Connect with us

Uncategorized

6 Potentiële gezondheidsvoordelen van paddenstoelen

Published

on

Voedingsdeskundigen zijn enthousiast over paddenstoelen. “Paddestoelen bevatten weinig calorieën. Ze bieden ook een schat aan macro- en micronutriënten, met name B-vitamines, selenium, zink en koper”, zegt Katherine Brooking, RD, een geregistreerde diëtist in New York City en mede-creator van de wekelijkse gesyndiceerde nieuwsserie Appetite for Health. B-vitamines zijn belangrijk bij het maken van energie in cellen, legt hij uit. En selenium is een krachtige antioxidant, volgens het National Institutes of Health (NIH) Office of Dietary Supplements, terwijl zink en koper essentieel zijn voor een sterk immuunsysteem.

Het is duidelijk dat hele paddenstoelen die rauw of gekookt worden gegeten voor gebruik in recepten gunstig zijn voor de gezondheid, en dit, in plaats van verwerkte paddenstoelen (zelf kweken), is waar we ons in dit verhaal op richten. Andere vormen (bijvoorbeeld supplementen, nutraceuticals en mondsprays) kunnen andere voordelen bieden, maar verder onderzoek is nodig.

 1. Paddestoelen ondersteunen de immuniteit en botgezondheid

Bij blootstelling aan ultraviolette straling genereren paddenstoelen vitamine D, volgens een recensiepublicatie in Nutrients van oktober 2018. (Een half kopje UV-belichte rauwe witte champignons bevat 46 procent van je dagelijkse waarde voor D, merkt de NIH op). En dat is een ongelooflijk voedingsvoordeel voor een groente (hey, paddenstoelen). “Er zijn echt niet veel voedselbronnen, vooral plantaardige bronnen, van vitamine D”, zegt Brooking. “De vitamine speelt een ongelooflijk cruciale rol in de gezondheid van botten en het immuunsysteem.” Zoals de onderzoeksrecensie van Nutrients opmerkt, ondersteunt de aanbevolen hoeveelheid vitamine D de spierfunctie, vermindert het het risico op vallen en kan het kankerbestrijdende, antidiabetische en hartbeschermende eigenschappen hebben.

 1. Paddestoelen kunnen de darmgezondheid bevorderen

Je darm bevat biljoenen bacteriën, en het eten van paddenstoelen kan helpen om je maagdarmkanaal te vullen met de juiste balans van bacteriën om je maagdarmkanaal gezond te houden en je immuunsysteem te versterken, merkt een recensie op in het International Journal of Molecular Sciences van september 2017. “Het onderzoek op schimmels en darmgezondheid is vroeg maar echt overtuigend. Champignons bevatten prebiotica, de voedingsstoffen waar probiotica zich mee voeden’, zegt Brooking. Daarom kunnen prebiotica uit paddenstoelen de groei van deze nuttige bacterie helpen. Probiotica zijn levende micro-organismen of bacteriën die gezondheidsvoordelen voor het lichaam kunnen hebben door te helpen bij de spijsvertering en het produceren van voedingsstoffen, volgens het National Center for Complementary and Integrative Health.

 1. Champignons zijn goed voor de bloeddruk

Een hele portobello-paddenstoel, die populaire grote paddenstoelen, levert volgens de USDA 306 milligram (mg) van het belangrijke mineraal kalium. Kalium helpt de bloeddruk onder controle te houden door de effecten van natrium tegen te gaan en de bloedvatfunctie te verbeteren, aldus de American Heart Association. Hoe? Meer kalium in uw dieet stimuleert de uitscheiding van natrium in de urine. De voordelen voor de gezondheid van het hart houden daar niet op. Champignons kunnen ook helpen het cholesterol- en triglyceridengehalte te verbeteren en ontstekingen te verminderen, volgens een recensie in het American Journal of Medicine van mei 2021.

 1. Paddestoelen zijn in verband gebracht met kankerpreventie

Overweeg om paddenstoelen aan uw dieet toe te voegen om kanker te voorkomen. Mensen die een hogere routinematige inname van paddenstoelen hadden, hadden een 34 procent lager risico op elke vorm van kanker dan degenen die het minst aten, vooral voor borstkanker, in een meta-analyse van 17 onderzoeken in Advances in Nutrition, gepubliceerd in september 2019. 2021 Paddestoelen bevatten veel antioxidanten, met name ergothioneïne en glutathion, die cellen kunnen beschermen tegen schade.

 1. Champignons kunnen de levensduur bevorderen als ze worden vervangen door rood vlees

Champignons voegen een umami of hartige, vlezige smaak toe aan voedsel. “Ze zijn de perfecte aanvulling om in veel recepten in plaats van of naast vlees toe te voegen”, zegt Brooking. Als onderdeel van een grote prospectieve cohortstudie die in april 2021 in het Nutrition Journal werd gepubliceerd, ontdekten onderzoekers dat studiedeelnemers die dagelijks één portie paddenstoelen aten in vergelijking met degenen die één portie rood of bewerkt vlees aten, een verhoogd risico hadden. van welke oorzaak dan ook.

 1. Paddestoelen kunnen de gezondheid van de hersenen verbeteren

We willen allemaal alert blijven naarmate we ouder worden, maar 12 tot 18 procent van de mensen van 60 jaar en ouder heeft milde cognitieve stoornissen (MCI), een aandoening die soms een voorbode is van de ziekte van Alzheimer en die het geheugen, denkvermogen en beoordelingsvermogen beïnvloedt, volgens de Alzheimer Vereniging. Een gezonde voeding is belangrijk voor een ouder wordend brein, en paddenstoelen kunnen daar een onderdeel van zijn. In een onderzoek onder 663 volwassenen van 60 jaar en ouder in Singapore, hadden degenen die aangaven meer dan twee porties paddenstoelen per week te consumeren 57% minder kans om milde cognitieve stoornissen te ontwikkelen dan degenen die ze minder vaak dan één keer per week aten, volgens de studie. een studie van maart 2019 in het Journal of Alzheimer’s Disease. (De studie gebruikte gedroogde en ingeblikte gouden, oester, shiitake, witte champignons.)

Up Next

De 4 kleuren persoonlijkheidstest brengt de diversiteit in jouw team!

Don't Miss

Real estate agent in Ibiza: buying and selling | Ibiza Estates

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uncategorized

3 vragen over betegelde douchenissen beantwoord door experts

Published

on

By

Stel je voor dat je ontspant onder de douche voordat je je klaarmaakt voor de dag, en een paar minuten neemt voordat je aan je ochtendroutine duikt. Of stel je een lange, koele douche voor aan het eind van de dag, de perfecte manier om tot rust te komen voordat je naar bed gaat. Stel je dan eens voor dat je struikelt over shampoo of constant je flesjes huidverzorging omstoot. Iets minder ontspannend, toch?

De ideale oplossing om ruimte te besparen en de rust in de badkamer te herstellen is een betegelde douchenis! Dit kleine detail speelt een verrassend belangrijke rol in hoe uw douche werkt. Het is niet alleen een langetermijnoplossing die voorkomt dat een wirwar van flessen ruimte inneemt in de douche, het is ook een in het oog springende ontwerpmogelijkheid om de badkamer te personaliseren. Ingebouwde douchenissen zijn een stijlvolle en stabiele manier om opbergproblemen in de badkamer aan te pakken en tegelijkertijd een ontspannende omgeving te creëren!

 1. Wat zijn de voordelen van een kant-en-klare douchenis?

Er zijn twee opties als het gaat om het bouwen van een prachtig betegelde douchenis en het is vaak verwarrend om de verschillen tussen deze twee te kennen. De eerste is de tegelklare douchenis.

Het grote voordeel van een kant-en-klare douchenis (een voorgevormde nis-inzet) is dat deze eenvoudiger te installeren is in vergelijking met aangepaste nissen. Een voorgevormde nis wordt geleverd als een verzegelde waterdichte doos, waardoor er automatisch geen waterdichtingsmembraan nodig is. Het oppervlak is bedekt met een materiaal dat ervoor zorgt dat tegelmortel (lijm) gemakkelijk aan het oppervlak hecht.

 1. Is een op maat gemaakte douche-nis een betere optie?

Een betere oplossing in termen van stijl en functie is de op maat gemaakte douchenis, die vaak het grootste luxestatement is in de huidige douche-ontwerpen. Als u wilt dat uw douche meer aanvoelt als een spa dan alleen opbergruimte, overweeg dan een op maat gemaakte douchenis met prachtige mozaïektegels voor uw douche.

Deze regendouche heeft een op maat gemaakte nis die over de gehele breedte van de douchewand loopt en biedt voldoende opbergruimte en een strak wit douchewandaccent met Blue Pearl Herringbone mozaïektegel. De opvallende muur en op maat gemaakte nis bieden niet alleen een prachtig detail in het badkamerdesign, maar ook volledige controle over hoeveel opbergruimte je hebt in de douche!

Op maat gemaakte nissen bieden u de mogelijkheid om de meest creatieve ideeën voor doucheontwerp uit te proberen, zodat u een dominant designkenmerk aan uw badkamer kunt toevoegen en flexibelere opbergoplossingen kunt bieden. Met ingebouwde nissen kunt u meerdere planken plaatsen om items op te slaan die normaal niet in een tegelklare nis passen.

Het grootste nadeel van dit type niche is dat het een professionele en zorgvuldige constructie vereist. Voordat u gaat betegelen, moet een waterdichtingsmembraan op de douchewanden worden geïnstalleerd, en parallelle wandconstructies zijn nodig als u een grote horizontale alkoof ontwerpt. Er moeten verschillende belangrijke structurele maatregelen worden genomen om scheuren in de voeglijn en het mislukken van de tegelmontage te voorkomen. De beste optie is om de opties met uw aannemer of tegelzetter te bespreken voordat u een aangepaste niche kiest! Ik raad je aan om een keer de beste te controleren Betegelbare Doucheplaten

Hoewel dit type duurder is, kan het de extra kosten waard zijn bij het opnieuw ontwerpen van uw badkamer om deze praktisch en comfortabel te maken. Onthoud dat het altijd gemakkelijker is om uw ontwerp het woord te laten doen met een op maat gemaakte ingebouwde nis!

 1. Wat is de beste muur om een ​​douchenis te monteren?

Het kiezen van de juiste wand voor de nis is nog belangrijker dan het kiezen van esthetiek, om de integriteit en duurzaamheid van de douchewand te behouden. Voordat u zich vastlegt op een ontwerp of lay-out, moet u ervoor zorgen dat uw nis niet aansluit op loodgieterswerk of elektriciteit achter de muur.

U zult ook willen controleren of uw nis aan een buitenmuur is gemonteerd of niet. Hoewel de algemene vuistregel is om in een koud klimaat geen nis in een buitenmuur te plaatsen, raden we je aan om ongeacht je weersomstandigheden geen buitenmuur te kiezen. Het is het beste om voorzichtig te zijn, aangezien douchenissen de beste vochtgevoelige gebieden zijn, zelfs als u een volledig waterdichte bouwt. Bekijk ons ​​artikel over het voorkomen van vochtproblemen in je badkamer voor meer informatie!

Continue Reading

Uncategorized

Dakshingles Apeldoorn

Published

on

By

Bent u op zoek naar een nieuw dak, dan kunt u overwegen dakshingles Apeldoorn te overwegen. Er zijn veel verschillende soorten Dakshingles Apeldoorn dakshingles beschikbaar, dus het is belangrijk om het juiste type voor uw huis te kiezen. Het meest voorkomende type dakshingle is de asfaltshingle. Asfaltshingles zijn gemaakt van glasvezel of organische materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.

Een ander populair type dakshingle is de leistenen shingle. Leisteen dakspanen zijn gemaakt van natuurlijke leisteen en zijn zeer duurzaam en gaan lang mee. Ze kunnen ook duur zijn, dus als u een krap budget heeft, kunt u andere soorten dakshingles overwegen.

Een dakrenovatie in Apeldoorn is een geweldige Dakrenovatie Apeldoorn manier om de uitstraling van uw huis te verbeteren en waarde toe te voegen aan uw eigendom. Er zijn veel verschillende soorten dakrenovatie waaruit u kunt kiezen, dus het is belangrijk om de juiste te vinden voor uw huis. Als u niet zeker weet welke dakrenovatie bij u past, raadpleeg dan een professionele aannemer.

Een populaire vorm van dakrenovatie is de toevoeging van een nieuw dakterras. Dit houdt in dat er een nieuwe laag multiplex op uw bestaande dak wordt geplaatst, wat extra woonruimte of opslagruimte kan toevoegen aan uw huis. Het kan ook het uiterlijk van uw huis verbeteren en het energiezuiniger maken.

Een andere populaire vorm van dakrenovatie is het aanbrengen van een nieuw daksysteem. Dit kan inhouden dat u een nieuwe laag asfaltshingles of metalen shingles op uw bestaande dak plaatst.

Dakreparatie Apeldoorn nodig? Als dat zo is, ben je niet de enige. Jaarlijks hebben huiseigenaren in de hele regio te maken met dakproblemen. Hoewel sommige problemen klein zijn en Dak reparative Apeldoorn relatief eenvoudig kunnen worden opgelost, kunnen andere behoorlijk ernstig zijn en de hulp van een professionele dakdekker vereisen.

Als u een van de volgende problemen ondervindt, is het tijd om de experts in te schakelen:

 • Lekkages – Ontbrekende of kapotte dakspanen – Beschadigde voegen – Overmatige mos- of algengroei

Als u niet zeker weet of uw dak gerepareerd moet worden, is het altijd het beste om voorzichtig te zijn en het te laten nakijken. Een professional kan de staat van uw dak beoordelen en de beste manier van handelen aanbevelen. In de meeste gevallen kan een eenvoudige reparatieklus voorkomen dat er in de toekomst duurdere schade optreedt.

Waterlekkage via het dak en de muren van een gebouw is een veelvoorkomend probleem. Een van de meest voorkomende bronnen van Dakgoot Lekkage Apeldoorn waterlekkage is afkomstig van de dakgoot. Om waterlekkage te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de goten goed worden onderhouden en afgedicht. Als er schade aan de dakgoot is, moet deze zo snel mogelijk worden gerepareerd. Dakgoten die niet goed worden onderhouden, kunnen grote waterschade aan een gebouw veroorzaken.

Een van de grootste problemen met dakgootlekkage is dat het vaak onopgemerkt blijft totdat het te laat is. Dan is het kwaad al geschied en kunnen omvangrijke reparaties nodig zijn. In sommige gevallen moet het hele dak worden vervangen. Dakgootlekkage kan ook leiden tot schimmel- en meeldauwgroei, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken voor bewoners van het gebouw.

Daklekkage kan een grote Lekkage Dak Repareren in Apeldoorn ergernis zijn en kan in korte tijd veel schade aanrichten. Als u last heeft van een lekkage in uw dak, is het belangrijk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Hier zijn enkele tips voor het repareren van een daklek in Apeldoorn:

 1. Inspecteer het dak op beschadigingen. Zoek naar ontbrekende of gebroken gordelroos, gaten en andere tekenen van schade.
 2. Repareer eventuele schade die u aantreft. Spijker losse gordelroos vast, dicht eventuele gaten af met kit of dakbedekking en vervang beschadigde tegels.
 3. Controleer de goten en regenpijpen op vuil of verstoppingen die ervoor kunnen zorgen dat er water omhoog komt en door het dak lekt. Verwijder vuil en zorg ervoor dat de goten en regenpijpen goed zijn uitgelijnd.

Als u een kwalitatieve dakreparatie in Apeldoorn nodig heeft, zoek dan niet verder dan onze ervaren professionals van Dakreparatie Apeldoorn. We begrijpen het belang van een goed functionerend dak en doen er alles aan om onze klanten de best mogelijke service te bieden. We bieden een breed scala aan diensten, van reparaties tot vervangingen, dus we hebben zeker iets dat aan uw behoeften voldoet. We zijn ook trots op onze concurrerende tarieven, zodat u er zeker van kunt zijn dat u het meeste waar voor uw geld krijgt.

Als het om dakreparatie gaat, weten Apeldoorns dat ze ons bij Dakreparatie Apeldoorn kunnen vertrouwen. Wij hebben jarenlange ervaring met het repareren van alle soorten daken, van asfaltshingles tot pannendaken.

Een dakdekker is een vakman die daken installeert, repareert en onderhoudt. Dakdekkers kunnen werken aan commerciële of residentiële gebouwen.

Er zijn veel verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen, dus een dakdekker moet ze allemaal kennen. Ook moet hij in alle weersomstandigheden kunnen werken.

Een dakdekker moet over goede veiligheidsvaardigheden beschikken, aangezien hij vaak op hoogte werkt. Hij moet ook snel en efficiënt kunnen werken om deadlines te halen.

Bent u op zoek naar een gekwalificeerde dakdekker, neem dan contact op met Vereniging Apldoorn Dakbedekking. Zij kunnen een gerenommeerde aannemer bij u in de buurt aanbevelen.
Dakreparatie is een cruciaal onderdeel van het onderhoud van een woning. Een lekkend of beschadigd dak kan leiden tot grote waterschade in uw huis en kan ook een veiligheidsrisico vormen. Het is belangrijk om uw dak regelmatig te inspecteren op eventuele schade en eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Als u schade constateert, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te laten repareren. Als u een beschadigd dak onbehandeld laat, kan dit leiden tot nog grotere problemen op de weg. In sommige gevallen moet u mogelijk het hele dak vervangen. In veel gevallen is de schade echter te herstellen zonder dat het hele dak vervangen hoeft te worden.

Als u overweegt uw dak zelf te repareren, is het belangrijk om u bewust te zijn van de risico’s die hieraan verbonden zijn. Dakreparatie kan gevaarlijk zijn en het is niet altijd gemakkelijk om het correct uit te voeren.
Shingle daken zijn erg populair in de Verenigde Staten
. In feite zijn ze het meest populaire type dak. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor het gemakkelijk is om er een te vinden die bij uw huis past. Shingle daken zijn ook zeer betaalbaar, wat nog een reden is waarom ze zo populair zijn.

Schindeldaken zijn ook zeer duurzaam. Ze kunnen tot 30 jaar meegaan, waardoor ze een verstandige investering zijn voor huiseigenaren. Daarnaast zijn shingles daken onderhoudsvriendelijk. Het enige wat u hoeft te doen is ze af en toe weg te vegen en te controleren op eventuele schade.

Als u overweegt een nieuw dak aan te schaffen, overweeg dan een shingle-dak. Ze zijn betaalbaar, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor huiseigenaren overal ter wereld.

 1. Er zijn veel opties beschikbaar voor dakrenovatie, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor uw huis.
 2. Een dakrenovatie kan een groot project zijn, dus het is belangrijk om vooruit te plannen en een gekwalificeerde aannemer in te huren.
 3. Dakrenovatie heeft veel voordelen, waaronder verbeterde isolatie, lagere energiekosten en een grotere aantrekkingskracht.
 4. Dakrenovaties kunnen duur zijn, maar ze betalen zichzelf vaak terug op de lange termijn.
 5. Als u overweegt uw dak te renoveren, raadpleeg dan eerst een professionele aannemer.
 6. Er zijn veel verschillende soorten dakrenovaties beschikbaar, dus zorg ervoor dat u degene kiest die het beste bij uw behoeften past.
Continue Reading

Uncategorized

urenregistratie excel

Published

on

By

Tijdregistratie in Excel is een geweldige manier om de uren die u elke dag werkt bij te houden. Door uw tijd bij te houden, kunt u ervoor urenregistratie excel zorgen dat u wordt betaald voor alle uren die u werkt. U kunt de informatie die u bijhoudt ook gebruiken om uw productiviteit te verbeteren.

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u uw tijd in Excel kunt bijhouden. De eenvoudigste manier is om een urenstaatsjabloon te gebruiken. Een urenstaatsjabloon berekent automatisch het totaal aantal gewerkte uren voor de week of maand. U kunt gratis urenstaatsjablonen online vinden of uw eigen sjabloon maken.

Een andere manier om uw tijd bij te houden, is door een formule te gebruiken. U kunt de functie NU() gebruiken om de huidige datum en tijd te berekenen. U kunt deze informatie vervolgens gebruiken om de hoeveelheid tijd te berekenen die is verstreken sinds de start van uw project.

In Excel kunt u tijd opnemen door de timer te gebruiken of door de verstreken tijd in te voeren. Als u de timer wilt gebruiken, klikt u op het lint op Timer. Het dialoogvenster Timer verschijnt. Voer een van de volgende handelingen uit in het dialoogvenster Timer:

Klik op Start om de timer te starten.

. Klik op Pauze om de timer te pauzeren.

. Klik op Hervatten om de timer te hervatten.

. Klik op Stop om de timer te stoppen.

Het jaarlijks stijgende aantal evenementen wordt een van de grootste zorgen van de marktspelers. Soms wordt het moeilijk voor de organisatoren om de evenementen tegelijkertijd te beheren. Als organisator van evenementen moet je bezoekers bieden wat ze verwachten, en elke fout in de planning van jouw kant kan je in heet water brengen. Het is u misschien opgevallen dat veel bedrijven, ondanks het feit dat ze een sterke basis aan ondersteunend personeel hebben, hun marketingdoelen niet kunnen bereiken. Bankieren op online oplossingen helpt organisatoren van evenementen vaak om de evenementen op te vrolijken zonder meer personeel aan te werven.

Een concurrerend online registratiesysteem kan u een op maat gemaakte oplossing bieden die past bij de vereisten van uw evenement. Het stroomlijnt geautomatiseerde taken van gegevensinvoer, rapportage, mailing en betalingsverwerking vanaf één enkel platform. De meerderheid van de organisatoren gebruikt tegenwoordig een schaalbaar online evenementregistratieplatform om op een kosteneffectieve manier succes te behalen.

Laten we eens kijken hoe software voor evenementregistratie helpt bij het succesvol beheren van een geweldig evenement.

• Misschien is de handmatige gegevensinvoer de meest vervelende klus voor iedereen die verantwoordelijk is voor backofficetaken. Het wordt eentonig om gebeurtenisinvoer via een papieren formulier te accepteren en die gegevens vervolgens opnieuw over te dragen naar de database. Het risico op verlies van belangrijke gegevens, wat het registratieproces voor evenementen kan vertragen, is groot. Het online verzamelen van registratiegegevens zal waarschijnlijk een groot deel van de backoffice-werklast verminderen en dat ook met een grotere efficiëntie. Het systeem helpt de database automatisch bij te werken zonder het risico op gegevensverlies te lopen.

• U bent misschien een groot aantal situaties tegengekomen waarin de hele planning te lijden had onder het misplaatst geld. Het is een bekend feit dat handmatige geldafhandeling u vaak in dergelijke situaties belandt. De software biedt een flexibele oplossing voor betalingsbeheer met een PCI-compatibel platform. Voor een evenementorganisator kan dit een uitstekende manier zijn om betalingen via PayPal, cheques, creditcards, inkooporders, enzovoort te accepteren. Tegenwoordig hebben veel organisatoren hun eigen verkopersaccount. Ze kunnen dit account ook gebruiken om betalingen via dit platform te accepteren. Voorbij zijn de dagen dat een registrant weken moest wachten om zijn cheque goedgekeurd te krijgen. De registranten hoeven niet meer wekelijks naar de bank te gaan om registratierechten voor evenementen te storten.

• Bent u op zoek naar een foutloze gebeurtenisrapportage? Online evenementenregistratiesysteem kan je op alle mogelijke manieren helpen. U moet weten dat foutloze gebeurtenisrapportage helpt bij het bijhouden van het succespercentage. Nu de software helpt bij het automatisch bijwerken van de database, hoeft u zich geen zorgen te maken over aanwezigheidsrapporten en betalingsgegevens. Evenzo krijgt u de gegevens indien nodig in Excel- of PDF-indeling overgezet.

• Als het gaat om de promotie van uw evenement, is de registratiesoftware ongeëvenaard op dit gebied. Afgezien van het verzenden van automatische e-mailupdates en RSVP’s naar de klanten en klanten, helpt de software u ook om uw evenementen te promoten via sociale-mediasites. Het kan op twee manieren een win-winsituatie zijn. Ten eerste kunt u het benodigde bedrag voor het printen van flyers en brochures sparen. Ten tweede kunt u door online promotie een groot aantal doelgroepen bereiken.

Continue Reading

Trending