Connect with us

Uncategorized

Bosnische film met Raymond Thiry genomineerd voor BAFTA Award | NU

Published

onDe Bosnische film Quo vadis, Aida?, waar Raymond Thiry in speelt, is door de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) genomineerd in de categorieën beste niet-Engelstalige film en beste regie. Dat heeft de organisatie die de BAFTA Awards uitreikt dinsdag bekendgemaakt.

Naast Thiry, vooral bekend door zijn rollen in Penoza en Undercover, zijn Teun Luijkx (A’dam – E.V.A.) en Juda Goslinga (Publieke werken) in de film te zien. De film Quo vadis, Aida?, die vanwege de coronamaatregelen pas eind april in première gaat, gaat over de val van de enclave Srebrenica en de daaropvolgende genocide door Bosnisch-Servische troepen. De drie acteurs spelen Nederlandse soldaten die tijdens een VN-missie werden uitgezonden om de enclave te beschermen.

Volgens Deadline is de diversiteit onder de genomineerden toegenomen. Zo zijn dit jaar voor het eerst 4 vrouwen genomineerd in de categorie beste regie en zijn 15 van de 24 genomineerde acteurs zwart of Aziatisch.

De organisatie achter de BAFTA’s heeft haar eigen werkwijze tegen het licht gehouden. Na de laatste uitreiking werd de organisatie flink bekritiseerd, omdat alleen witte acteurs waren genomineerd voor de belangrijkste acteerprijzen. Ook maakte toen geen enkele vrouw kans op de prijs voor de beste regie.

De films van Chloé Zhao (Nomadland) en Sarah Gavron (Rocks) zijn zeven keer genomineerd. Ze maken beiden kans op de prijs voor de beste regie. Nomadland was een van de zes nominaties in de categorie beste film. Ook The Father, The Mauritanian, Promising Young Woman en The Trial Of The Chicago 7 zijn genomineerd.

Vier films zijn zes keer genomineerd: The Father, Mank, Minari en Promising Young Woman. The Dig en The Mauritanian zijn in vijf categorieën genomineerd.

Bekijk hier de lijst met de overige nominaties. De virtuele uitreiking van de BAFTA Awards vindt plaats op zondag 11 april.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Jeffree Star samen met een vriend gewond geraakt bij auto-ongeluk | NU

Published

on

By


Make-upartiest en YouTuber Jeffree Star is vrijdag gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Star zat samen met een vriend in een auto die over de kop sloeg, wordt op zijn Twitter gemeld.

“Een paar uur geleden zijn Jeffree en Daniel (Lucas, red.) bij een ernstig auto-ongeluk drie keer over de kop gevlogen nadat ze over ijzel heen reden”, valt te lezen. “We zullen een update geven als de dokter meer informatie heeft. We zijn dankbaar dat ze allebei nog in leven zijn.”

Bij de post is een foto te zien waarop de twee in een ziekenhuis zijn. Star ligt op een bed met een brace om zijn hals. Het ongeluk vond plaats in Casper in de staat Wyoming, bevestigt de plaatselijke Highway Patrol.

De 35-jarige make-upartiest besloot vorig jaar van Californië naar Wyoming te verhuizen om daar aan zijn autobiografie te werken.
Continue Reading

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Trending