Connect with us

Uncategorized

De hoogtepunten uit het interview van Harry en Meghan met Oprah Winfrey | NU

Published

onZondagavond werd het exclusieve en veelbesproken interview van Meghan Markle en de Britse prins Harry met Oprah Winfrey uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS. Dit zijn de hoogtepunten uit het gesprek.

Oprah Winfrey, een goede vriendin van het stel, zou een carte blanche hebben gekregen: ze mocht elke vraag stellen tijdens het eerste interview dat de hertog en hertogin van Sussex gaven nadat ze eerder dit jaar hun eretitels moesten inleveren. Dit waren de meest opvallende uitspraken.

Meghan zei dat Harry door familie werd gevraagd hoe donker de huid van hun zoon Archie zou kunnen zijn.Oprah vroeg Meghan waarom ze Archie geen prins wilden maken. In de maanden voorafgaand aan de geboorte van Archie waren er niet alleen gesprekken over hoe hij geen titel zou krijgen en dat er geen beveiliging voor hem zou zijn, maar ook over hoe donker de huid van de baby zou kunnen zijn en “wat dat zou betekenen of hoe dat eruit zou zien”, zegt Meghan.

Het tweede kind van Harry en Meghan is een meisje. Meghan maakte aan het begin van het interview duidelijk dat de twee het geslacht van hun tweede kindje zouden onthullen, maar ze wilde dat pas doen halverwege het interview, toen haar man aanschoof. Het meisje wordt aankomende zomer verwacht. De hertog en hertogin van Sussex werden in mei van 2019 ouders van hun zoon Archie. Ze vertelden dat ze van plan zijn het op twee kinderen te houden.

Meghan had tijdens haar verblijf in het Verenigd Koninkrijk last van zelfmoordgedachtes. Het ging zo slecht met Meghan dat ze niet meer wilde leven. Toen ze hulp wilde zoeken werd ze tegengehouden door “het instituut”. Het zou namelijk “geen goede look” zijn voor het paleis.

Ze legde uit dat ze als vrouw van een prins niet zomaar op eigen houtje naar een ziekenhuis of kliniek kon gaan. “Dat gaat gewoon niet. Ik kon geen Uber bestellen in het paleis, zo werkt het gewoon niet. Je levert alles in: mijn paspoort, mijn rijbewijs, mijn sleutels.”

Prins Harry voelt zich in de steek gelaten door zijn vader Prins Charles. Ook zei hij dat zijn overleden moeder Diana boos en overstuur zou zijn geweest over de manier waarop de Britse koninklijke familie zijn vrouw Meghan had behandeld.

“Ik voel me echt in de steek gelaten omdat hij iets soortgelijks heeft meegemaakt. Hij weet hoe de pijn voelt”, zei Harry over zijn vader. “Ik zal altijd van hem houden, maar er is veel pijn gebeurd.” Ook vertelde Harry dat zijn vader zijn telefoontjes niet meer opnam.

Harry en Meghan trouwden drie dagen voor de “royal wedding”. De op televisie uitgezonden bruiloft zou voor de show zijn geweest. Het stel trouwde van tevoren tijdens een geheime ceremonie waarbij alleen de aartsbisschop van Canterbury aanwezig was.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Jeffree Star samen met een vriend gewond geraakt bij auto-ongeluk | NU

Published

on

By


Make-upartiest en YouTuber Jeffree Star is vrijdag gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Star zat samen met een vriend in een auto die over de kop sloeg, wordt op zijn Twitter gemeld.

“Een paar uur geleden zijn Jeffree en Daniel (Lucas, red.) bij een ernstig auto-ongeluk drie keer over de kop gevlogen nadat ze over ijzel heen reden”, valt te lezen. “We zullen een update geven als de dokter meer informatie heeft. We zijn dankbaar dat ze allebei nog in leven zijn.”

Bij de post is een foto te zien waarop de twee in een ziekenhuis zijn. Star ligt op een bed met een brace om zijn hals. Het ongeluk vond plaats in Casper in de staat Wyoming, bevestigt de plaatselijke Highway Patrol.

De 35-jarige make-upartiest besloot vorig jaar van Californië naar Wyoming te verhuizen om daar aan zijn autobiografie te werken.
Continue Reading

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Trending