Connect with us

Uncategorized

Buckingham Palace over uitspraken Harry en Meghan: ‘Nemen het zeer serieus’ | NU

Published

on


Het Britse koninklijk huis heeft via een statement gereageerd op de beweringen die prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle deden in het interview met Oprah Winfrey.

“De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest. De kwestie, met name die van ras, is zorgwekkend. Hoewel herinneringen kunnen variëren, worden ze zeer serieus genomen en zullen ze privé door de familie worden behandeld. Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde familieleden zijn”, luidt het statement namens koningin Elizabeth.

Wat werd besproken in het interview

  • Markle zei dat er is gesproken over “hoe donker Archies huid zou worden”. Wie deze zorgen heeft geuit, werd niet gezegd. Winfrey liet maandag weten dat prins Harry heeft benadrukt dat het niet om koningin Elizabeth of prins Philip gaat.
  • Na de geboorte van Archie werd besloten dat hij de titel ‘prins’ niet zou krijgen. Daardoor zou hij tot verbazing van het echtpaar ook geen beveiliging krijgen. Zij wilden wel graag beveiliging als dat nodig was.
  • Het leven binnen het Britse koningshuis viel Markle dermate zwaar, dat ze tijdens haar zwangerschap met suïcidale gedachten kampte vanwege de negatieve manier waarop de media over haar schreven. 
  • Ze vroeg om hulp vanwege haar mentale klachten, maar kreeg daarbij naar eigen zeggen geen enkele steun vanuit het koninklijk huis.
  • De prins vertelde onder meer dat het contact met zijn vader prins Charles verslechterde nadat het stel had laten weten de taken te willen neerleggen. Voorafgaand aan de bekendmaking sprak hij drie keer met zijn grootmoeder koningin Elizabeth, maar Charles hield het contact af.
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Jeffree Star samen met een vriend gewond geraakt bij auto-ongeluk | NU

Published

on

By


Make-upartiest en YouTuber Jeffree Star is vrijdag gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Star zat samen met een vriend in een auto die over de kop sloeg, wordt op zijn Twitter gemeld.

“Een paar uur geleden zijn Jeffree en Daniel (Lucas, red.) bij een ernstig auto-ongeluk drie keer over de kop gevlogen nadat ze over ijzel heen reden”, valt te lezen. “We zullen een update geven als de dokter meer informatie heeft. We zijn dankbaar dat ze allebei nog in leven zijn.”

Bij de post is een foto te zien waarop de twee in een ziekenhuis zijn. Star ligt op een bed met een brace om zijn hals. Het ongeluk vond plaats in Casper in de staat Wyoming, bevestigt de plaatselijke Highway Patrol.

De 35-jarige make-upartiest besloot vorig jaar van Californië naar Wyoming te verhuizen om daar aan zijn autobiografie te werken.
Continue Reading

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Trending