt van Mathieu Cafaro in de 33e minuut en de gelijkmaker van Tino Kadewere in de 92e minuut.

Memphis had een basisplaats bij Lyon en gaf de assist op de gelijkmaker van Kadewere. Lyon blijft met 60 punten uit 29 wedstrijden de nummer drie in de Ligue 1. Lille (62 punten uit 28 duels) en Paris Saint-Germain (60 punten uit 28 duels) komen zondag nog in actie.

Lyon voorkwam wel de eerste uitnederlaag in Frankrijk sinds 15 september vorig jaar. Daarna volgden, inclusief het resultaat tegen Reims, acht overwinningen en vijf gelijke spelen.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Ligue 1

Luis Muriel maakte de 2-0 voor Atalanta.


Luis Muriel maakte de 2-0 voor Atalanta.

Luis Muriel maakte de 2-0 voor Atalanta.

Foto: ANP

Atalanta en Lazio doen goede zaken in strijd om Europese tickets

In de Serie A boekten Atalanta en Lazio allebei een overwinning. Atalanta was thuis met 3-1 te sterk voor Spezia en Lazio ontsnapte in eigen huis tegen hekkensluiter Crotone door in de slotfase het winnende doelpunt te maken: 3-2.

Atalanta, dat door de zege naar de vierde plaats klimt, had het niet makkelijk tegen Spezia. Pas in de tweede helft werd het verschil gemaakt. Mario Pasalic (54′) en Luis Muriel (55′) zorgden kort achter elkaar voor een 2-0-voorsprong. Nadat Pasalic ook nog voor 3-0 had gezorgd, deed Roberto Piccoli – die nota bene wordt gehuurd van Atalanta – iets terug namens Spezia.

Lazio kwam voor rust twee keer op voorsprong via Sergej Milinkovic-Savic en Luis Alberto, maar in beide gevallen kwam Crotone langszij. Simeon Nwankwo deed dat na een half uur met de 1-1 en hij tekende in de 50e minuut vanaf 11 meter ook voor de 2-2. Felipe Caicedo voorkwam zes minuten voor tijd een pijnlijke misstap voor Lazio: 3-2.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Serie A


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Uncategorized

Worstelende Limburgse ziekenhuizen willen AstraZeneca-prikstop negeren | NU

Published

on

By


Het Limburgse ziekenhuis Zuyderland, met vestigingen in Geleen en Heerlen, overweegt om komende maandag een paar honderd vaccins van AstraZeneca aan te bieden aan eigen medewerkers en dokters, ook als zij onder de 60 jaar zijn. Dit gaat in tegen het besluit van het ministerie van Volksgezondheid om het vaccin wegens een zeldzame, ernstige bijwerking alleen nog maar aan mensen van 60 tot en met 64 jaar te geven.

In een open brief spreken medisch specialisten en het bestuur van het ziekenhuis zich uit tegen die beslissing. “Beste minister, wij kunnen niet langer wachten. Geen dag langer. Onze ic’s liggen vol met dertigers, veertigers en vijftigers. Door ziekteverzuim en uitputting krijgen we de planning niet meer rond.”

“Medewerkers stellen de terechte vraag waarom zij zorg moeten blijven leveren zonder adequate bescherming, en dat terwijl de vaccins liggen te wachten in de koelkast”, vervolgen ze in de brief aan demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, leden van de Gezondheidsraad en het RIVM.

In de brief wordt opgeroepen met het ‘zwabberbeleid’ te stoppen. “Wilt u alstublieft stoppen met dralen en onrust zaaien, met insinueren dat u veiligheid biedt door alles eerst goed uit te laten zoeken? De cijfers die de voordelen van massavaccinatie aantonen zijn overweldigend. Ze liegen echt niet. Laten we dan landelijk de maximale vaart erin brengen!”

Ziekenhuis pleit voor vaccinatie op vrijwillige basis

Het ziekenhuis noemt het voorbeeld van een vrijdag opgenomen patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen “na alle commotie in de pers”. “We hoorden de enorme spijt in zijn stem en zagen de wanhoop in zijn ogen. Het virus had hem geveld en dit had wellicht niet gehoeven.”

Op de longscan die het ziekenhuis met instemming van de patiënt heeft gedeeld, is de schade aan de longen te zien. “Je hoeft geen longarts te zijn om de verwoestingen te herkennen”, staat in de brief.

Het ziekenhuis heeft “met verbijstering kennisgenomen van de politieke besluitvorming rond de vaccins van AstraZeneca en Janssen”, pleit voor vaccinatie op vrijwillige basis en overweegt maandag de AstraZeneca-vaccins in de koelkast aan het eigen personeel te geven. Hierover wordt waarschijnlijk zondag een knoop doorgehakt, aldus een woordvoerder die zegt te weten dat dit niet volgens de voorschriften is.

De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.


De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.

De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.

Foto: Zuyderland Ziekenhuis

Kamer wil keuzevrijheid

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat zestigminners kunnen kiezen om toch het AstraZeneca-vaccin te ontvangen, als later dit jaar alle zestigplussers de prik hebben gehad. Dat bleek donderdag in een debat met De Jonge. Het vaccin heeft in zeer zeldzame gevallen een ernstige bijwerking: trombose in combinatie met een klein aantal bloedplaatjes. Die bijwerking treft vooral jongere mensen, voornamelijk vrouwen.

Naar het vaccin van Janssen wordt momenteel onderzoek gedaan, omdat dezelfde zeldzame bijwerking daarbij ook is gemeld in enkele gevallen. Zolang dat onderzoek loopt, wordt er in Nederland niet met Janssen geprikt.


Continue Reading

Trending