Connect with us

Uncategorized

Biden komt met nieuw klimaatdoel; gaan VS en China elkaar vinden? | NU

Published

onOp uitnodiging van de Amerikaanse president Joe Biden nemen veertig wereldleiders donderdag en vrijdag deel aan een virtuele klimaattop. Van de Verenigde Staten wordt een “grote groene stap” verwacht. De aandacht wordt ook gericht op de dynamiek met China – de twee grootmachten lijken te willen samenwerken in de strijd tegen klimaatverandering.

Biden en zijn speciale klimaatgezant John Kerry hebben meermaals laten weten dat de VS een leidende rol wil nemen in de strijd tegen klimaatverandering.

Achter de schermen werkt de VS aan een klimaatplan dat minstens zo ambitieus is als de Europese Green Deal, met als belangrijk verschil dat de Amerikaanse klimaatdoelen nog niet definitief zijn. Daar komt vermoedelijk op de klimaattop verandering in.

Ook de Chinese president Xi Jinping zal de klimaattop bijwonen. Zijn woordvoerder zegt dat Xi een “belangrijke speech” wil geven.

Kortetermijndoelen het belangrijkst

Een groeiende lijst landen wil rond 2050 klimaatneutraal zijn – een einddoel dat ook van de VS verwacht wordt. Politiek belangrijker zijn echter de klimaatdoelen voor de kortere termijn, tot 2030. Die staan later dit jaar op de agenda van de VN-klimaattop in Glasgow. Alle deelnemende landen worden gevraagd dit jaar hun 2030-doelen op te schroeven.

In de EU werd daarover woensdag een definitief akkoord bereikt: de Europese uitstoot van broeikasgassen moet over negen jaar ten minste 55 procent onder het niveau van 1990 liggen. Ook van Nederland wordt dit jaar verwacht dat het het 2030-klimaatdoel opschroeft.

De verwachte groene stap van Biden zal waarschijnlijk niet onderdoen voor die van de EU. De komende tien jaar wil de VS reusachtige bedragen investeren in duurzame energie en elektrificatie van de auto-industrie. Al in 2035 zou de Amerikaanse elektriciteitsvoorziening CO2-neutraal kunnen zijn.

Ook China zet serieuze stappen

Toch lag het initiatief tot klimaatactie tot enkele maanden geleden bij die andere grootmacht: China. Afgelopen september stelde China als een van de eerste grote economieën een ‘CO2-neutraliteitsdoel’: uiterlijk in 2060 moet de Chinese CO2-uitstoot (netto) op nul liggen.

Dat is weliswaar tien jaar later dan het doel van veel rijke industrielanden, zoals ook Japan en Zuid-Korea, maar China beroept zich erop in een andere fase van ontwikkeling te zitten: tot voor kort steeg de Chinese uitstoot juist scherp. Het voorlopige Chinese klimaatdoel voor 2030 is dan ook om eerst die groei te stoppen.

Gaan China en VS ook samenwerken?

Zowel China als de VS lijkt, net als Europa, een helder signaal af te geven: het fossiele tijdperk loopt ten einde, de toekomst is duurzaam. Maar is dat vervolgens ook een basis voor onderlinge samenwerking?

Recentelijk hadden de grootmachten weinig lovende woorden voor elkaar over. Een maand geleden ontaardde een persconferentie tijdens een Chinees-Amerikaanse top in Alaska in een uitwisseling van beschuldigingen.

Die gaan deels over mensenrechten met betrekking tot de Oeigoeren en de situatie rond Hongkong en Taiwan. Op de achtergrond spelen echter spanningen over cyberaanvallen op de VS en kritiek op economische dwangtactieken door China richting bondgenoten van de VS. China zegt juist dat de VS zijn militaire en financiële macht gebruikt om andere landen te onderdrukken.

Toch is de kans groot dat de toon op de klimaattop anders zal zijn. De landen gaan niet over een nacht ijs: vorige week was klimaatgezant Kerry nog in Sjanghai om de top met de Chinezen voor te bespreken. Die formule bleek ook heel succesvol voorafgaand aan de klimaattop in Parijs in 2015, toen Barack Obama en Xi van tevoren al een klimaatdeal hadden gesloten.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Top 5 Beste Kopen

Published

on

By

Met de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Top 5 Beste Kopen technologie zijn we in de loop van de tijd een kolossale evolutie in de elektronicasector tegengekomen. Elke dag komen we de nieuwste technische snufjes en elektronische items tegen en veel daarvan zijn nu een noodzaak geworden in plaats van een luxe, waardoor we onze dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Deze snelle technologische vooruitgang heeft het hele concept van het kopen van elektronische artikelen voor je huis veranderd. Als uw zoektocht naar een fatsoenlijke elektronische gadget of een item te veel keuzes oplevert en u in een staat van onzekerheid brengt, moet u uw zoekvoorkeuren over het hoofd zien en alleen langs elektronicawinkels gaan.

Best Buy is een betrouwbaar verkooppunt voor elektronische artikelen en huishoudelijke apparaten. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een winkelketen en heeft het met succes het respect en het vertrouwen van een groot aantal klanten weten te winnen. Best Buy biedt de nieuwste en trendy elektronica tegen lage prijzen, samen met de best-buy-couponcodes voor de producten die ze aanbieden, en blijkt daarom een ​​one-stop-oplossing te zijn om al uw gewenste huishoudelijke en elektronische artikelen online te kopen.

Best Buy-winkels hebben voortdurend grote kortingen op de prijzen van hun producten voor hun kopers. Om een ​​groot aantal klanten aan te trekken, heeft de online winkel kortingscouponcodes geïntroduceerd om de druk die men voelt bij het online kopen van een elektronisch item te minimaliseren vanwege strikte budgetbeperkingen. Met behulp van deze Best Buy-tegoedbonnen kunt u uw gewenste elektronische artikelen krijgen van de respectieve online winkelwebsite, variërend van laptops tot camcorders, van mobiele telefoons tot videogames en van kantoorproducten tot algemene huishoudelijke artikelen.

Online gebruik maken van Best Buy-kortingsbonnen is een zeer gemakkelijke taak. Een groot aantal online websites biedt nu deze geldbesparende kortingsbonnen aan, dus u hoeft zich alleen maar te registreren op een website die ze aanbiedt en uzelf open te stellen voor een hele nieuwe wereld van kortingen. Ga je gang en geef je portemonnee een ontspannen frisse wind door optimaal gebruik te maken van je geld met Best Buy-promotiecodes.

De Best Buy-kortingsbonnen die worden aangeboden door Best buy zijn geldig voor een bepaalde periode, dus voordat u een kortingsbon gebruikt, moet u er altijd voor zorgen dat deze nog steeds geldig en actief is voor het product dat u wilt kopen. Evenzo, terwijl u het proces doorloopt om uzelf te registreren op een website die deze codes aanbiedt, bevestigt u de authenticiteit van de website en de geldigheid van de kortingsbon die u wilt gebruiken om later ongemak te voorkomen.

Dus als u besluit om de nieuwste mobiele telefoon of die lcd-televisie te kopen waar u al lang geld op hebt gespaard, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten en het budget. Ga je gang en winkel naar hartenlust door gebruik te maken van Best Buy-vouchers die worden aangeboden door een aantal online prijsvergelijkings- en detailhandelswebsites en maak het beste koopje voor alle elektronische en huishoudelijke artikelen die je altijd al wilde kopen.

Best Buy Co., Inc. is een bekende detailhandelaar die thuiskantoorproducten, entertainmentsoftware, consumentenelektronica en vele andere gerelateerde diensten verkoopt. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onderverdeeld in twee segmenten:

a) Het binnenlandse segment

b) Het internationale segment

Het binnenlandse segment van het bedrijf heeft zijn activiteiten beperkt tot alle staten, districten en territoria van Noord-Amerika. Enkele van de merknamen die door het bedrijf in de Verenigde Staten worden gebruikt, zijn Best Buy Mobile, Napster, Best Buy, Geek Squad, Speakeasy, Magnolia Audi Video en Pacific Sales.

Het internationale segment van het bedrijf is actief in Canada, verschillende landen in Europa, China en Mexico. In Europa opereert het bedrijf onder de merknamen The Phone House, The Carphone Warehouse en Geek Squad. In Turkije opereert het bedrijf onder de merknamen Geek Squad en Best Buy.

De Canadese activiteiten van het bedrijf worden voortgezet onder de merknaam Future Shop, Best Buy Mobile, Geek Squad en Best Buy. Het bedrijf gebruikt merken als Five Star, Geek Squad en Best Buy voor zijn activiteiten in China.

Er zijn veel mensen die hun wensen liever bij Best Buy kopen omdat het bedrijf uitstekende diensten biedt. Het bedrijf heeft een uitstekend verkoop- en serviceteam dat serviceondersteuning biedt aan haar klanten. Wanneer u producten van Best Buy koopt, bent u er zeker van dat u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, maar ook een goede aftersales-ondersteuning.

Het bedrijf komt af en toe met aanbiedingen die de klantloyaliteit verbeteren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een cadeaukaartprogramma dat u kunt gebruiken om cadeaus naar uw vrienden en dierbaren te sturen. Best Buy komt ook met kortingsbonnen waarmee u kortingen op hun producten kunt krijgen. Voor meer informatie over de nieuwste Best Buy-kortingsbonnen kunt u op internet kijken. Er zijn veel websites die gratis kortingsbonnen voor de beste koop aanbieden die u kunt gebruiken om kortingen op hun producten te krijgen.

Continue Reading

Uncategorized

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

Published

on

By

De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.


Continue Reading

Uncategorized

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Published

on

By

De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.


Continue Reading

Trending