Connect with us

Uncategorized

AZ-speler twee duels geschorst voor wedden op wedstrijden | NU

Published

onEen speler van AZ is door de onafhankelijke commissie van beroep betaald voetbal (CvB) voor twee duels geschorst, omdat hij gewed heeft op wedstrijden in competities waarin hij zelf is uitgekomen.

De KNVB en AZ maken beide niet bekend om wie het gaat, op verzoek van de speler zelf. De voetballer heeft zijn schorsing al uitgezeten.

De CvB benadrukt zondag in een verklaring op de site van de voetbalbond dat er geen sprake is van matchfixing. “Voor het onrechtmatig beïnvloeden van uitslagen van wedstrijden is in deze zaak zelfs geen begin van bewijs.”

De speler krijgt wel een straf, omdat het voor een profvoetballer verboden is in te zetten op wedstrijden in een competitie waarin hij zelf uitkomt, ook als het om duels gaat van andere clubs. Hiermee wil de KNVB “de integriteit van het voetbal bewaken, maar ook de schijn van beïnvloeding, partijdigheid en vooringenomenheid voorkomen”.

De onderzoekscommissie-integriteit van de KNVB deed een onderzoek naar de AZ-speler, nadat de bond vorig seizoen signalen had opgevangen dat hij gewed had op wedstrijden. De tuchtcommissie achtte de speler schuldig en ook na een beroepszaak bleef zijn straf staan.

De speler van het eerste elftal gokte in totaal tussen december 2019 en maart 2020 online op zeventien duels. De opvallendste weddenschap was voor de wedstrijd De Graafschap-Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Er zaten geen duels van de hoofdmacht van de Alkmaarders bij.

AZ: ‘Speler heeft aangegeven dat hij de zaak betreurt’

AZ laat in een reactie op zijn site weten dat de clubleiding heeft geconstateerd dat er geen sprake is geweest van wedden op eigen wedstrijden door de speler van AZ. “De speler heeft bij AZ aangegeven dat hij de zaak betreurt, maar hij heeft uitgelegd hoe het is gegaan. Na zijn uitleg en de uitspraak is de zaak daarmee voor AZ gesloten.”

Wel heeft AZ hieruit afgeleid dat “in zijn algemeenheid niet alle spelers op de hoogte zijn van de regelgeving” op dit gebied. “De club zal ervoor zorgen haar spelers nog bewuster te maken van de regels die er gelden.”

Volgens de geschorste AZ-speler zijn alle weddenschappen door zijn vriend geplaatst en wist hij niet dat die vriend gokte op wedstrijden in competities waarin hij zelf actief was. Volgens de CvB was de voetballer ermee bekend dat zijn vriend de weddenschappen op zijn naam en rekening afsloot.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Aandeel Braziliaanse variant in Nederlandse coronabesmettingen neemt toe | NU

Published

on

ByDe Braziliaanse variant van het coronavirus is bezig aan een opmars in Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het RIVM dinsdag aan NU.nl na berichtgeving door de Volkskrant.

Eind maart werd bij 1,5 procent van de tests in de Nederlandse teststraten de Braziliaanse P1-variant waargenomen. Begin maart was dat aandeel nog 0,5 procent.

“Deze cijfers lopen altijd een week of twee achter, maar dat (1,5 procent, red.) is het cijfer van week twaalf”, aldus een RIVM-woordvoerder. “We zien het aandeel van de Braziliaanse variant wel toenemen, als het ware de concurrentie aangaan met de Britse variant.”

Het merendeel van de positieve tests in Nederland betreft nog altijd de Britse variant, die in “meer dan 90 procent” van de gevallen aangetroffen wordt.

Het RIVM maakt zich echter zorgen over de opmars van de Braziliaanse variant, omdat die meer resistent tegen vaccins lijkt en waarschijnlijk besmettelijker is. “Maar dat wil niet zeggen dat de vaccins helemaal niet werken. Er is meer onderzoek nodig om daar verder nog iets over te zeggen.”

Volgens het RIVM worden andere varianten die wereldwijd zijn opgedoken, zoals de Zuid-Afrikaanse variant, in Nederland nog altijd nauwelijks vastgesteld.


Continue Reading

Uncategorized

Cavendish sprint naar tweede overwinning op rij in Ronde van Turkije | NU

Published

on

By


Mark Cavendish heeft dinsdag zijn tweede overwinning op rij geboekt in de Ronde van Turkije. De 35-jarige sprinter van Deceuninck-Quick-Step was met ruim verschil de snelste in de derde etappe naar Alanya.

Net als maandag in de tweede rit maakte Cavendish het voorbereidende werk van zijn ploeg, waartoe onder anderen Fabio Jakobsen behoort, goed af. De dertigvoudig winnaar van een Tour de France-etappe rekende af met onder anderen André Greipel, die genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Cavendish deelde het podium in Alanya met de Belg Jasper Philipsen van Alpecin-Fenix, die met ruim verschil als tweede finishte, en de Pool Stanislaw Aniolkowski.

Zijn overwinning is een nieuwe opsteker voor Cavendish, die dit seizoen na magere jaren een kans krijgt bij Deceuninck-Quick-Step. Hij betaalde dat vertrouwen maandag terug door zijn eerste zege in ruim drie jaar te boeken.

Dankzij die overwinning had Cavendish de leiderstrui in Turkije al te pakken en die behoudt hij logischerwijs. Philipsen is op acht seconden de nummer twee van het klassement en de Nederlander Arvid de Kleijn van Rally Cycling – hij won zondag, werd maandag vierde en finishte dinsdag op plek zeven – staat derde (+0.10).

De Ronde van Turkije, een rittenkoers op ProTour-niveau, duurt nog tot en met zondag. Woensdag wacht het peloton opnieuw een nagenoeg vlakke etappe, waarin ruim 184 kilometer wordt afgelegd tussen Alanya en Kemer.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de winnende sprint van Mark Cavendish.
Continue Reading

Uncategorized

Energieleverancier Oxxio draagt telecomdiensten over aan KPN | NU

Published

on

ByOxxio gaat zijn diensten voor internet, bellen en televisie overdragen aan KPN. Vanaf 1 juni neemt KPN alle klanten over, laten KPN en Oxxio dinsdag weten.

De energieleverancier maakte al gebruik van het netwerk van KPN, dus klanten kunnen gebruik blijven maken van de apparatuur die ze hebben, zoals internetrouters. Ook blijven afgesproken voorwaarden en kortingen voor klanten gelden.

Oxxio geeft de diensten uit handen, omdat het bedrijf zich volledig wil focussen op energie. “De verbreding buiten de energiesector met Internet, TV & Bellen biedt klanten een totaalpakket, maar vraagt van de organisatie ook een apart werkproces”, verklaart de energieleverancier.

Na 1 juni kunnen klanten voor dienstverlening en vragen nog enkele maanden terecht bij Oxxio, die ze in behandeling neemt namens KPN. Na de zomer neemt KPN de ondersteuning over.


Continue Reading

Trending