Connect with us

Uncategorized

Buiten sporten in groepjes en zwemles: deze regels versoepelen vanaf vandaag | NU

Published

on


De regering heeft vanaf vandaag een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd in de coronamaatregelen. Zo zijn er verruimingen voor het sporten in de buitenlucht en mogen kinderen tot twaalf jaar weer naar zwemles. NU.nl zet alle wijzigingen voor je op een rij.

Zwemles (en afzwemmen) is weer mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar oud. Hierdoor kunnen zij hun A-, B- C-diploma halen.

Winkelen op afspraak wordt iets verruimd voor grotere winkels. Per 25 vierkante meter winkeloppervlak mag nu één klant worden ontvangen, met een maximum van in totaal vijftig klanten. Eerder mochten maximaal twee klanten per verdieping.

Klanten moeten wel nog steeds vier uur van tevoren een afspraak maken en in de winkel 1,5 meter afstand houden. Voor winkels tot 50 vierkante meter gelden de oude regels nog.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten weer sporten in groepjes van maximaal vier personen en op 1,5 meter afstand van elkaar. Gemeenten kunnen vanaf vandaag ook meer mogelijkheden bieden voor georganiseerd sporten buiten sportaccommodaties om.

Langeafstandsgeliefden mogen vanaf vandaag weer naar Nederland reizen (foto: ANP).


Langeafstandsgeliefden mogen vanaf vandaag weer naar Nederland reizen (foto: ANP).

Langeafstandsgeliefden mogen vanaf vandaag weer naar Nederland reizen (foto: ANP).

Foto: ANP

Noodzakelijke theorie-examens voor beroepen en bedrijven

Theorie-examens en -lessen gericht op het besturen of onderhouden van een vervoersmiddel mogen vanaf dinsdag voor een groep weer doorgaan op locatie. Hierbij geldt wel een kleine kanttekening: het is alleen bedoeld voor mensen die het certificaat nodig hebben voor het uitoefenen van bepaalde beroepen of voor bepaalde bedrijven. Ook mensen die een educatieve maatregel opgelegd hebben gekregen vanwege hun rijgedrag mogen weer theorie-examen doen.

En tot slot wordt vanaf dinsdag het inreisverbod verruimd. Voor reizigers buiten de Europese Unie geldt nog steeds een inreisverbod, maar de lijst met uitzonderingen, die eerder was opgeschort, is weer van toepassing. Hierdoor kunnen zakenreizigers, studenten, kennismigranten, professionals uit de culturele en creatieve sector en langeafstandsgeliefden weer naar Nederland reizen.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Cavendish sprint naar tweede overwinning op rij in Ronde van Turkije | NU

Published

on

By


Mark Cavendish heeft dinsdag zijn tweede overwinning op rij geboekt in de Ronde van Turkije. De 35-jarige sprinter van Deceuninck-Quick-Step was met ruim verschil de snelste in de derde etappe naar Alanya.

Net als maandag in de tweede rit maakte Cavendish het voorbereidende werk van zijn ploeg, waartoe onder anderen Fabio Jakobsen behoort, goed af. De dertigvoudig winnaar van een Tour de France-etappe rekende af met onder anderen André Greipel, die genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Cavendish deelde het podium in Alanya met de Belg Jasper Philipsen van Alpecin-Fenix, die met ruim verschil als tweede finishte, en de Pool Stanislaw Aniolkowski.

Zijn overwinning is een nieuwe opsteker voor Cavendish, die dit seizoen na magere jaren een kans krijgt bij Deceuninck-Quick-Step. Hij betaalde dat vertrouwen maandag terug door zijn eerste zege in ruim drie jaar te boeken.

Dankzij die overwinning had Cavendish de leiderstrui in Turkije al te pakken en die behoudt hij logischerwijs. Philipsen is op acht seconden de nummer twee van het klassement en de Nederlander Arvid de Kleijn van Rally Cycling – hij won zondag, werd maandag vierde en finishte dinsdag op plek zeven – staat derde (+0.10).

De Ronde van Turkije, een rittenkoers op ProTour-niveau, duurt nog tot en met zondag. Woensdag wacht het peloton opnieuw een nagenoeg vlakke etappe, waarin ruim 184 kilometer wordt afgelegd tussen Alanya en Kemer.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de winnende sprint van Mark Cavendish.
Continue Reading

Uncategorized

Energieleverancier Oxxio draagt telecomdiensten over aan KPN | NU

Published

on

ByOxxio gaat zijn diensten voor internet, bellen en televisie overdragen aan KPN. Vanaf 1 juni neemt KPN alle klanten over, laten KPN en Oxxio dinsdag weten.

De energieleverancier maakte al gebruik van het netwerk van KPN, dus klanten kunnen gebruik blijven maken van de apparatuur die ze hebben, zoals internetrouters. Ook blijven afgesproken voorwaarden en kortingen voor klanten gelden.

Oxxio geeft de diensten uit handen, omdat het bedrijf zich volledig wil focussen op energie. “De verbreding buiten de energiesector met Internet, TV & Bellen biedt klanten een totaalpakket, maar vraagt van de organisatie ook een apart werkproces”, verklaart de energieleverancier.

Na 1 juni kunnen klanten voor dienstverlening en vragen nog enkele maanden terecht bij Oxxio, die ze in behandeling neemt namens KPN. Na de zomer neemt KPN de ondersteuning over.


Continue Reading

Uncategorized

Besmette Medvedev trekt zich terug bij Masters-toernooi Monte Carlo | NU

Published

on

ByDaniil Medvedev heeft zich dinsdag moeten terugtrekken bij het Masters-toernooi van Monte Carlo. De nummer twee van de wereld is in zijn voorbereiding positief getest op het coronavirus.

Medvedev onderging maandag een test, waarna dinsdag de uitslag volgde. De 25-jarige Rus kwam nog niet in actie op het sterk bezette toernooi, dat zondag is begonnen.

De ATP laat in een verklaring weten dat Medvedev direct in isolatie is geplaatst en dat zijn gezondheidssituatie goed in de gaten wordt gehouden. “Ik focus me nu op mijn herstel en kijk nu al uit naar mijn rentree”, zegt Medvedev zelf.

Het nieuws over Medvedev heeft geen gevolgen voor Rafael Nadal, ook al stond de twintigvoudig Grand Slam-winnaar en elfvoudig winnaar in Monte Carlo dinsdag nog met de Rus op de baan. De 34-jarige Spanjaard en zijn volledige team zijn negatief getest.

Nadal, die van 2005 tot en met 2012 en ook in 2016, 2017 en 2018 de beste was op het graveltoernooi, heeft in de eerste ronde een bye. Vrijwel de gehele wereldtop is aanwezig in Monte Carlo.
Continue Reading

Trending