Connect with us

Uncategorized

Dit weten we over de uitvaart van de Britse prins Philip | NU

Published

on


De Britse prins Philip wordt zaterdag begraven, nadat hij vorige week vrijdag op 99-jarige leeftijd overleed. NU.nl zet op een rij wat zich zaterdagmiddag in en rond St George’s Chapel op Windsor Castle gaat afspelen.

Prins Philip regelde zelf al een groot deel van zijn uitvaart. Hij wilde “geen heisa” en daarom wordt het naar zijn wens geen staatsbegrafenis. De ceremonie vindt plaats in St George’s Chapel op Windsor Castle. Dit is ook de plek waar onder anderen prins Harry en Meghan Markle in het huwelijk traden.

De ceremonie is van tevoren uitgebreid gerepeteerd. Mensen die hierbij betrokken zijn, gebruiken voor de uitvaart de codenaam ‘Operatie Forth Bridge’ (naar de negentiende-eeuwse spoorbrug die de oever van de Firth of Forth in Schotland verbindt). Zo’n 730 militairen zullen hierbij een rol krijgen en hebben daarom vele repetities doorgelopen (foto). Prins Philip bekleedde gedurende zijn leven diverse erefuncties in het leger. De Band of the Grenadier Guards, een van de bands in het Britse leger, zal de processie leiden. Een selectie van Philips militaire medailles zal ook op het altaar liggen tijdens de dienst.

Een deel van Philips militaire medailles.


Een deel van Philips militaire medailles.

Een deel van Philips militaire medailles.

Foto: BrunoPress

De kist waarin Philip ligt, wordt onder begeleiding van de decaan van Windsor (het geestelijk hoofd van de kerk) en de Lord Chamberlain (de hoogste officier van het koninklijk huis) naar de ingang van Windsor Castle (waar Elizabeth en Philip woonden tijdens de coronaperiode) gebracht.

Een aantal van de Grenadier Guards, een infanterieregiment van het Britse leger, zal de kist dragen. Zij zullen de kist plaatsen op een mede door Philip ontworpen Land Rover die naar de St George’s Chapel rijdt. Vervolgens wordt de kist naar de kerk gedragen, gevolgd door meerdere leden van de koninklijke familie en paleismedewerkers. Prins Harry en William zullen – vermoedelijk vanwege hun verslechterde relatie – niet naast elkaar lopen, in de stoet achter de kist worden zij gescheiden door hun neef Peter Phillips (oudste zoon van prinses Anne).

Gedurende deze processie worden saluutschoten afgevuurd en zal de kerkklok van de Curfew Tower luiden. Wanneer de kist de trap van de kerk bereikt, zal het Britse volkslied worden gespeeld. Nadat de kist de trap op is gedragen, wordt er in heel Groot-Brittannië een minuut stilte gehouden. Daarna begint de dienst.

De planning van de processie.


De planning van de processie.

De planning van de processie.

Foto: Bart-Jan Dekker

Volgens de Britse coronaregels zijn er slechts dertig mensen welkom op de uitvaart, publiek is dus niet welkom. In normale omstandigheden zou dat zo’n achthonderd man zijn geweest. Premier Boris Johnson liet al weten zijn plek daarom aan te bieden aan iemand van de familie. De precieze gastenlijst is nog niet bekend, maar prins Harry heeft laten weten aanwezig te zijn bij de uitvaart. Zijn hoogzwangere vrouw Meghan blijft achter, omdat zij nu geen lange reizen mag maken. Ook Philips achterkleinkinderen, zoals de kinderen van prins William, blijven thuis.

Alle gasten dragen tijdens de ceremonie een mondmasker en koningin Elizabeth (94) zit wegens de coronamaatregelen alleen.

De gasten bij de uitvaart dragen geen militaire uniformen Het dragen ervan werd een gevoelig onderwerp toen prins Andrew zijn koninklijke taken in 2019 neerlegde vanwege zijn vriendschap met de Amerikaan Jeffrey Epstein. Hij mag een militair uniform dus niet meer dragen, evenmin als prins Harry die vorig jaar zijn koninklijke taken neerlegde. Zij zouden dan bij de anderen uit de toon vallen. Om te voorkomen dat dit de uitvaart van Philip zou overschaduwen, is besloten dat niemand een militair uniform draagt. Wel wordt verwacht dat iedereen in pak gekleed gaat.

Prins William draagt zaterdag geen militair uniform, net als de andere gasten.


Prins William draagt zaterdag geen militair uniform, net als de andere gasten.

Prins William draagt zaterdag geen militair uniform, net als de andere gasten.

Foto: BrunoPress

De begrafenis wordt in Nederland live uitgezonden op NPO1 van 15.30 tot 17.00 uur, tijdens een door Astrid Kersseboom gepresenteerd programma. Daarvoor is een speciale aflevering van het royaltyprogramma Blauw Bloed te zien. BBC, die ruim 100.000 klachten kreeg over de vele aandacht die de omroep besteedde aan het overlijden van de prins, pakt groter uit. Ze starten om 12.00 uur (Nederlandse tijd) met een documentaire over Philip. Om 13.30 uur start de uitzending rond zijn begrafenis, die tot 17.20 uur duurt.

Prins Philip wordt niet opgebaard. Na de uitvaart zal hij een rustplek krijgen in een privékapel bij Windsor Castle. Als Elizabeth overlijdt, wordt het echtpaar overgebracht naar de King George VI memorial chapel. Hier liggen ook Elizabeths ouders en haar zus, prinses Margaret.

De koninklijke familie gaat na de uitvaart een rouwperiode van twee weken in. Daarna worden hun koninklijke taken hervat, al zullen er waarschijnlijk ook afspraken worden verplaatst naar een ander moment.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending