Connect with us

Uncategorized

Chaos rond gevraagde verkenningsstukken, Kamerdebat naar donderdag | NU

Published

onDe verkenners zijn er niet in geslaagd om de extra stukken waar de Tweede Kamer woensdag om heeft gevraagd, op tijd naar het parlement te sturen. Partijen willen dat alle notities van de verkenningsfase in de formatie openbaar worden gemaakt zodat duidelijk wordt wie ‘positie Omtzigt, functie elders’ heeft opgeschreven in de verkenningsstukken. Het debat wordt daarom naar donderdag verplaatst.

In de Kamer leven veel vragen over de per ongeluk gelekte formatienotities, waarvan die over de positie van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt de opvallendste is. Ook na een week is er nog geen antwoord gekomen op de vraag wie daarvoor verantwoordelijk is.

De opgestapte verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) waren woensdag in de Tweede Kamer om tekst en uitleg te geven, maar de Kamer wilde eerst dat zij alle documenten van de verkenningsfase openbaar zouden maken. Er volgenden in totaal tien pagina’s met informatie, maar daar nam de Kamer geen genoegen mee.

Het zorgde voor veel chagrijn bij de partijleiders over de chaotische gang van zaken. “Het is een schande dat we al uren bezig zijn om informatie op tafel te krijgen die voor ons werk nodig is”, zei SP-leider Lilian Marijnissen.

“Het treintje is totaal van de rails gelopen in deze verkenning”, zei CDA-leider Wopke Hoekstra. Hij stond erop dat alles van zijn gesprek openbaar gemaakt wordt, zodat iedere suggestie dat hij iets met de opmerking over Omtzigt te maken heeft, wordt weggenomen.

Vrijwel alle andere fractievoorzitters vonden het eveneens geen punt dat het verslag van hun gesprekken met de oud-verkenners openbaar wordt gemaakt.

Geen antwoord op belangrijkste vraag

Zo kwam er geen antwoord op de belangrijkste vraag: wie is er verantwoordelijk voor de opmerking over de positie van Omtzigt?

“Dat is de cruciale vraag”, zei Joost Eerdmans van JA21. Hij vroeg tevergeefs of Ollongren, die al die tijd in de Kamer aanwezig was, op zijn minst daarop in kon gaan.

Ollongren en Jorritsma konden de Kamer sowieso niet verder helpen, want zij zijn immers geen verkenners meer. Hun opvolgers Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66) lieten aan Kamervoorzitter Khadija Arib weten dat het boven tafel krijgen van de gevraagde documenten “nog uren kan duren”.

In de loop van de avond werd duidelijk dat de stukken niet meer op tijd naar het parlement zouden komen, zonder dat het debat tot diep in de nacht zou gaan duren.

Verder inkijkje in verkenningsstukken

In de stukken die wel naar de Kamer waren verstuurd, kwamen nog enkele opvallende details naar boven. Zo bleek de stabiliteit van de gehele CDA-fractie een gespreksonderwerp te zijn. Ook werd geopperd om het CDA persoonlijk te benaderen door de VVD en eventueel D66, voordat een officiële uitnodiging om mee te formeren de deur uit zou gaan.

Ook bleek dat de VVD het “spannend” vindt om het met D66 eens te worden over klimaat en energie, migratie en integratie en stikstof.

Over de PvdA valt te lezen dat alleen deze partij nog als harde eis heeft om met een andere linkse partij te gaan regeren. Bij GroenLinks, de partij die expliciet campagne voerde om alleen te regeren als SP, PvdA en D66 ook meedoen, is dat niet terug te lezen in de notities van de oud-verkenners.

GroenLinks-leider Jesse Klaver liet in een reactie weten dat hij het inderdaad niet over de andere linkse partijen heeft gehad met Ollongren en Jorritsma. Klaver heeft altijd duidelijk gemaakt dat hij wil regeren. Die wens is na het grote zetelverlies (van veertien naar acht) niet veranderd. “Wil graag”, staat er in de stukken.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending