Connect with us

Uncategorized

Afgelopen week kwart meer besmettingen gemeld, sterkste stijging sinds december | NU

Published

onBij het RIVM zijn in de afgelopen week 39.527 positieve tests geregistreerd, een kwart meer dan in de voorgaande zeven dagen (31.959). Tevens zochten flink meer mensen de teststraat op: ruim 460.000, tegenover 360.000 in de voorgaande week. Het percentage positieve tests daalde van 8,0 naar 7,7 procent. Volgens het RIVM blijft de coronasituatie in Nederland ‘zorgelijk’.

Het algehele reproductiegetal (R) ligt nu op 1,06. Dat wil zeggen dat een groep van 100 besmette Nederlanders momenteel 106 anderen zou besmetten en het virus terrein wint. Vorige week dinsdag lag de R-waarde nog op 0,98.

Ruim driekwart van alle positief geteste Nederlanders komt nu in aanraking met de Britse coronavirusvariant, stelt het RIVM. Bij voorgaande weekupdates meldde het instituut nog reproductiegetallen van alle aanwezige coroanvirusvarianten, deze ontbreken bij de nieuwe update. Het R-getal van de Britse variant lag steevast boven de 1.

De meeste testen werden vorige week afgenomen bij kinderen tot 12 jaar. In die leeftijdsgroep werd ook de grootste toename gezien van het aandeel positieve testen per 100.000 inwoners (+ 35 procent).

Het RIVM wijst naar de heropening van basisscholen en kinderdagverblijven als mogelijke verklaring voor de stijging. Daardoor laten meer kinderen zich testen, doordat in hun klas bijvoorbeeld een positief geteste leerling of leraar aanwezig was.

Het aantal ziekenhuisopnames (1.234) was groter dan in de voorgaande zeven dagen (1.214). In eerdere weken werden doorgaans 1.100 tot 1.200 opnames gemeld. Op intensivecareafdelingen werden iets minder opnames gemeld: 268 in de afgelopen week, tegenover 278 in de zeven voorgaande dagen.

Dit bericht wordt aangevuld…


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Cavendish sprint naar tweede overwinning op rij in Ronde van Turkije | NU

Published

on

By


Mark Cavendish heeft dinsdag zijn tweede overwinning op rij geboekt in de Ronde van Turkije. De 35-jarige sprinter van Deceuninck-Quick-Step was met ruim verschil de snelste in de derde etappe naar Alanya.

Net als maandag in de tweede rit maakte Cavendish het voorbereidende werk van zijn ploeg, waartoe onder anderen Fabio Jakobsen behoort, goed af. De dertigvoudig winnaar van een Tour de France-etappe rekende af met onder anderen André Greipel, die genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Cavendish deelde het podium in Alanya met de Belg Jasper Philipsen van Alpecin-Fenix, die met ruim verschil als tweede finishte, en de Pool Stanislaw Aniolkowski.

Zijn overwinning is een nieuwe opsteker voor Cavendish, die dit seizoen na magere jaren een kans krijgt bij Deceuninck-Quick-Step. Hij betaalde dat vertrouwen maandag terug door zijn eerste zege in ruim drie jaar te boeken.

Dankzij die overwinning had Cavendish de leiderstrui in Turkije al te pakken en die behoudt hij logischerwijs. Philipsen is op acht seconden de nummer twee van het klassement en de Nederlander Arvid de Kleijn van Rally Cycling – hij won zondag, werd maandag vierde en finishte dinsdag op plek zeven – staat derde (+0.10).

De Ronde van Turkije, een rittenkoers op ProTour-niveau, duurt nog tot en met zondag. Woensdag wacht het peloton opnieuw een nagenoeg vlakke etappe, waarin ruim 184 kilometer wordt afgelegd tussen Alanya en Kemer.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de winnende sprint van Mark Cavendish.
Continue Reading

Uncategorized

Energieleverancier Oxxio draagt telecomdiensten over aan KPN | NU

Published

on

ByOxxio gaat zijn diensten voor internet, bellen en televisie overdragen aan KPN. Vanaf 1 juni neemt KPN alle klanten over, laten KPN en Oxxio dinsdag weten.

De energieleverancier maakte al gebruik van het netwerk van KPN, dus klanten kunnen gebruik blijven maken van de apparatuur die ze hebben, zoals internetrouters. Ook blijven afgesproken voorwaarden en kortingen voor klanten gelden.

Oxxio geeft de diensten uit handen, omdat het bedrijf zich volledig wil focussen op energie. “De verbreding buiten de energiesector met Internet, TV & Bellen biedt klanten een totaalpakket, maar vraagt van de organisatie ook een apart werkproces”, verklaart de energieleverancier.

Na 1 juni kunnen klanten voor dienstverlening en vragen nog enkele maanden terecht bij Oxxio, die ze in behandeling neemt namens KPN. Na de zomer neemt KPN de ondersteuning over.


Continue Reading

Uncategorized

Besmette Medvedev trekt zich terug bij Masters-toernooi Monte Carlo | NU

Published

on

ByDaniil Medvedev heeft zich dinsdag moeten terugtrekken bij het Masters-toernooi van Monte Carlo. De nummer twee van de wereld is in zijn voorbereiding positief getest op het coronavirus.

Medvedev onderging maandag een test, waarna dinsdag de uitslag volgde. De 25-jarige Rus kwam nog niet in actie op het sterk bezette toernooi, dat zondag is begonnen.

De ATP laat in een verklaring weten dat Medvedev direct in isolatie is geplaatst en dat zijn gezondheidssituatie goed in de gaten wordt gehouden. “Ik focus me nu op mijn herstel en kijk nu al uit naar mijn rentree”, zegt Medvedev zelf.

Het nieuws over Medvedev heeft geen gevolgen voor Rafael Nadal, ook al stond de twintigvoudig Grand Slam-winnaar en elfvoudig winnaar in Monte Carlo dinsdag nog met de Rus op de baan. De 34-jarige Spanjaard en zijn volledige team zijn negatief getest.

Nadal, die van 2005 tot en met 2012 en ook in 2016, 2017 en 2018 de beste was op het graveltoernooi, heeft in de eerste ronde een bye. Vrijwel de gehele wereldtop is aanwezig in Monte Carlo.
Continue Reading

Trending