Connect with us

Uncategorized

Brazilië verandert voor derde keer van zorgminister sinds begin coronacrisis | NU

Published

onDe Braziliaanse arts Marcelo Queiroga wordt de nieuwe minister van Volksgezondheid van het land, heeft president Jair Bolsonaro bevestigd aan journalisten. Hij is de vierde gezondheidsminister sinds de coronapandemie begon in het Zuid-Amerikaanse land.

Queiroga vervangt generaal Eduardo Pazuello die mei vorig jaar werd aangesteld nadat zijn voorganger, Nelson Teich, al na een maand opstapte na het zoveelste conflict met de president. Teich verving op zijn beurt Luiz Henrique Mandetta, die in april vorig jaar moest vertrekken na onenigheid met Bolsonaro over coronamaatregelen.

Volgens de president zet de cardioloog het beleid van zijn voorganger voort en verdubbelt de regering de inspanningen om massale vaccinaties tegen het coronavirus door te voeren. Bolsonaro verwacht dat het ongeveer een tot twee weken duurt voordat de aanstelling definitief is.

Pazuello ligt al langere tijd onder vuur vanwege de wijze waarop het coronavirus in het land wordt bestreden. Sinds de uitbraak zijn meer dan 11,5 miljoen Brazilianen besmet geraakt en bijna 280.000 inwoners overleden. Daarmee telt Brazilië wereldwijd na de Verenigde Staten de meeste besmettingen en dodelijke slachtoffers.

Heropleving van virus door nieuwe mutatie

Brazilië kampt de laatste tijd met een forse heropleving van het longvirus. Volgens de gezondheidsautoriteiten is een in Brazilië ontdekte mutatie van het coronavirus daar grotendeels verantwoordelijk voor. Die mutatie zou besmettelijker zijn dan de oorspronkelijke coronavirusvariant.

Bolsonaro heeft de ernst van het coronavirus altijd gebagatelliseerd en zegt ook zelf geen coronavaccin te willen. Nu het land te maken heeft met een heropleving krijgt hij steeds fellere kritiek voor zijn aanpak van de pandemie. Veel Brazilianen vinden dat de vaccinatiecampagne tegen COVID-19 veel te traag op gang komt. Tot nu toe is een kleine 3 procent van de bevolking ingeënt.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Jeffree Star samen met een vriend gewond geraakt bij auto-ongeluk | NU

Published

on

By


Make-upartiest en YouTuber Jeffree Star is vrijdag gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Star zat samen met een vriend in een auto die over de kop sloeg, wordt op zijn Twitter gemeld.

“Een paar uur geleden zijn Jeffree en Daniel (Lucas, red.) bij een ernstig auto-ongeluk drie keer over de kop gevlogen nadat ze over ijzel heen reden”, valt te lezen. “We zullen een update geven als de dokter meer informatie heeft. We zijn dankbaar dat ze allebei nog in leven zijn.”

Bij de post is een foto te zien waarop de twee in een ziekenhuis zijn. Star ligt op een bed met een brace om zijn hals. Het ongeluk vond plaats in Casper in de staat Wyoming, bevestigt de plaatselijke Highway Patrol.

De 35-jarige make-upartiest besloot vorig jaar van Californië naar Wyoming te verhuizen om daar aan zijn autobiografie te werken.
Continue Reading

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Trending