Connect with us

Uncategorized

‘Buitenspelen moet weer vanzelfsprekend worden’ | NU

Published

onNet ieder kind gaat graag naar de speeltuin of het trapveldje in de buurt, sommige kinderen spelen zelfs nooit buiten. En dat terwijl bewegen goed is voor de gezondheid én de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden. Waar gaat het mis en hoe krijg je je kinderen tóch naar buiten?

Nederlandse kinderen speelden in 2019 gemiddeld 8,4 uur per week buiten. Dat gemiddelde wordt vooral bepaald door de 28 procent die nog méér buiten speelt. Toch zit bijna 60 procent van de kinderen onder dit gemiddelde en speelt zo’n 15 procent zelfs helemaal nooit buiten, blijkt uit een onderzoek van Jantje Beton (pdf).

Ook voldoet zo’n 44 procent van de Nederlandse kinderen van tussen de vier en twaalf jaar niet aan de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad van dagelijks ten minste zestig minuten bewegen, blijkt uit onderzoek van het CBS in 2019. Dat baart Jorien Slot, bewegingswetenschapper bij het Mulier Instituut, zorgen. Spelen en beweging helpen bij een goede gezondheid, op korte én lange termijn. Daarnaast ontwikkelen kinderen zich door te spelen op cognitief, motorisch, sociaal en creatief niveau. Slot: “We zien al jaren dat kinderen te weinig bewegen. Ook worden de verschillen tussen kinderen steeds groter.”

“Als je beweging van jongs af aan stimuleert, zullen ze op latere leeftijd ook meer blijven bewegen en sporten.”

Michiel van Campen, voorzitter branchevereniging Spelen & Bewegen

Dat kinderen steeds minder buiten spelen heeft volgens Slot onder meer te maken met dat een grote groep kinderen minder vrije tijd heeft dan vroeger. Meer ouders zijn gaan werken, waardoor meer kinderen naar de buitenschoolse opvang gaan. Ook hebben kinderen meer verplichtingen, zoals sport- en muziekles.

Veranderingen in de leefomgeving spelen daarnaast een grote rol, zegt Slot. “In de tijd van onze ouders waren er bijvoorbeeld nog niet zoveel auto’s. Op sommige plekken is daardoor de weg naar de speeltuin onveiliger geworden.” Ouders maken zich zorgen over de veiligheid, maar die zorgen kunnen ook té groot zijn en dan gaat het kinderen belemmeren, stelt de bewegingswetenschapper.

Creëer meer speelmogelijkheden voor kinderen

“Meer mogelijkheden om te spelen zorgt voor meer spelende kinderen in de buurt en dat trekt ook weer andere kinderen aan”, zegt Slot. Zolang niet meer kinderen buiten spelen, blijft deze vicieuze cirkel in stand.

Er zouden meer plekken moeten komen waar kinderen buiten kunnen spelen, zegt Michiel van Campen, voorzitter van de branchevereniging Spelen & Bewegen. De belangenvereniging voor bedrijven die speelmogelijkheden creëren, ziet de speelruimtes steeds kleiner worden. “In een nieuwe woonwijk moet voldoende speelruimte en groen zijn. Maar de ontwikkelaar heeft ook belang bij zoveel mogelijk woningen. Daar zit altijd een spanningsveld.”

“Maak regels voor de schermtijd, iets wat concurreert met buiten spelen.”

Jorien Slot, bewegingswetenschapper

Bij de buitenschoolse opvang en op scholen is de speelruimte ook vaak nog te klein, zegt Van Campen. “Daar zijn richtlijnen voor, maar die zijn al jaren hetzelfde, terwijl het aantal leerlingen groeit en er dus minder ruimte overblijft.” En dat maakt meer bewegen alleen nog maar lastiger. “Bewegen op jonge leeftijd is zo belangrijk. Als je beweging van jongs af aan stimuleert, zullen ze op latere leeftijd ook meer blijven bewegen en sporten.”

Slot ziet een oplossing in het stimuleren van meer bewegen door de dag heen. “Laat kinderen meer buiten spelen op de opvang en stuur ze op de fiets naar school.” Daarin kunnen ouders het goede voorbeeld geven. “Doe de boodschappen op de fiets, ga zelf veel naar buiten. En maak regels voor de schermtijd, iets wat concurreert met buiten spelen.” Wat vooral helpt is als buitenspelen weer meer vanzelfsprekend wordt, zegt Slot. Daar sluit Van Campen zich bij aan: “Met elkaar spelen is zo ontzettend vormend. Dat gun je ieder kind.”

Meer lezen over de voordelen van buiten spelen?


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending