Connect with us

Uncategorized

Beschuldigingen van mishandeling hadden impact op Johnny de Mol en gezin | NU

Published

onDe mishandelingsbeschuldigingen aan het adres van Johnny de Mol, afkomstig van zijn ex-verloofde Shima Kaes, hebben impact op hem en zijn familie gehad. In Op1 zegt de presentator dat zijn werk hem de benodigde afleiding gaf.

Wat handig is te weten

  • Shima Kaes en Johnny de Mol waren ruim een jaar samen voor ze in 2015 hun verloving beëindigden
  • Kaes heeft jaren geleden beschuldigingen geuit, maar het kwam niet eerder tot een aanklacht
  • Inmiddels lopen er over en weer diverse zaken en aangiftes

“Zoiets heeft wel impact”, zegt De Mol dinsdag in het actualiteitenprogramma. “Ook op je gezin en voor je vrouw. We hebben nu twee jonge kindjes. Maar werk is wel weer goed om te blijven staan waar je voor staat. Op een gegeven moment moet je er weer op uit en je gezicht laten zien. Zeker als je vindt dat je jezelf in de spiegel kunt blijven aankijken.”

De Mol werd eind vorig jaar door Kaes beschuldigd van zware mishandeling en poging tot doodslag. Kaes en De Mol waren ruim een jaar samen voor ze in 2015 hun verloving beëindigden.

Kaes deed aangifte waarin ze zegt dat zij tijdens vakanties in Mexico en op Ibiza en tijdens een Edison-gala fysiek werd bejegend door De Mol. Zo stelt ze op Ibiza te zijn geslagen en tegen haar ribben te zijn geschopt. Ook zou de presentator haar keel hebben dichtgeknepen en zijn hand op haar mond hebben gedrukt.

De beschuldigingen werden door De Mols advocaat eind vorig jaar tegengesproken. De Mol ontkende de aantijgingen in de uitzending opnieuw: “Onze relatie verdiende geen schoonheidsprijs, maar dit soort aantijgingen gaan echt te ver. Van mishandeling wil ik graag afstand doen.”

De Mol verwacht niet dat er een rechtszaak komt. “Van hun zaak hebben wij nog niks gehoord.” Een andere zaak tussen De Mol en Kaes loopt volgens de presentator nog wel.

Vader John de Mol deed aangifte van afpersing

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde op 25 november 2020, enkele dagen voor de mishandelingsbeschuldigingen, dat vader John de Mol aangifte heeft gedaan van afdreiging, een vorm van afpersen.

De Mol schrijft in de aangifte dat hij een brief heeft ontvangen met een voorstel voor een schikking rond belastende informatie in een dan nog te verschijnen boek van Mark Koster over de familie De Mol.

De aangifte is gericht tegen Karim Aachboun en Ad Aerts, de juridisch adviseurs die achter de brief zitten. Zij vertegenwoordigen daarnaast Kaes. Volgens De Mol bekijkt het OM die zaak nog steeds.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

In beeld: Het coronaheropeningsplan van het kabinet | NU

Published

on

By


Het demissionaire kabinet presenteerde medio april een stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland aan het (hopelijke) slot van de coronacrisis. Dit zijn de vijf stappen.

Belangrijk: bij elke stap staan streefdata vermeld. Die zijn bijzonder onzeker, zegt het kabinet. Het is bijvoorbeeld al zeer de vraag of het streven van 28 april voor het eerste versoepelingenpakket zal worden behaald.
Continue Reading

Uncategorized

Definitief einde Castro-tijdperk op Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden | NU

Published

on

ByRaúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een belangrijk partijcongres in Havana. Wie hem als partijleider opvolgt, is nog niet bekend.

Het aftreden van Castro betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren ’50. Castrol volgde in 2008 zijn broer Fidel op, die met zijn gezondheid kwakkelde. ‘El Lider’ stierf in november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Volgens Castro is het tijd om de macht door te geven aan een jongere generatie. Op de door de staatstelevisie uitgezonden fragmenten van zijn speech zegt de voormalig president dat hij zijn leiderschap naar tevredenheid kan overdragen aan een groep partijloyalisten die tientallen jaren ervaring hebben. Ook zei hij tegen de honderden aanwezigen dat hij tot aan zijn dood klaarstaat “om het vaderland, de revolutie en het socialisme” te verdedigen.

Hoewel er nog geen opvolger van Raúl is aangewezen, gaat de zestigjarige Miguel Díaz-Canel die rol waarschijnlijk op zich nemen. Hij nam in 2018 ook al het stokje van Raúl over als president van Cuba.


Continue Reading

Uncategorized

Worstelende Limburgse ziekenhuizen willen AstraZeneca-prikstop negeren | NU

Published

on

By


Het Limburgse ziekenhuis Zuyderland, met vestigingen in Geleen en Heerlen, overweegt om komende maandag een paar honderd vaccins van AstraZeneca aan te bieden aan eigen medewerkers en dokters, ook als zij onder de 60 jaar zijn. Dit gaat in tegen het besluit van het ministerie van Volksgezondheid om het vaccin wegens een zeldzame, ernstige bijwerking alleen nog maar aan mensen van 60 tot en met 64 jaar te geven.

In een open brief spreken medisch specialisten en het bestuur van het ziekenhuis zich uit tegen die beslissing. “Beste minister, wij kunnen niet langer wachten. Geen dag langer. Onze ic’s liggen vol met dertigers, veertigers en vijftigers. Door ziekteverzuim en uitputting krijgen we de planning niet meer rond.”

“Medewerkers stellen de terechte vraag waarom zij zorg moeten blijven leveren zonder adequate bescherming, en dat terwijl de vaccins liggen te wachten in de koelkast”, vervolgen ze in de brief aan demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, leden van de Gezondheidsraad en het RIVM.

In de brief wordt opgeroepen met het ‘zwabberbeleid’ te stoppen. “Wilt u alstublieft stoppen met dralen en onrust zaaien, met insinueren dat u veiligheid biedt door alles eerst goed uit te laten zoeken? De cijfers die de voordelen van massavaccinatie aantonen zijn overweldigend. Ze liegen echt niet. Laten we dan landelijk de maximale vaart erin brengen!”

Ziekenhuis pleit voor vaccinatie op vrijwillige basis

Het ziekenhuis noemt het voorbeeld van een vrijdag opgenomen patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen “na alle commotie in de pers”. “We hoorden de enorme spijt in zijn stem en zagen de wanhoop in zijn ogen. Het virus had hem geveld en dit had wellicht niet gehoeven.”

Op de longscan die het ziekenhuis met instemming van de patiënt heeft gedeeld, is de schade aan de longen te zien. “Je hoeft geen longarts te zijn om de verwoestingen te herkennen”, staat in de brief.

Het ziekenhuis heeft “met verbijstering kennisgenomen van de politieke besluitvorming rond de vaccins van AstraZeneca en Janssen”, pleit voor vaccinatie op vrijwillige basis en overweegt maandag de AstraZeneca-vaccins in de koelkast aan het eigen personeel te geven. Hierover wordt waarschijnlijk zondag een knoop doorgehakt, aldus een woordvoerder die zegt te weten dat dit niet volgens de voorschriften is.

De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.


De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.

De CT-scan van een patiënt die had geweigerd het AstraZeneca-vaccin te nemen.

Foto: Zuyderland Ziekenhuis

Kamer wil keuzevrijheid

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat zestigminners kunnen kiezen om toch het AstraZeneca-vaccin te ontvangen, als later dit jaar alle zestigplussers de prik hebben gehad. Dat bleek donderdag in een debat met De Jonge. Het vaccin heeft in zeer zeldzame gevallen een ernstige bijwerking: trombose in combinatie met een klein aantal bloedplaatjes. Die bijwerking treft vooral jongere mensen, voornamelijk vrouwen.

Naar het vaccin van Janssen wordt momenteel onderzoek gedaan, omdat dezelfde zeldzame bijwerking daarbij ook is gemeld in enkele gevallen. Zolang dat onderzoek loopt, wordt er in Nederland niet met Janssen geprikt.


Continue Reading

Trending